kayseri.net.tr

Sürdürülebilir Mimarinin Öncü Firmalarından

Yaradılış dediğimiz o andan itibaren insanoğlu doğa ile iç içe olmaya, doğaya hükmetme arzusu ile ona yön vermeye başlamıştır. Ancak ilerleyen tarihsel süreçte insanın, doğayla olan etkileşimi daha ciddi boyutlara ulaşmış, ilk başlardaki o basit etkiler, yerini yıkıcı etkilere, doğaya verilen ciddi zararlara bırakmıştır.

Sürdürülebilir Mimarinin Öncü Firmalarından
08 Ağustos 2022 - 20:13 - Güncelleme: 08 Ağustos 2022 - 20:16

Yaradılış dediğimiz o andan itibaren insanoğlu doğa ile iç içe olmaya, doğaya hükmetme arzusu ile ona yön vermeye başlamıştır. Ancak ilerleyen tarihsel süreçte insanın, doğayla olan etkileşimi daha ciddi boyutlara ulaşmış, ilk başlardaki o basit etkiler, yerini yıkıcı etkilere, doğaya verilen ciddi zararlara bırakmıştır. Gelişen teknoloji ve ona bağlı hayat kalitesine rağmen verilen bu zararların hiçbir şekilde farkına varamamış, ancak günümüz çağında yeni yeni fark etmeye, daha doğrusu o zararların ciddi etkilerini yaşamaya başladığımız bir süreç içerisindeyiz. Peki, sizce doğaya verilen en büyük zarar nedir? Cevap tek kelime; yapılaşma...

Yapılan araştırmalar sonucunda yapılaşma-bina sektöründe, ciddi oranlarda enerji harcanımı gerçekleşmekte hatta Avrupa ülkelerinde doğaya verilen bu zararların %40’lık kesimi bina sektöründen kaynaklanmaktadır. Dünya artık tehlike sinyalleri veriyor ve bizleri büyük bir değişime davet ediyor; sürdürülebilir mimari, sürdürülebilir doğal hayat. Ekolojik malzemelerin kullanımı sonucu yapılan yapılar, doğaya, çevreye minimum seviyede zarar vermekte hatta doğal sürecin işleyişine olumlu yönde etkilerde sağlamaktadır. İşte tam bu noktada iç mimar Türkiye firmalarından PGL Mimarlık Ofisi, sizleri sürdürülebilir mimarinin gölgesinde doğayla özdeş bir hayata çağırıyor.

 

Miminum enerji tüketimi, minimum atık, maksimum sürdürülebilirlik

Geç de olsa farkında vardığımız bu insanlık eseri karanlık tabloyu, daha göz alıcı bir hale getirmek halen daha bizim elimizde. PGL Mimarlık Ofisi, proje kapsamında yapılacak olan binanın-yapının tasarımın aşamasından başlayarak, onun işlevselliği, yapı ömrü, ilerleyen süreçte ne amaçla kullanılacağı ve yıkım evresi gibi birçok aşamayı göz önünde bulundurarak minimum enerji harcanımını, minimum atık ve maksimum sürdürülebilir mimari felsefe anlayışını ile hareket etmekte.  Müşteri memnuniyetini gözetirken, aynı zamanda doğal çevrenin korunması ve doğallığın sürdürülebilir olmasını amaçlamaktadır.

 

Türkiye’de sürdürülebilir mimari daha tam olarak bilinmezken ve kapsamlı bir şekilde uygulanmazken iç mimar Kayseri firmalarından PGL Mimarlık Ofisi, gerek Kayseri’de gerekse de Türkiye’nin birçok yerinde sürdürülebilir mimari projelerine imza atmış ve başarılı sonuçlar elde etmiştir. Firmanın iş deneyimlerini, hizmetlerini incelemek ve ayrıntılı bilgi almak için https://www.pglmimarlik.com.tr/projeler sitesine girebilir ve sürdürülebilir mimarinin bir parçası olmak isterseniz de iletişim bölümünden form doldurabilirsiniz.

Bu haber 831 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

google.com, pub-6021907135009533, DIRECT, f08c47fec0942fa0