kayseri.net.tr
Erdem BALCI

Erdem BALCI

Erdemli Köşe

Yaşam Alanı ve Duyarlılık

24 Ocak 2021 - 12:23

Yaşam alanı ve duyarlılık. Günümüzde önem arz eden bir konudur. Yaşadığımız dünyada ilde ilçede köyde çevrede her zaman karşımıza çıkar. Ben yaşam alanı ve duyarlılık göstereyim yok herkes göstermek zorunda. Farkındalık oluşturup yaşam alanı ve duyarlılık konusunda özen gösterilmesi gerekir. Yaşam alanından duyarlılıktan kasıt, yaşadığımız yerde başkalarınında olduğunu düşünerek bir yaşam alanı geliştirip her konuda duyarlı olmak. Yerde bir çöp bunu çöp kovasına atmak, trafikte kurallara uymak, toplumda yasalara ve kurallara uymak.
 
 
 
En Önemli Yaşam Alanı ve Duyarlılık Durumları
 
 
Sağlık ambulans hizmetleri; her bir ambulansa yol verme, doğru tıbbi müdahale, doğru adres bir hayat birden fazla hayat kurtarır.
 
 
İtfaiye hizmetleri; Yangına müdahaleye giden itfaiyeye yol vermek, araçları gelişi güzel koymamak, zamanında müdahale hayat kurtarır.
 
 
Çevre temizliği; yerdeki çöpü alıp çöp kovasına atmak veya geri dönüşüm kutusuna atmak temiz bir çevre yeşil bir alan ve cadde için.
 
 
Trafikte ilerlerken başkalarının hakkını gasp etmemek, hatalı sollama yapmamak, trafik işaretlerine dikkat etmek, dönüşlerde sinyal vermek yayalara yol vermek, yayaların da araçlara yol vermesi dikkatli olması, makas yapmamak.
 
 
Yasal ve ahlaki kurallara uymak, insanlığa topluma faydalı bir birey olmak, paylaşımcı olmak, bilgiyi önemsemek.
 
 
Herhangibi bir tartışmada eleştirel noktaları bilerek tartışmak tez antitez olgusunu işlemek.
 
Eğitim hizmetleri; her bireyin bu haktan yararlanmasını sonuna kadar istemek, bu hakkı sınırsız kullanmak.
 
 
Hastane, otobüs, postane, banka gibi insanların toplu bulunduğu yerde yasal ve ahlaki kurallara uymak, hak gasp etmemek.
 
 
Siyaset bilimi; her siyasi görüşün  demokrasi ve yasal kurallar çerçevesinde ortaya çıkmasını sağlamak.
 
 
Din ve Felsefe; her türlü dini inanış ve felsefe biçimine saygı göstermek, yasal ahlaki sınırlar içerisinde değerlendirmek.
 
 
Coğrafya ve Strateji; dünyada yasal olarak kazanılan toprakların bu topraklarda yaşayan insanların iskan ve statülerine elde ettiği haklara gelecek için varolma mücadelelerine yasal sınırlar içerisinde, konjonktürü gözönüne alarak  ulusal hukuk, uluslararası hukuk ile saygı duymak gelişen olguları değerlendirmek.
 
 
Turizm, Ekonomi, Bilim ve Teknik, Ticaret, Sanayi; Her ülke kendi vatandaşlarına diğer ülke vatandaşlarına hizmet götürmeyi yasal ve ahlaki açıdan bir borç bilir.
 
 
Yaşam alanı için duyarlılık göster, duyarlılık için yaşama alanı oluştur.

Bu yazı 523 defa okunmuştur.
google.com, pub-6021907135009533, DIRECT, f08c47fec0942fa0