kayseri.net.tr
Kenan KELEŞ

Kenan KELEŞ

Muhasebe Uzmanı

HACILAR KENDİSİNİ YÖNETECEK BAŞKANINI BEKLİYOR…

02 Şubat 2024 - 19:59

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ilçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Endeksi (SEGE 2022) sıralamasında Kayseri’nin Hacılar ilçesi, Türkiye genelinde 973 ilçe arasında 134’üncü sırada, gelişmiş ilçeler arasında yer almayı başardı. İlçede ilk belediye teşkilatı 1930’da Hacılar Belediyesi olarak kurulmuş. 1931’de de nahiye olan Hacılar önceleri Kayseri’ye bağlıyken 1990’da ilçe oldu. 2005’te de Kayseri Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olarak kentin 5. merkez ilçesinden biri oldu. İlçenin Kayseri, kent merkezine uzaklığı yaklaşık 10 kilometre.
Malum seçim sathı mahaline girmiş bulunmaktayız Hacılar’da belediye başkan adayları tek tek belirlenirken şimdi bu yazımızda yeni seçilen belediye başkanında  Hacılar halkı ne bekliyor onun üzerinde durmaya çalışacağım.
Tabi ki listenin başında kentsel dönüşüm gelmektedir. Kentsel dönüşüme evini verenler dört gözle yeni gelecek belediye başkanın en kısa sürede evlerinin kendilerine teslim etmeyi beklerken. Birçok insanda yeni kentsel dönüşüm projeleri ile ev sahibi olma hayalleri kurmaktadır.
Hacılar genel olarak bağ alanları çok yaygın olmasına rağmen bağda oturan birçok kişinin Hacılar ile bir yerleşim bağı kuramaması Hacılar için bir handikap, Hacılar halkının ve bağcıların beklediği bir diğer hizmette bahçe sulaması bağ sulaması için ucuz sulama suyu. Bağları ile meşur hacılar belediyesine bir hobi bahçe si projesi yakışır diyorum.
Hacılar’da insanı ticareti ve üretmeyi sever acil olarak küçük sanayi sitesine gerekli yatırımları yapıp bölgeye hizmet eder bir konuma getirilmelidir. Ortalama bir sel yaşanmasına rağmen hacıların birçok caddesini sel aldı ve bu olay bize gösterdi ki bu alt yapı bu ilçeyi kaldırmıyor.
Türkiye’nin büyük sorunu olan ve Hacılarda geçmişte bir yavrumuzun acı şekilde ölümüne sebep olan başıboş köpek sorunu ve bu konu hakkında yapılacak projeleri dört gözle bekliyor Hacılar halkı…
“Havası sert, insanı mert” sözünün yakıştığı Hacılar, çalışkan ve üretken insanlarıyla tanınan şirin bir ilçe… Türkiye’nin önemli sanayi ve ticaret üssü Kayseri’nin önde gelen iş insanları, şirketleri hep bu ilçeden çıkmış. Şimdi siyaset sahnesine çıkan dinamik adaylarımızdan projelerini bekliyoruz projelerini bize ulaştıran tüm adaylarımızın projelerini bu köşede yayınlamaktan memnun kalacağımızı adaylara duyurmuş olalım. Kardeşçe Hacılar’a yakışan bir seçim olsun temennisi ile yazımı sonlandırıyorum. Allah’a emanet olun.

Bu yazı 477 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
    google.com, pub-6021907135009533, DIRECT, f08c47fec0942fa0