kayseri.net.tr

SİNEMASAL FİLM OKUMALARI

Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği BÜSAM atölyeleri çerçevesinde iki haftada bir olmak üzere, KCETAŞ'da 12 derslik bir seminer dizisinin şeklinde eğitim verilecek. Bu atölye çalışmasını yürütecek olan İsmail Doğu, çok uzun zamanlar boyunca, üniversitelerde, kültür sanat merkezlerinde, vakıf ve derneklerde de film okumaları, senaryo çalışmaları hususunda dersler vermiştir.

SİNEMASAL FİLM OKUMALARI
05 Ekim 2023 - 09:56 - Güncelleme: 05 Ekim 2023 - 09:58

Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği BÜSAM atölyeleri çerçevesinde iki haftada bir olmak üzere, KCETAŞ'da 12 derslik bir seminer dizisinin şeklinde eğitim verilecek. Bu atölye çalışmasını yürütecek olan İsmail Doğu, çok uzun zamanlar boyunca, üniversitelerde, kültür sanat merkezlerinde, vakıf ve derneklerde de film okumaları, senaryo çalışmaları hususunda dersler vermiştir.

Film okuma, bir filmi hem içerik hem teknik açıdan ele alarak tüm yönleriyle inceleme ve nüfuz etme faaliyetidir. Yönetmenin kendi kültürel kodlarından hareketle film dilini oluşturabilme ve bunu beyaz perdeye aktararak izleyiciye sunma konusundaki amacını ve başarısını derinlikli bir biçimde analiz etmeyi öngörür. Filmin hangi konuyu nasıl ve niçin ele aldığı ile ilgili ipuçlarını yakalar, şifrelerini çözer. Ele aldığı çerçeve içerisinde mekanı, zamanı, plastizeleri, kamera açılarını,  İmgeler ve imgeler arası ilişkileri deşifre ederek yönetmenin bakışaçısını keşfetmeyi sağlar. Yönetmenin sunduğu filmin dayatma ya da sorgulama tercihlerinden hangisini içerdiğini belirleyerek tüm bu işaret taşları vesilesiyle izleyiciyi bir eleştiri ya da keşif yolculuğuna çıkartır.

Film sadece seyirlik değil, okumak ve yorumlamak içindir. Yönetmenin zihin dünyası çerçevesinde gerçekliği bir dayatma ya da sorgulama içinde bırakması karşısında izleyicinin aktif ya da pasif bir konumda kalıp kalmaması tamamen bu okuyuşa bağlıdır. 
Sizleri bu atölye çerçevesinde yedinci sanat olarak nitelendirilen sinemanın geçmişten ve günümüzden, ülkemizden ve diğer coğrafyalardan örneklerle büyülü atmosferini çözümlemeye davet ediyoruz. 

Kayserililerin de yakından tanıdığı, Türkiye genelinde çok önemli çalışmalara da imza atmış olan, İsmail DOĞU Film Okumaları atölyelerinde katılımcılara eğitimler verecek. Eğitim sonunda katılım belgesi de verilecektir.

Bilim tarihi, Bilim ve teknoloji, Bilim ve toplum, Bilim ve ekonomi, Bilim ve politika, Bilim ve medya, Bilim ve eğitim, Bilim ve araştırma, Bilim ve etik, Bilim ve doğa, Bilim ve insan, Bilim ve uzay, Bilim ve sağlık, Bilim ve çevre, Bilim ve matematik, Bilim ve fizik, Bilim ve kimya, Bilim ve biyoloji, Bilim ve psikoloji, Bilim ve sosyoloji, Bilim ve felsefe, Bilim ve dil, Bilim ve sanat, Bilim ve din, Bilim ve popüler kültür, Bilim ve haberler ve güncellemeler, Bilim ve öğrenme materyalleri, Bilim ve ünlü bilim adamları, Bilim ve kariyerler, Bilim ve kurumsal sponsorluk, Bilim ve sosyal medya, Bilim ve küresel araştırmalar

Bu haber 329 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

google.com, pub-6021907135009533, DIRECT, f08c47fec0942fa0