kayseri.net.tr
İrfan SETENCİ

İrfan SETENCİ

İrfan SETENCİ

TARİHTEN BİR MEKTUP VAR

22 Mart 2021 - 07:11

TARİHTEN BİR MEKTUP VAR
Kurtulduk sanıyorduk meğer bizim savaşımız henüz başlıyormuş. Kâfirle yüz yüze vuruştuğumuz cenk bitmiş, münafıkların sırtımızdan vurduğu kahpe savaş başlamış.
Yüz yıldır hürriyet naraları atan Ermeniler kurtulmuş, Yahudiler kurtulmuş, İslam düşmanları kurtulmuş! İngiliz'in av köpeği zinciri kırmış, Fransız'ın itleri ipi koparmış, Siyonizmin domuzu çiti devirmiş. Kurtulmuşlar. Kimden? Tüm İslam âleminin muhafızı, mazlumların sığınağı, halife-i rûyi zemin Sultanlardan. Kurtuluş dediler bunun adına.
Kâfirlerin kâbusu olan aşamadıkları kale bu hainlerin kopasıca elleriyle içeriden yıkıldı.
Aşsıza aş, işsize iş verip ırklarını başlarına bela etmeyen bir devletten, hainleşerek kurtuldular.
Çanaklarına yal dökecek düşmana kuyruk sallamak için ağasını ısıracak kadar kuduzlaşarak kurtuldular.
Öyle kurtuldular ki bir intikam ordusu gibi salya sümük saldırdılar her yere. Yapılmış ne varsa yıkarak devrimler yaptılar.
Vatanın asıl sahipleri, yaslanacak bir çürük duvar dahi bulamaz oldu.
Pusturuldu, bir yamalı gömleğin içinde yorgun adamlar. Bir hareket sezinlenmesin diye kalpler atmaktan imtina eder oldu. Korkutulduk, akıl almaz zulümlerden, dilini yuttu herkes, gıkı çıkmaz kimsenin.
Sekiz yıl süren harbin biçtiği kahramanlardan kim sağ kaldıysa, onun da peşinde devlet dolanır oldu! Takipteydiler gece gündüz. Yetim kalan bir milletin tesellisi, muharip gazilerin aldığı nefesti; onların da önünde yağlı urganlar sallanıp durdu.
Mıgırdıçlar savcı, Markoslar hâkim, astığı astık kestiği kestik.
Moşe yönetmen, İzak eğitimden sorumlu, Josefler öğretmen oldu; muallimlerimiz hamallığa başladı; Agoplar doktor oldu; hekimlerimiz seyyar baytarlık edebilirlerse karınları doyardı.
Mukaddes bildiğimiz ne varsa çöplüğe yığıldılar.
Sekiz yılda kırk çeşit harp gördük de, bu hain harbe takatimiz yetmedi.
Gücün tükendiği yerde, mukadderata rıza edip ölmediğin için yaşarsın.
Allah, bu halimizi şehitlerimize göstermesin, bilmesinler yurdumuzda esir olduğumuzu. Bilmesinler uğruna savaştıkları ne varsa hükümetin düşmanlık ettiğini.
Ta ki, gücümüzü topladığımızda asıl kurtuluş ve muzafferiyet vaki olduğunda, sevincimize ortak olsunlar. Allah şehitlerimize rahmet eylesin bize de sabır ve takat versin.
 

Bu yazı 1979 defa okunmuştur.
google.com, pub-6021907135009533, DIRECT, f08c47fec0942fa0