kayseri.net.tr

Sound of Europe Festivali İstanbul, Ankara ve İzmir'de Başladı

Avrupa’dan 13 grup ve solo proje Türkiye’nin başarılı isimleriyle üç gün boyunca müzikseverlerin karşısında olacak. Festival haftasonu gerçekleştirilecek konserler serisinin ardından 26 Eylül’de Hatay’ı ziyaret edecek.  

Sound of Europe Festivali İstanbul, Ankara ve İzmir'de Başladı
25 Eylül 2023 - 09:18 - Güncelleme: 25 Eylül 2023 - 09:25

Sound of Europe Festivali, Avrupa Birliği Yaratıcı Avrupa Programı tarafından desteklenen Avrupa ağlarından EUNIC’in (Avrupa Birliği Ulusal Kültür Enstitüleri) İstanbul ve Ankara kümelerinin girişimi ve Kadıköy Belediyesi, Çankaya Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile hayata geçirilen Sound of Europe Festivali’nin ikinci edisyonu22 Eylül Cuma günü İstanbul Alan Kadıköy ve Ankara Çankaya Ahlatlıbel Atatürk Parkı’nda eş zamanlı gerçekleşen açılış konserleriyle müzikseverlerle buluştu. Festival haftasonunda Ankara, İstanbul ve İzmir’de düzenlenecek konserlerin ardından 26 Eylül Salıgünü Hatay Samandağ Ali İsmail Korkmaz Festival Alanı’nda olacak.

Festivalin ilk gününde İstanbul ve Ankara’da düzenlenen konserlerde Sefarad müziğinin tanınmış isimlerinden Mara Aranda, usta davulcu ve perküsyonist Tarık Aslan,Yunan popüler müziğinin yeni ve başarılı ismi Deli Teli, rock ve pop rock’a gönderme yapan parçalarıyla Effetto Carsico ve Türkiye blues sahnesinin en başarılı isimlerinden Sarp Keskinerile caz, blues, rock arasında mekik dokuyan Hollandalı gitarist Jan Wouter Oostenrijkdinleyicilerle buluştu. Festival kapsamında Ankara’da ise sesinin sıcaklığı ve müziğe yaratıcı yaklaşımıyla Kid Colling, performanslarında her zaman duyguları, hikaye anlatımını ve enerjiyi öne çıkaran şovlarıyla Sunkissed Child, dinleyenlerin ayaklarını yerden kesen enerjik performansıyla Candlelight Ficus, rap ve şarkıcılığın yanı sıra blues ve soul unsurlarını birleştirerek benzersiz bir konsere imza atan Chefket ile renkli ve enerjik Hawaii parçalarıyla Ukulele Ankara Topluluğufarklı müzikal türlere kulak vermek isteyenler için sahnedeydi.

Ustalık sınıflarında amatör ve profesyonel müzisyenler bir araya geldi

Bu sene programında yer alan konserlere ek olarak ustalık sınıflarına da yer veren Sound of Europe Festivali’nin ilk gününde Ankara ve İstanbul’da gerçekleştirilen iki farklı atölyede amatör ve profesyonel müzisyenler bir araya geldi. Ankara’da Sevda Cenap And Müzik Vakfı’nın katkılarıyla düzenlenen ilk atölyede Sunkissed Child’dan Yasmina Nahas bir kadın müzisyenin bakış açısından müzik dünyasının yaratıcı ve işletme yönlerine eğildi ve erkek egemen bir endüstride saygı kazanma konularındaki deneyimlerini paylaştı. İstanbul’da ise; Mara Aranda, Sefarad müziğinin kökenlerini ve tarihi yolculuğunu incelediği söyleşisi ile genç müzisyenlerle birlikteydi.

Avrupa’dan 13 farklı müzik grubunu Türkiye’den yerel sanatçılarla aynı sahnede buluşturarak ortak bir diyalog ve kültürel etkileşim platformu oluşturmayı hedefleyen Sound of Europe Festivali,23 Eylül Cumartesi ve 24 Eylül Pazar günü de geniş müzikal seçkisiyle farklı performansları sahneye taşımaya devam ediyor.

Festival kapsamında dinleyiciler haftasonu boyunca İstanbul, Ankara ve İzmir’de aralarındacaz bestelerini groove odaklı doğaçlamalarıyla tanınan 7th Sense, solo piyano konseriyle festivale konuk olan Martin Brunnerilebağlama ve kopuzun Türkiye’deki usta ismi Coşkun Karademir,parçalarıyla Anadolu ve Akdeniz’in kültürel zenginliğine vurgu yapan İzmirli ekip Salut de Smyrne’yi dinleme fırsatı bulacak.Festival ziyaretçileri ayrıca Polonya ve Türk halk müziğine özgü konserleriyle tanınan Monika Bulanda,Danimarkalı Türk psych rock grubu Tuhaf, reggae’den ilham alarak dancehall, afrobeat, dub’la sentezledikleri müzikleriyle herkese benzersiz bir konser deneyimi vadeden Goril Reggae Band, çağdaş cazla popüler müzik unsurlarını ustaca harmanlayan Vila Navio, Türk Müziği’nin çağdaş ozanı Barış Manço parçalarına getirdikleri özgün yorumlarıyla Doludizgin ve yerli caz sahnesinin üretken isimlerinden, multi-enstrümantalist ve besteci Sercan Debelec Sextet’i de üç kentte gerçekleşecek konserler serisinde dinleyebilecek.

Festivalin son durağı 26 Eylül Salı günü Hatay

26 Eylül Salı günü Hatay Samandağ Ali İsmail Korkmaz Festival Alanı’nıziyaret ederek, yeni sesleri ve başarılı grupları müzikseverlere ulaştırmaya devam eden Sound of Europe Festivali’nin son gününde Jan Wouter Oostenrijk & Sarp Keskiner, Deli TeliveTürk Halk Müziği’nin tanınan müzisyenlerinden Ulaş Özdemirve kendisine eşlikedecek olan türün en bilindik seslerinden Adile Yadırgı konserlerinde müzikseverler bir araya gelecek. Hatay’da herkesi müziğin birleştiren ve güçlendiren enerjisiyle bir araya getiren Sound of Europe Festivali ikinci edisyonunu sonlandıracak.

Bu haber 199 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

google.com, pub-6021907135009533, DIRECT, f08c47fec0942fa0