kayseri.net.tr
İrfan SETENCİ

İrfan SETENCİ

İrfan SETENCİ

Kaliteli Mümin Olacak Hanımefendi

03 Nisan 2021 - 14:15

Kaliteli Mümin Olacak Hanımefendi

       İslâm'ın sembolü olmak, bir erkekten çok bir hanımefendiye yakışır. Çünkü Allah kadını her şeyden çok koruyup esirgemiştir, kadın insanın hammaddesi, şefkat ve merhamet yuvası, insan için en emniyetli sığınaktır. Kadını esirgemek insanlığı esirgemektir.

       İslâm'ın maksadı, insanı esirgemek, kötülüklerden korumak, iyiliklerle yaşatmak olduğuna göre bu maksat tıpkı bir anneyi tarif etmektedir. Bu benzerlik sebebiyle kadınlar, İslâm'ın sembolü olmaya daha layıktırlar. Ayrıca İslâm'ın öğrettiği ve önerdiği temel ahlâk, incelik, hoşgörü ve nezaket kadında daha çok, daha doğal ve fıtratı itibariyle vardır. Bu doğal hali bozulmamış, fıtratına uygun kalabilmiş kaliteli bir kadın, İslâmî öğretilerle kendini yetiştirdiğinde kaliteli bir mümin oluverir. Bu vasfı gereği kaliteli insanlar yetiştirmeyi vazife edinir.
Kaliteli mümin hanımefendilere bir bakın. Allah'ın emrine kendini adadığında, bir Firavun karısı olan Âsiye, bir mücahide olur da Kur'an 'da övgüyle bahsedilmeyi hak eder.[1]
Son peygamberin ilk eşi olan Hatice annemiz, eşine güvenen, yüküne omuz veren, İslâm'ın izzeti için varlığını adayan fedakâr, zeki, dirayetli hanımefendi ve diğer hanımları.  Bir iffet sembolü olan mümin, muttaki, sabırlı, mütevekkil Meryem, Kur'an onları över de över.
Kaliteli mümin anneler yetiştirdi, kendileri gibi kaliteli mümin hanımefendileri. İslâm'ın sancaktarı mücahidleri, komutanları. İzzetli halifeleri, padişahları ve nice âlimleri.
Allah (azze ve celle)  hepsinden razı olsun, makamlarını âlî eylesin.
        Adı bilinen, bilinmeyen nice hanımefendiler insaniyeti yücelttiler, Allah'a kulluğun ve kaliteli mümin olmanın zirvelerinde yaşadılar; öldüler.
Rabbimiz ümmetin kadınlarını o saliha müminlerle haşreylesin. Rabbimiz, onlar gibi yaşayanların da sayılarını artırsın çünkü ümmetimizin kalitesi onlarla, sizlerle yükselecek.
KALİTELİ MÜMİN KİTABIMDAN
 
[1] Tahrim Sûresi 66/11

Bu yazı 1887 defa okunmuştur.
google.com, pub-6021907135009533, DIRECT, f08c47fec0942fa0