kayseri.net.tr

Erciyes'e yeni yılda bir yeni otel daha kazandırıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı ile birlikte Erciyes Kayak Merkezi’nin en yeni oteli Megasaray Mount Erciyes’i ziyaret etti. Başkan Büyükkılıç, “Tesislerimizin sayısı arttığı gibi otellerimizin sayısı da artıyor” dedi.

Erciyes'e yeni yılda bir yeni otel daha kazandırıldı!
02 Ocak 2024 - 12:49

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin turizm alanında amiral gemisi olan ve kış sezonunda yerli, yabancı turistlerin akınına uğrayan Erciyes Kayak Merkezi’nde açılan yeni oteli ziyaret etti.

Kayak pistlerine sıfır konumuyla dikkat çeken Erciyes'in en yeni oteli Megasaray Mount Erciyes’i gezen Büyükkılıç’a AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman da eşlik etti.

Yabancı turistlerle ve otel personeli ile görüşen Başkan Büyükkılıç, yeni otelin Kayseri’ye yakıştığını söylerken, yabancı turistler de Erciyes Kayak Merkezi’ni çok beğendiklerini söyledi.

“TESİSLERİMİZİN SAYISI ARTTIĞI GİBİ OTELLERİMİZİN SAYISI DA ARTIYOR”

İşletme ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, “Erciyes Kayak Merkezi’mizdeyiz. Sezon açıldı, çok şükür cıvıl cıvıl, pırıl pırıl. Yılbaşına denk gelmesiyle de insanlarda adeta hem coşku hem ilgi söz konusu. Keyifli bir ortam. Tesislerimizin sayısı arttığı gibi otellerimizin sayısı da artıyor” dedi.

“KAYSERİ’MİZE YAKIŞTI”

Büyükkılıç, 106 odalı, 270 yataklı yeni otelin Kayseri’ye yakıştığını vurgulayarak, “Şuanda yine şehrimiz için önemli bir proje olan Megasaray Otelleri’nin bir bölümündeyiz. 106 odalı, 270 yataklı gerçekten birinci sınıf konsept olan dağ ve kayak anlayışı içerisinde hayata geçirilen bir eser. İşletmeci dostumuzu tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Kayseri’mize yakıştı diyorum. İnşallah bu anlayış içerisinde çalışmalar devam eder. Şuan itibariyle 13 tane tesisimiz, 3 bin yatak söz konusu. Bir o kadar yine tesislerin yapılmaya devam ettiğini buradan paylaşıyorum” diye konuştu.

“SICAK SUYUMUZU DA BULDUK”

Erciyes Kayak Merkezi’ni 4 mevsim sporun merkezi yapmak için gayret ettiklerini ifade eden Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şuan itibariyle iyi bir noktadayız. 4 mevsime yayma yönünde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İşletmecilerimiz de bu anlayış içerisinde bize destek olacaklar. Yazın da bu otellerin açık olacağını, adeta sporun ve sporcunun merkezi bir kamp merkezi anlayışı içerisinde Yüksek İrtifa Merkezimizin hayata geçtiğini kamuoyumuzla paylaştık. Bir başka müjdeyle de vatandaşlarımızı buluşturuyoruz. Yine 4 mevsime yayacak şekilde termal kaplıca mantığı içerisinde sıcak suyumuzu da bulduk. O alanda da çalışmalarımızı otellerimize ulaştırma bağlamında hızla devam ettiriyoruz. İnşallah Sayın Bakanımız Mehmet Özhaseki’nin başlatmış olduğu ve uluslararası standarttaki bu kayak merkezimizin herkes tarafından 4 mevsime yayılan ve kabul gören anlayış içerisinde hizmet vermeye devam etmesini sağlama yönünde el birliği ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu arada da mecliste sesimiz olan değerli milletvekilimize, burada yıllarca emeğini veren ve Erciyes Kayak Merkezi’nin hem ulusal hem uluslararası bazda tanınmasına katkı sağlayan Murat Bey’e de ayrıca teşekkür ediyoruz.”

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı da yatırımcılara teşekkür ederek, “Burada gerçekten ilk günden itibaren Erciyes’e yakışan manada güzel bir tesisin ilk açılışını idrak ediyoruz. Yatırımcımıza teşekkür ediyoruz Erciyes ailesi olarak. Burası da dünya çapında güzel bir kayak oteli olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum” dedi.

“YATIRIMLAR İLERLEDİKÇE ERCİYES DÜNYA ÇAPINDA BİR KAYAK MERKEZİ OLACAK”

Başkan Büyükkılıç’a da Erciyes’e katkılarından dolayı teşekkür eden Cıngı, “Erciyes’te Sayın Özhaseki Bakanımızın 2005 yılından itibaren başlatmış olduğu master plan aşama aşama şehrimize çok önemli meyveler verdi. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyoruz. Kendilerinin makro iradesi ve Erciyes’te ne varsa sonuna kadar destek olması da dağımızın bu günlere gelmesinde önemli bir etken oldu. Biz de kendilerine şükranlarımıza sunuyoruz. Erciyes’e yapmış olduğu katkılardan, yatırımlardan ve buradaki projelere verdiği destekten dolayı. Yatırımlar ilerledikçe Erciyes dünya çapında bir kayak merkezi olacak. Erciyes A.Ş.’deki yeni yönetimdeki arkadaşlarımızın katkılarından dolayı da şükranlarımızı sunuyoruz. Bütün vatandaşlarımızı Erciyes Dağı’mıza sahip olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİZ VARIZ BAŞKANIM”

Otel İşletmecisi Deniz Şahin de Erciyes Kayak Merkezi’nin yatırımcı ve kayak severler için avantajlarına dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Bu yatırımlar gerçekten en modern yatırımlar. Ailecek de kayak yapan, birçok kayak merkezine gitmiş kişiler olarak buraya geldik, âşık olduk. Tek skı pass ile bütün kayak pistlerine ulaşabiliyorsun, hava alanından buraya ulaşım çok kolay. Duble yollar mükemmel. Hiç kapandığını görmedim yolların. Uçak bağlantısı çok iyi, İstanbul’dan yirmiye yakın uçak iniyor. Misafirlerimiz buraya istediği gibi gelebiliyor. Yabancı turistin de akın ettiği bölge. Bu bizim için büyük avantaj. Dolayısıyla bir burada çok mutluyuz. Dediğiniz gibi 12 aya yaymak istiyoruz. Biz varız Başkanım.”

Bu haber 331 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

google.com, pub-6021907135009533, DIRECT, f08c47fec0942fa0