kayseri.net.tr
Erdem BALCI

Erdem BALCI

Erdemli Köşe

Bir Kitabı Okuyum

06 Şubat 2021 - 21:21

Elimde renkli baskı bir kitap var bir okuyayım neler yazıyor bir bakayım öğreneyim. Bu kitapta neler yok ki… Yol gösterici aydınlatıcı ileriyi gösteren cümlelerle dolu. Her sayfada, her satırda bir bilgi gizli doğruyu söyleyen. Özenle seçilmiş sözcükler ve oluşan sihirli cümleler bütünlüğü bozmamış akıcılığı anlamı gizemli kılmış. Okuduğum her satır, geleceğe dair bir yankı bir iz taşıyor.
  
 
 
Bu kitap bir bilgi dağarcığı. Evet, okuduğumuz kitaplar yukarıda yazdığım pekçok farklı yaşanmışlarla oluşturulmuş senaryolarla usta kalemlerle yazılıyor. Her kitap ayrı bir emek ürünü olan sahibi tarafından oluşturulan bilgi dağarcığıdır. Kitap öğrenir öğretir paylaşımı kolaylaştırır biz insana.
 
 
Kitabın ilk ele alındığı zaman ilk matbaa kokusu ilk sayfası ilkyazı kitabın yazarın ve okurun nefes alışıdır farklı yerlerde yaşamasıdır. Okudukça bir sayfa bir sayfa dedikçe yaşanılanların oluşturulan senaryoların adeta içinde oluruz sihirli sözcükler bizlere arkadaş olur kullanıldıkları yer anlatıldıkları ifade şekliyle. Birçok kitapta bunu okurken özellikle hissettim. Okuduğum kitabı kitapları aldığım sözcük cümle gerçek oluşu senaryo oluşu dolayısı ile bir daha bir daha okudum. Her kitap her okunuşta ayrı bir dünya ayrı bir tat.
 
 
Şu bir okuyum derken insan görmeli, hissetmeli, duymalı, tatmalı o gerçeklikleri senaryoları cümleleri. Kitapta okuduğunu öğrenmeli, öğretmeli, paylaşmalı, oluşturmalı. Her sözcüğün her cümlenin her satır ve paragrafın her imlanın değerini bilmeli. Sayfa numaralarını ayrı bir gerçek ayrı bir senaryo olduğunun farkına varmalı okuduğu zaman.
 
 
 
Kitap demek kitabı okumak demek; yeni bir keşif öğrenme demek.
 
 
Kitap demek kitabı okumak demek; yeni birden fazla kültür demek.
 

Kitap demek kitabı okumak demek; bilgi edinmek demek.

 
Kitap demek kitabı okumak demek; yaşamak, görmek, duymak, tatmak, hissetmek demek.
 
 
Kitap demek kitabı okumak demek; ilim, bilim, tarih, değer, çağdaşlaşma demek.
 
 
Kitap demek kitabı okumak demek; gelecek demek.

Bu yazı 1481 defa okunmuştur.
google.com, pub-6021907135009533, DIRECT, f08c47fec0942fa0