İnfak Malı ve Ömrü Bereketlendirir

İrfan SETENCİ

 

İnfak, zekâttan ve sadakadan daha geniş bir hayır müessesesidir. Nafaka geçim, infak ise geçimlik vermek/sağlamak anlamına gelir. Mal fakire vermekle eksilmez. Zekât, sadaka ve infak malı ve ömrü bereketlendirir.
“Mallarını Allah yolunda harcayanların durumu, yedi başak bitiren ve her başakta yüz tane bulunan bir tohum gibidir. Allah dilediğine kat kat verir. Allah lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir.”[1]
Allah kaliteli müminlere hem mallarından zekât, sadaka vermelerini emreder hem de riyadan sakınmalarını öğütler ve fakiri mihnet altında bırakarak eziyet etmemeyi tavsiye eder.
“Mallarını Allah yolunda harcayan, sonrada harcadıklarının peşinden (bunları) başa kakmayan ve gönül incitmeyenlerin, Rableri katında mükafatları vardır. Onlar için korku yoktur. Onlar üzülmeyeceklerdir de.”[2]
Ya MUĞNÎ! Gerçek zengin olan Sensin. Geçici dünya zenginliğini de kullarına verensin. Sen bize şükrünü eda edebileceğimiz kadar mal ver. Altında ezileceğimiz zenginliği de sabredemeyeceğimiz fakirliği de bizden uzak eyle.

Kaliteli Mümin sf. 125[1] Bakara Sûresi 2/261[2] Bakara Sûresi 2/262