kayseri.net.tr
Erdem BALCI

Erdem BALCI

Erdemli Köşe

Farklı Yeni Bir Dünya Düzeni

22 Ocak 2022 - 18:56


21.yüzyılda değişen dünya, sınırları, ülke konseptleri, iç ve dış siyaset, ekonomi, istihbarat, coğrafya ve paradigma. Değişmeyen neredeyse hiçbirşey yok gibi. Değişim baş döndürücü bir şekilde gerçekleşiyor. Değişen koşullarla birlikte İnovasyon, Konjonktür de kendini yeniliyor. Zaman ilerledikçe değişim adına bir şeyler oluyor. Bu yeni bir tasarım, misyon ve vizyon ayrıca küresel rekabet.
Değişen ve küreselleşen dünyada,  sınır hatları savaş ve barış gibi kavramlar neden amaç sonuç konusunda sorgulanıyor. Yeni strateji program ve politikalar üretiliyor. Üretilen fikirlerin, kültürlerin bütünleşme sisteminde pazarlanabilir olması ve uluslararası ilişkiler ağı yeni denklemler oluşturuyor.  Öngörü ve çıkarımlar, ütopyayı komplo teorilerini dillendiriyor. Yeni gelecek, yeni yaşam düzeni felsefesini hiyerarşik bir düzene koyuyor yeni denklem ve sonuçlarla birlikte. Burada baş etkenler ise: bilgi, deneyim, analiz ve uygulama oluyor.
Yeni dünya devlet düzeninde aslında ütopik devlet düzenleri yaratılmak isteniyor. Bu ütopik devlet düzeninde yeni dünyada herkes söz sahibi olmak istiyor ve en önde lider konumunda konumunda olmayı arzuluyor. İllimunati, Kuru Kafa Örgütü, Bildirberg, Cfr, Rockefeller, bunlara örnek  gelecek yönlü komplo teorileri ve öngörü içeren bir denklem. Tabi soğuk savaşın sona ermesi ile birlikte artık devletler teknolojinin her türlü olanağını bir devlet veya birden fazla devlet diğerinin diğerlerinin aleyhine kullanmaktadır. Bunlardan bir tanesi Siber Savaş. Amaç ilgili ülkenin veya ülkelerin bilgisayar sistemlerine girip felç etmek.
Yeni Dünya Düzeninde Savaşın Şekilleri
Siber Savaş,
Biyolojik ve Kimyasal  Savaş,
Laboratuvarda Deneysel Hastalık Üretimleri ve Geri Dönüşü Olmayan Sonuçları,
Haarp Sistemi,
BOP’un  teknolojik ve istihbarati yöntemlerle hedef ülkelere uygulanması
Dünyadaki Kıtalar ve Yeni Dünya Düzeni
Kıtalar: Asya, Avrupa, Amerika, Ortadoğu, Kafkasya. Yeni dünya düzeni en çok Ortadoğu, Avrupa, Kafkasya  ile şu ülkeler aracılığı ile şekillenmektedir şekillenecektir: Körfez Savaşı, Irak-İran, Suriye, Filistin-İsrail, Lübnan, Yemen, Balkanlar: Bulgaristan, Yunanistan, Kosova, Bosna Hersek, Kafkasya: Azerbaycan, Osetya, Çeçenistan, Kazakistan,  Rusya-Ukrayna, Nahçivan. Bunlardan başka sıcak fay hatları oluşabilir Bae, Fas, Kore, Afganistan, Pakistan gibi pek çok ülkede iç karışıklık, saldırı, hükümet değişikliği, savaş olması ihtimal.
Değişen farklı bir yeni dünya düzeni ile birlikte: satış, pazarlama, muhasebe, reklam, grafik tasarım, insan kaynakları alanları yöntem fikirleri de değişime uğrayacak değişecek. Ve İnsan, insan da kendini her türlü gelişmeye bilgi, kültürel, siyasi, teknolojik, ekonomiksel, sanatsal ve bilimsel olarak hazırlamalıdır.
Masada farklı bir yeni dünya düzeni için kartlar yeniden diziliyor oyun başlasın…
Erdem Balcı
 

Bu yazı 656 defa okunmuştur.
google.com, pub-6021907135009533, DIRECT, f08c47fec0942fa0