kayseri.net.tr
İrfan SETENCİ

İrfan SETENCİ

İrfan SETENCİ

BÜYÜK DÜŞÜNÜYORUM

02 Şubat 2021 - 00:50 - Güncelleme: 06 Şubat 2021 - 14:51

BÜYÜK DÜŞÜNÜYORUM!

Büyük düşünüyorum; koyunlar filden büyük, tavuklar deve kuşundan ve oklar mızraktan büyük.
Ciğerci dükkânı önünde bekleyen kediler kaplan kadar; kasabın, kedinin kafasına attığı oma dağdan kopan kaya misali devrilir gelir. 
Büyük düşünüyorum; emekleyen bebeler deve gibi heybetli, ona süt veren ana yedi başlı ejderha. Altı başında tasma yedincisinde naylon inci gerdanlık var, Çin malı.
Büyük düşünüyorum; büyük kopuşlar, büyük ayrılıklar, büyük savaşlar, büyük belalar.
Büyük karaltısı taksim edilmiş ümmet ve büyütülen emperyalist canavarlar.
Evet, büyük düşünüyorum; canavarların kan damlayan iğrenç dişlerinin büyüklüğünü göremeyecek kadar yakınında yaşayıp, dişlerin dibindeki kırıntılara iştahlanacak kadar acıkmış büyük nefisler ve hiçbir zaman doymayacak büyük mideler, büyük aç gözler.
Daha büyük düşünüyorum; Allah'a kul olmak için Allah düşmanlarına savaş açan bir liderin, cephede secdeye varan başının, yeryüzüne verdiği ağırlığın, fesat yuvalarını sarsacak büyük depremlere sebep olduğu ve yeni dengeler kurmak için fesatçıların birleştiği can pazarı.
Büyük düşünüyorum; depremlerin taşları da gediklere oturtacağını bilen mücahitlerin musibetlere sabrı ve "öl de, ölelim Ya Emîr!" mukabelesi.
Büyük düşünüyorum; ateşe namzet dev kütükler, kocaman âmâ gözler, kocaman sağır kulaklar, kocaman kazanlarda murdar meyyitlerin kelle, beyin ve dil çorbası.
Kocaman ellerin kocaman dizleri dövdüğü, büyük pişmanlıklar.
Sonra mı? Büyük düşünmeye gerek kalmayacak gün gelip çatınca, pire gibi küçülmüş küresel ağaların diz çöküp kaldığı ve herkesin "ALLAHU EKBER" demeye mecbur kalacağı o dehşetli gün!
Geçici olanı kutsamalarına sebep olan kendi icat ettikleri merceklerin kırıldığı, hayatın kırılma noktası!
Müddetli olanı ebedi olana tercih etmelerine sebep olan peşin menfaatlerin hepsini birden yutan vakti gelmiş vadeli vaad!
Büyük düşünemeyenlerin büyük ve peşin azabı!
Allah'ın va'di Hak'tır ve her gelecek, yakındır!
 

Bu yazı 498 defa okunmuştur.
google.com, pub-6021907135009533, DIRECT, f08c47fec0942fa0