kayseri.net.tr
Erdem BALCI

Erdem BALCI

Erdemli Köşe

Kitap Satan Yerde Danışman Olması

15 Şubat 2022 - 17:09


Kitap okumak bilgi dağarcığımızı yenilemektir. Okumak, merak etmeyi öğrenmeyi araştırmayı sağlar. Aynı zamanda her kitap bir okuma deneyimidir. Bir kitapçıya veya sahafa gittiğimizde o raflarda matbaa kokulu kitaplar yer alır, okuyucusu karşılar. Okuyucusu için her kitap ayrı bir eser ve değerdir.
Kitaplar yol gösterici ve aydınlatıcıdır. Kitaplar her sayfasında bir merak bir macera bir bilgi vardır. Bu, kitabı inceledikçe ve okudukça ortaya çıkar. Özenle seçilmiş sihirli cümleler bütünlüğü bozmamış akıcılığı ortaya çıkarmıştır kitaplarda. Her bir kitap ayrı bir emek ürünü olan sahibi tarafından oluşturulan bilgi dağarcığıdır. Kitap, okur, yazar muhteşem bir üçlüdür. Anlatım açısından ve kitabı alırken bunlar dikkate alınır.
Evet bir kitabı veya birden fazla kitabı okumak için alırken; kitap satan yerlerde bir ‘’Kitap Danışmanı’’ olması gerektiğini düşünüyorum. Bunu da bugün fark ettim bir kitapsever alıcı bir kitapçıda Felsefe alanına yönelik kitapları o kadar açıkladı ki dedim bir kitap bu kadar güzel açıklanır kitabı alasım geldi. Bi anda kitapseverin etrafında 4-5 kişi oldu ve onu dinledi.
Diyeceğim şudur her kitapçıda veya sahafta, gelen kitapseverleri alanına ve konusuna göre bilgilendiren bir görevli danışman ‘’Kitap Danışmanı’’ olsa, kitapları kısaca tanıtsa, kitapseverlere çok büyük faydası olur diye düşünüyorum.
Erdem Balcı
 

Bu yazı 685 defa okunmuştur.
google.com, pub-6021907135009533, DIRECT, f08c47fec0942fa0