kayseri.net.tr

EDEBİYAT DÜNYASI'NDAN KISA KISA DUYURULAR...

EDEBİYAT DÜNYASI'NDAN KISA KISA DUYURULAR...
20 Ekim 2023 - 15:30
03-30 EKİM 2023 TARİHLERİNDE ANKARA'DA ''ÇANKAYA BELEDİYESİ DOĞAN TAŞDELEN ÇAĞDAŞ SANATLAR MERKEZİ''NDE ''YA İSTİKLAL YA ÖLÜM CUMHURİYET YOLUNDA'' İSİMLİ SERGİ AÇILACAK
Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi-John F. Kennedy Caddesi, No.4 Kavaklıdere–Ankara adresinde,
Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM), Koleksiyoncular Derneği ve Çankaya Belediyesi iş birliği ile hazırlanan ''Ya İstiklâl Ya Ölüm Cumhuriyet Yolunda Sergisi'' Cumhuriyet'in 100. yılı münasebeti ile 03-30 Ekim 2023 tarihleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecektir. Tarihsel araştırmalar+edebiyat metinleri+hatıratlar+dönemin orijinal belge ve fotoğrafları kaynak alınarak, kronolojik olarak hazırlanan sergi kapladığı alan ve eser sayısı bakımından VEKAM'ın ve iş birliği yaptığı kurumların bugüne kadarki en büyük sergisi olma özelliğini taşıyor.
Sergi, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderlik ettiği işgale direnen Kuvayımilliye çeteleri+cepheye koşan Türk gençleri+ cephede ve cephe gerisinde savaşan 7'den 70'e kadın erkek ve çocuklar dâhil olmak üzere tüm halkın fedakârlığı ve Mehmetçiğin kahramanlıklarıyla Türk halkının Millî Bağımsızlık Mücadelesi'ne ve Ankara'nın bu süreçteki rolüne ışık tutuyor.
İzleyiciler, sergi kapsamında bir kısmı daha önce Türkiye'de hiç gösterilmemiş nadide eserleri de görme imkânına erişecekler. Döneme ait birçok gündelik eşya+gazete nüshaları+gün yüzüne çıkmamış fotoğraflar+belgeler+orijinal plak ve video-ses kayıtları+ sergi kapsamında ilk defa incelenebilecek, sergiye araştırmacılar için Ankara ve Millî Mücadele konulu 60'ın üzerinde yayın içeren tematik bir kitaplık eşlik edecek.
Koleksiyoncular Derneğinin, büyük çoğunluğu Nurhan ve Korkut Erkan'a ait 1200'ü aşkın nadir belge+fotoğraf arşivi ve koleksiyonunun görülebileceği ve metinlerini Korkut Erkan'ın hazırladığı sergide Ankara Resim ve Heykel Müzesi+Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü+Yapı Kredi Müzesi+Halûk Perk Araştırma Merkezi+Hisart Canlı Tarih Müzesi+ODTÜ Toplum ve Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi+Polatlı Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi (POTA)+Kurtuluş Savaşı Müzesi (I.TBMM Binası)+Albert Khan Müzesi (Fransa) ve Amerikan Kongre Kütüphanesi gibi kurum ve kişisel koleksiyonlardan birbirinden değerli eserler görülebilecek. Sergide aynı zamanda, Türk Tarih Kurumunun Millî Mücadele Dönemi belgeselleri de gösterime sunulacak.
Tarihe ilgili duyanlar ve sanatseverler, sergi kapsamında 30 Ekim'e kadar konser+konferans+panel+belgesel gösterimi gibi çeşitli yan etkinliklere de ücretsiz katılabilecekler. Yan etkinlikler, Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi Sabahattin Ali Konferans Salonu'nda ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir. İlgilenenlere, önemle duyurulur.
https://lnkd.in/dEH7aWUb...

******************************************************************************
******************************************************************************

OSMANİYE OZANLAR ŞAİRLER VE YAZARLAR DERNEĞİ'NİN ADRESİ DEĞİŞTİ
Kerim bey, saygı ve dostlukla. Haberimize yer vermeniz dolayısı ile öncelikle teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim.
Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar derneği'nin yeni adresi aşağıdaki şekildedir.
OSMANİYE OZANLAR ŞAİRLER VE YAZARLAR DERNEĞİ VE ŞELALE DERGİSİ İDARE MERKEZİ
Raufbey Mahallesi, Musa Şahin Bulvarı, 9552.Sokak, No.11/C OSMANİYE
0-545-50133 16
mustafabardak_555@hotmail.com
selamlarımızı iletiriz.(04 Ekim 2023 Çarşamba-12.59)
MUSTAFA BARDAK
Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı
Şelale Edebiyat Yazı ve Şiir Dergisi Sahibi
OSMANİYE VİLAYETİ
Yukarıdaki adrese gazete+dergi+kitap+davetiye vb. gibi dökümanlarınızı veya yayınlanması için yazı ile şiirlerinizi iletebilirsiniz.

******************************************************************************
******************************************************************************

06-09 EKİM 2023 TARİHLERİNDE İZMİR'İN BOSTANLI KAPALI PAZAR YERİ'NDE ''KÜTAHYA TANITIM GÜNLERİ''NİN 2.NCİSİ YAPILACAKTIR, İLGİLENENLERE ÖNEMLE DUYURULUR.


******************************************************************************
******************************************************************************

ÖĞRETMEN VE ŞAİR İMDAT GÜMÜŞ ANKARA'DA OKUYUCULARI İÇİN KİTAP İMZALAYACAK
Ankara'nın aşk şiirleri ile ünlü şairlerinden Öğretmen ve Şair İmdat Gümüş 08 Ekim 2023 Pazar günü, saat.13.00'de BAHAR BAR-Konur 2.Sokak, No.26/4 Kızılay-Ankara Tel.0-505-0565700 adresinde AŞK RÜYASI ve GİTMELER isimli şiir kitaplarını okuyucuları için imzalayacaktır. İlgilenenlere, önemle duyurulur.

************************************************************************************************************************************************************

YARIŞMA SONRASI 1.OLAN SENARYO YAZARLARINA 20.000+30.000+50.000 LİRALIK PARA ÖDÜLÜ VERİLECEK.(SON BAŞVURU TARİHİ.15 ARALIK 2023 CUMA)
DenizBank ve Türkiye Sinema Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğiyle gerçekleştirilen "7. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması" için başvuru süreci başladı.
*****
Yarışma kapsamında, bu yıl da "Dizi–Mini Dizi Senaryo Yarışması", "İlk Senaryo Yarışması" ve "Yapım Destek Platformu" düzenlenecek.
Senaristlerin ilk uzun metraj senaryolarıyla katılımının öncelikli koşul olduğu DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması'na, uzun metraj kurmaca ve animasyon filmler başvuru yapabilecek. Ön seçici kurulun öyküler üzerinden yapacağı ilk değerlendirmenin ardından jüri tarafından seçilecek, birincilik elde eden projeye 20 bin TL para ödülü verilirken; bu proje 7. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması'nda "Yapım Destek Platformu" kategorisine de doğrudan katılım hakkı elde edecek.
*****
Yapım Destek Platformu'na süresi en az 60 dakika olan, henüz çekimlerine başlanmamış veya çekimlerinin yalnızca yarısı tamamlanmış uzun metraj kurmaca ve animasyon projeler katılabilecek. Platformun jürisi tarafından birinci seçilen projeye 50 bin TL ödül verilecek.
*****
Dizi–Mini Dizi Senaryo Yarışması'na bölüm süresi en az 20 dakika olan, henüz çekimlerine başlanmamış veya çekimlerinin yalnızca yarısı tamamlanmış dizi ve mini dizi projeleri katılabilecek. Ön seçici kurul ve jüri olmak üzere iki aşamalı olarak yapılacak değerlendirmenin ardından birinci olan projeye 30 bin TL para ödülü verilecek.
*****
Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi ve güncel duyurular aşağıdaki web sitelerinde yer almaktadır, ilgilenenlere önemle duyurulur.
https://lnkd.in/dJ__WB8s
https://www.tursak.org.tr/

************************************************************************************************************************************************************

EDEBİYAT GAZETESİ'NİN 9.SAYISI YAYINLANDI
Ankara'da ayda 1 yayınlanan ''Edebiyat Gazetesi''nin Ekim 2023 tarihli 9.sayısı yayınlandı, irtibat kurmak isteyenler aşağıdaki bilgileri kullanabilirler.
GÜLSEREN KESKİN
Edebiyat Gazetesi Sahibi
Karargahtepe, Çavdar Sokak, No.35/1
KEÇİÖREN-ANKARA
edebiyatgzt@gmail.com
https://lnkd.in/d_E7kwt5
Genel Yayın Yönetmeni.Yücel Aydın
Uygulayıcı Editör.Veysel Altunbay


************************************************************************************************************************************************************

UĞUR PİŞMANLIK TARAFINDAN YAZILAN "TARSUS'TAN HABERLER"
İSİMLİ KİTAP YAYINLANDI
Tarsuslu gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık'ın "Tarsus Haberler-Kentsel Yazılar" adlı kitabı yayınlandı. Aratos dergisi ayrı basım kitabı olarak Aratos Yayınları'ndan çıkan "Tarsus'tan Haberler" kitabı bildiğimiz gazete haberleri değil, Tarsus'un tarihinde yer etmiş ya da gündeminde olan konulardaki makalelerden oluşuyor. Uğur Pişmanlık, "Tarsus'tan Haberler" kitabıyla okuru, makalelerde işlediği konulardan haberdar ediyor.
Pişmanlık'ın "Tarsus Haberler-Kentsel Yazılar" adlı kitabında Tarsus'ta yayınlanan yerel Akkoza gazetesi ve Aratos Felsefe Dergisindeki Tarsus yazılarından oluşuyor. Kitapta, felsefe ve siyasetten+Tarsus Olimpiyatlarına+Tarihi Tarsus evleri+Tarsus Basın Müzesi projesinden+Tarsuslu Karikatüristlere+Âşık Veysel'in Tarsus'a gelişinden+Çukurova Kitap Fuarına+Saat Kulesi'nin çalmayan çanından+Tarsus'un İl Olmasına kadar çeşitli konulardaki kentsel yazılar yer alıyor.
Aratos Felsefe Dergisi Yayın Yönetmeni Uğur Pişmanlık "Tarsus Haberler-Kentsel Yazılar" kitabına yazdığı "Tarihsel özellikleri+güzellikleri ve sorunlarıyla Tarsus" başlıklı sunuş yazısında şunları dile getiriyor, "Bu kitabın adını koyarken Tom Hanks'in başrolde oynadığı "Dünyadan Haberler" filminin adından esinlendim. Orijinal adı "News of The World" olan 2020 yılı yapımı "Dünyadan Haberler" filminde Tom Hanks, kasaba kasaba dolaşarak okuma-yazma bilmeyenlere Amerikan eyaletlerinde çıkan yerel ya da ulusal gazeteleri okuyarak dünyadan haberler veriyordu. Buna karşılık dileyen kutuya küçük miktarda para bırakıyordu, western türü "Dünyadan Haberler" filmi Amerikan İç Savaşı'nın ardından kimsesiz kalan bir kızı, yaşayan son akrabalarının yanına götürmeye çalışan bir adamın hikâyesini konu ediyor.
Elinizdeki kitabın adı her ne kadar "Tarsus'tan Haberler-Kentsel Yazılar" ise de bu bildiğimiz anlamda gazete haberleri değil, daha çok Tarsus üzerine çeşitli konulardaki yazılarımdan oluşan okuru haberdar eden makalelerdir.
Tarsus, Türkiye'nin en büyük ilçelerinin başında geliyor. 2024 Mart seçimlerinden önce il olur mu bilemiyorum ancak 400.000'i aşan ölçekte bir ilçe olan Tarsus'un pek çok temel sorunu bulunuyor.
Ekonomik+sosyal sorunlar+kültürel sorunlar+çarpık yapılaşma+ betonlaşma ve yeşil alan sorunu+trafik sorunu+otopark sorunu+işsizlik+ yoksulluk+uyuşturucu ve pek çok şey sayılabilir,
Tarsus'un sorunları+eksiklikleri+bu kentte yapılan güzel işler+çözüm bekleyen sorunlar+kültür ve sanat adına+tarih, arkeoloji adına yapılan çalışmalar+bütün bunlara dair yazdığım makaleler bu kitabı oluşturdu.
Bir gazeteci olarak bölgesel ve ulusal gazetelerde haberler yaptım ama habercilik dışında gerek toplumsal ve siyasal konularda gerekse kendi ilgi alanlarıma dönük gerekse kültür, sanat ile felsefe konularında makaleler de yazdım.
Bu yazılar da bir anlamda Tarsus'tan dünyaya haberler olarak da algılanmalı." (05 Ekim 2023 Perşembe)
UĞUR PİŞMANLIK YAYINLANMIŞ OLAN DİĞER KİTAPLARI
-Kent Masalları (1997) Yorum Ofset Yayıncılık
-Antik Çağ'da Tarsuslu Filozoflar (2002) Arkeoloji ve Sanat Yayınları
-Tarsuslu Yazarlar ve Sanatçılar Antolojisi (2008) Aratos Yayınları
-Tarsus Basın Tarihi/Yüzyıllık İzler (2009) Tarsus Kültür ve Dayanışma Derneği Yayını
-Barış ve Aydınlanmaya Adanmış Bir Yaşam: İsmail Hakkı Öztorun (2010) Barış Derneği
-Tarsus Çeşme ve Hayratları (2010) Mersin İl Kültür Müdürlüğü
-Gezginlerin Gözüyle Tarsus (2012) Arkeoloji ve Sanat Yayınları
-Tarsus İşçi Sınıfı Tarihi (2013) Yazılama Yayınları
-Boyun Eğmeyen İnsan (2014) La Kitap Yayınları
-Cumhuriyetten Günümüze Tarsus'ta Tiyatro (2017) Aratos Yayınları
-Barış ve Sosyalizm Yolunda Aydın Bir Hekim Sevinç Özgüner (2017) Aratos Yayınları
-Cumhuriyetten Günümüze Tarsus'ta Sinema (2020) Tarsus Belediyesi Kent Yayınları
-Yeryüzü Olayları (2020) Aratos Yayınları
-Tarih İçinde Bir Başkent Tarsus (2021) Aratos Yayınları
-Tarsus Kent Yazıları (2022) Aratos Yayınları
-Bir Emek Savaşçısı Arslan Eyce (2022) Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı
-Sahneye Uyarlanmış Bir Yaşam Kerim Afşar (2022) Tarsus Belediyesi Kent Yayınları
-Tarsus Halkevi 1930-1980 (2022) Aratos Yayınları
-Tarsuslu Romantik Şair M. Sami Aşar Yaşamı ve Eserleri (2007) Aratos Yayınları
-Edebiyatta Tarsus (Derleme+2009) Aratos Yayınları
-Edebiyatımızda Çeşmeler (Derleme+2009) Aratos Yayınları
-Tarsus Olimpiyatları ve Tarsus Maratonu (2008) Aratos Yayınları
-Tarsus Bibliyografyası (2008) Aratos Yayınları
Ÿ Edebiyatımızda Radyolar (2011) Aratos Yayınları
-Türkiye'de İlk Elektrik Tarsus (2011) Aratos Yayınları
-Tarsus Çıplak Mahallesi (2014) Aratos Yayınları
-Toroslarda Bir Çukurova Yazlığı Namrun Yaylası (2014) Aratos Yayınları
-Edebiyatımızda Trenler ve İstasyonlar (Derleme+2023) Aratos Yayınları.

İrtibat Bilgileri aşağıdaki şekildedir;

UĞUR PİŞMANLIK
Aratos Dergisi Yayın Yönetmeni+Aratos Sanat Evi Sahibi
Gözlükule Mahallesi, Abdi İpekçi Caddesi, No.85
33400 TARSUS-MERSİN
0-533-7234789
aratosdergisi@gmail.com

**************************************************************************************************************************************************

YURT İÇİ KİTAP FUARLARI
29 Eylül-08 Ekim 2023 Aydın Efeler Belediyesi 1.Kitap Fuarı,
29 Eylül-08 Ekim 2023 Samsun Tüyap Kitap Fuarı,
29 Eylül-08 Ekim 2023 İzmir Bornova Belediyesi 5.Kitap Günleri ve Fuarı,
30 Eylül-07 Ekim 2023 Bandırma Belediyesi 5.Kitap Günleri ve Fuarı,
07-15 Ekim 2023 Kocaeli 13.Kitap Fuarı,
13-22 Ekim 2023 Denizli 5.Kitap Fuarı,
13-22 Ekim 2023 Kayseri 6.Kitap Fuarı,
14-22 Ekim 2023 CNR Mersin Yenişehir Kitap Fuarı,
28 Ekim-5 Kasım 2023 Elazığ Kitap Fuarı,
28 Ekim-5 Kasım 2023 Tüyap İstanbul 40.Kitap Fuarı,
28 Ekim-5 Kasım 2023 İzmir Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı,
28 Ekim-5 Kasım 2023 İstanbul Sancaktepe Kitap Şenliği,
03-12 Kasım 2023 Kütahya Kitap Fuarı,
17-26 Kasım 2023 Bursa Büyükşehir Belediyesi kitap Fuarı,
18-26 Kasım 2023 İstanbul Ümraniye Kitap Fuarı,
24 Kasım-3 Aralık 2023 Antalya Kitap Fuarı,
01-10 Aralık 2023 Ankara 19. Kitap Fuarı,
09-17 Aralık 2023 Giresun Kitap Fuarı,
09-17 Aralık 2023 İstanbul 9. Arapça Kitap Fuarı,
20-25 Aralık 2023 Gaziantep Arapça Kitap ve Kültür Günleri,
YURT DIŞI KİTAP FUARLARI
18-22 Ekim 2023 Frankfurt Kitap Fuarı (Almanya),
15-19 Kasım 2023 Bakü Kitap Fuarı (Azerbaycan),
21-29 Ekim 2023 Belgrad Kitap Fuarı (Çekoslavakya),
25-29 Kasım 2023 Guadalajara Kitap Fuarı (Meksika),

******************************************************************************
******************************************************************************

BAZI VATANDAŞLARIMIZ DİYOR Kİ

******************************************************************************
******************************************************************************

BÜTÜN HASTALIKLARIN TEMELİNDE YANLIŞ BESLENME VAR
Tüm hastalıkların temelinde, sağlıklı beslenme yatıyor. Kişilik bozukluğu+felç+inme+parkinson+bütün beyin hastalıkları+depresyon+bütün kanserler+çocuklarda görülen otizm+kısırlık hepsinin altında yanlış beslenme var.
CANAN KARATAY


************************************************************************************************************************************************************

HİÇ ÇALMADIM, HİÇ RÜŞVET ALMADIM
Hiç çalmadım, günah olduğu için değil karektersizlik olduğu için. Muhtaçlara yardım ettim, sevap olduğu için değil insan olduğum için. Hiç rüşvet almadım, haram olduğu için değil etik olmadığı için. Yani, ''İnsan olmak'' için önce vicdanımız olmalı.(PROF.DR.AZİZ SANCAR)


**************************************************************************************************************************************************

ATATÜRK'E DİNSİZ DİYENLERİN KENDİ SOYLARINDA 1 TANE MÜSLÜMAN YOK
Atatürk'ün soyuna ''Dinsiz'' diyenlerin, kendi soylarında bir tane bile müslüman olmadığını kanıtladık.(EMRE POLAT+TARİHÇİ VE YAZAR) Atatürk'ün soyuna ''Dinsiz'' diyenlerin, kendi soylarında bir tane bile müslüman olmadığını kanıtladık.(EMRE POLAT+TARİHÇİ VE YAZAR) 

************************************************************************************************************************************************************

ŞEYHLER DIŞ GÜÇLERİ NEDEN ÇÖKERTMİYORLAR ?
Madem ''Keramet Sahibi''ler, neden tüm şeyhler+şıhlar birleşip bu ekonomiyi düzeltip, dış güçleri çökertmiyorlar ?.(HASAN GÖRMEZ)Madem ''Keramet Sahibi''ler, neden tüm şeyhler+şıhlar birleşip bu ekonomiyi düzeltip, dış güçleri çökertmiyorlar ?.(HASAN GÖRMEZ+İŞ ADAMI VE POLİTİKACI)


************************************************************************************************************************************************************

YOLU DEĞİŞTİRMENİN ZAMANI GELMİŞTİR
Hiç bir şey yolunda gitmiyorsa, belki de ''Yolu Değiştirme'nin'' zamanı gelmiştir.(GORE VİDAL+YAZAR VE SİYASİ AKTİVİST) 

************************************************************************************************************************************************************

Duyuruları tek tek veya toplu olarak Kerim Özbekler imzası ile gazete+dergi+web sitesi+radyo+tv vb. gibi yayın organlarında yayınlamak serbesttir, fotoğraf kullanmak isteyenler google arama çubuğuna ''Kerim Özbekler'' yazarak görseller kısmında bulunan fotoğraflardan istediklerini alarak kullanabilirler. Yukarıdaki duyurulara benzer etkinliklerinizi kerimozbekler34@gmail.com e posta adresine veya 0-534-4326054 nolu telefona etkinliğin yapılacağı tarihten 1 ay önce gönderdiğiniz takdirde bülten de yayınlanabilir, etkinlik duyurularınızı iş adamları sitesi olan linkedin'in ve facebook'un mesaj kutusundan da ulaştırmanız mümkündür. etkinliklerin herkese açık olması gerekmektedir. E posta almak istemeyenlerin isimleri listeden çıkarılmaktadır, bülten ücretsizdir. Gazeteci+yazar+şair+edebiyatçı+yayıncı vb. gibi kişilere iletilmektedir, bu grup dışındaki duyurulara bültende yer verilmemektedir. Yazıların düzeltilmesi ve takip edilmesi uzun zaman aldığından açık olmasına rağmen diğer sosyal medya hesapları üzerinden iletmeyiniz, çünkü zaman yetersizliğinden dolayı oralardan iletilen bilgileri çok sonraları görmekteyim.(KÖ)
Bu haber 217 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

google.com, pub-6021907135009533, DIRECT, f08c47fec0942fa0