kayseri.net.tr
Erdem BALCI

Erdem BALCI

Erdemli Köşe

Günümüzdeki Hedef ve Tanımları

01 Ağustos 2021 - 13:35


        

Hedef;olumlu veya olumsuz olguya ulaşma sonucuna varma.Hedef için öncelikle ulaşılmak yapılmak istenilene karar vermek sonrasında istenilenle ilgili plan yapmak,tasarlamak,en son aşama istenileni ulaşılmak isteneni uygulayarak sınayarak sonuca varmak gerçekleştirmek.

Üniversite sınavına hazırlanan bir genç lisedeyken hedefini; ilgi alanları ile ülkenin ailenin ekonomik şartları,geleceği planlama,mesleki devamlılığın sağlanması konusunda seçip o doğrultuda hareket etmeli.

Devlet,günümüzde devletler ulusal ve uluslararası stratejileri,menfaatleri hedefe ulaşmada etkendir.Küreselleşme,bilişim,teknoloji,istihbarat,ticaret antlaşmaları,enerji antlaşmaları,savunmada üstünlük birliktelikleri üretimler tatbikatlar geniş çaplı etkendir.

Birey,sistemin sorunsuz işlediği çarkların döndüğü bir düzende sağlık,güvenlik,barış,esenlik ortamının Sosyal Devlet ,Hukuk Devleti demokrasi insan hakları eşitlik temel haklar ve hürriyetlerin korunduğu ekonomik istikrarın model alındığı bir hedef,hedefler zinciri.

İş Dünyası,ülke içinde geniş çaplı ciro ile kar elde etmek,uluslararası sistemde yer almak pazar payını genişletmek,günümüzün modern sistem iş dünyası çarkında yer alarak vizyon misyon oluşturmak,kar üzerine kar etmeyi ülkeyi kalkındırmayı ülkey para girişi sağlamayı hedef edinmek,kaliteli bir yapılanma,nitelik insan kaynakları ve işgücü,personel ile hedef tanımını yapmalı geleceğe yürümelidir.
 

Bu yazı 609 defa okunmuştur.
google.com, pub-6021907135009533, DIRECT, f08c47fec0942fa0