kayseri.net.tr
Gökhan Hüseyin Karaca

Gökhan Hüseyin Karaca

Aday Adayı

Türkiye'de Muhalefetin Görevi

08 Haziran 2022 - 15:08

Siyasette sorun nerede?
Neden halen halkın gözünde iktidarın bir alternatifi parti oluşamıyor?
basit bir örnek vereyim, sabah haberlerinde 6 bakanın 6 farklı şehirde 6 farklı işle uğraştığını izledim, Savunma Bakanı Sınırda, Sağlık Bakanı işinin başında, Dışişleri bakanı dünyaya mesaj verme derdinde, İçişleri bakanı farklı sorunlarla, maliye bakanı ekonomiyle uğraştığını anlatıyor.
peki ya muhalefet?
Kılıçdaroğlu Elektrik faturası
Akşener gidecekler
Karamollaoğlu cumhurbaşkanlığı seçimi
Uysal biz biriz
Babacan Ekonomi yanlış yönetiliyor
Davutoğlu Benim zamanımda şöyleydi
yapıcı veya vaat içeren bir tek konuşma duymadım. iktidarın yanlışlarını gören ve buna "çıldıran" bir vatandaş olarak, muhalefetin bakın bunlar yanlış biz yerine şunları yapacağız, açıklamalarını beklerken, yine tv gazete ve radyolardaki benim gibi düşünen insanların aslında şunu demek aslında şunu yapmak istedi yorumlarıyla siyasetçilerin söyle(ye)mediği şeyleri toparlamaya çalıştığına şahit oldum!
Ülkenin tamamına, halkın tümüne, fikirlerin hepsine saygılı(!) muhalefetin, HDP'li PAYLAN'ın 7 yıldır ısıtıp ısıtıp tekrar getirdiği bir yalan için bile Toplumun tepkisine ortak olamadıklarını gördüm.
Aylardır, umutla, bu sefer Türkiye'de birşeyler değişecek, herkes anlamaya başladı, yenilik zamanı söylemlerimden utandım!
Milli değerlerin "Ortak" değerler olması gerektiği fikri öyle ya da böyle bu milletin %80'inin ortak fikridir. %20 oranındaki aşırı uçlar (sağcı solcu farketmez) hariç herkes, vatanın bütünlüğüne sahip çıkar. Ermeni meselesi Türk toplumunun tarihsel kanayan bir yarasıdır. Ancak bu konuda bile ortak söylemden kaçınan, Sert eleştiriden kaçınan, dik duruş (!?) sergileyemeyen bir muhalefet, nasıl olurda iktidara talip olmaktan bahseder.
yıllar önce Haldun Dormen, Kenan Işık ve Haluk bilginer, Ali Sunal gibi önemli sanatçıların oynadığı "SAYIN BAKANIM" dizisindeki sözler geldi aklıma:
Türkiye'de muhalefetin amacı iktidarı devirmek değil, muhalefetten düşmemektir.


Başrollerinde Haluk Bilginer, Kenan Işık ve Ali Sunal'ın oynadığı dönem dizisi "Sayın Bakanım"

Bu yazı 1346 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
    google.com, pub-6021907135009533, DIRECT, f08c47fec0942fa0