kayseri.net.tr

Tonlarca ilaç ele geçirildi

Ücreti devletten alınan tonlarca ilaç ele geçirildi Kayseri Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürlüğü tarafından, eczanelere yapılan baskında, parası daha önceden devlete ödettirilen  tonlarca ilaç yakalandı..

 Tonlarca ilaç ele geçirildi
05 Ekim 2022 - 14:52 - Güncelleme: 05 Ekim 2022 - 16:11

Kayseri Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Kayseri eczanelere baskın düzenledi. Baskın sonucu SGK ekipleri eczanelerin depolarında; 'satışı' gerçekleşen, devletten parası alınmış ama ikinci kez satış için istiflenen, tonlarca ilaç yakalandı. SGK yetkilileri ilaç satışı ile devleti soyan eczanelerin sözleşmesini fesih ederek, sorumluları adliyeye gönderdi. Kayseri SGK Müdürü Hacı Ali Hasgül, yaptığı açıklamada “Devleti dolandıran eczanelere ve sağlık kuruluşlarına karşı geniş çaplı çalışma ve operasyonlarımızı devam edecek, soygunculara göz açtırılmayacağız, bu işin üzerine kararlılıkla gidilecektir” dedi.

İlaçlar Erciyes üniversite hastanesine verilecek

Ayrıca, depolarda bulunan tonlarca ilacın, Kayseri SGK tarafından ihtiyaç sahibi ailelerin kullanımı için ERÜ’ye verileceği öğrenildi. Kayseri SGK ekipleri ve KOM Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin depolardaki çalışmaları sürerken, yapılan tespitlerden sonra, eczane yetkilileri hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla işlem yapılacağı söylendi

Bu haber 1873 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

google.com, pub-6021907135009533, DIRECT, f08c47fec0942fa0