kayseri.net.tr

SANATININ 40. YILINDA SANATINI BIRAKMAK DURUMUNDA KALDI

Ressam Fatma Orakçı elindeki rahatsızlıktan dolayı resim sanatını icra edemez oldu

SANATININ 40. YILINDA SANATINI BIRAKMAK DURUMUNDA KALDI
09 Eylül 2022 - 21:04
Çocukluk yıllarından bu yana resim sanatı ile uğraşan eğitimci,ressam sayın Fatma Orakçı,elindeki rahatsızlıktan dolayı sanatını icraa edemez oldu.
Günümüz tıp dünyasının “romatizma” teşhisi belirtmesi üzerine elini oynatamaz olan değerli ressam Fatma Orakçı,bu durumdan duyduğu üzüntüyü şu cümlelerle ifade etti:”Çocukluk yıllarımdan bu yana resim sanatıyla uğraşmaktayım.O yıllarda her ne kadar resim yapmak için malzeme,araç gereç bulmak zor ve pahalı bir uğraş olsa da sanatın büyülü dünyası beni bu zorlukları aşmama yardımcı oldu ve o günlerden bu günlere gelebildim.Ama “herşeyin başı sağlıktır”gerçeği ile yüzleşip elimi eskisi kadar oynatamaz duruma gelince resim çizmeye ara vermek durumunda kaldım.Bu da bende üzüntü yaratsa da yakın zamanda resim çizmeye yeniden başlarım diye düşünmekteyim.”dedi.
Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız sayın Fatma Orakçı’nın eşi sayın Ahmet  Rasim Orakçı’da konu hakkındaki düşüncelerini şu cümlelerle ifade etti:”Sanat,günümüz toplumlarında aranan olgu durumundadır.Ve sanatı kaliteli icraa etmek de önemlidir ve saygıdeğer eşim,ressam Fatma Orakçı’da yıllardan bu yana sanatının kalitesinden taviz vermeden sanatını işleyenlerin başında gelmektedir. Bende sanatını destekleyenlerin başında gelmekteyim. Elindeki bu rahatsızlık ailesi olarak bizleri çok üzse de sorunun ortadan kalkması açısından tedavi sürecinin bitimini beklemekten başka çaremiz yok maalesef.Bu tedavi sürecinde de kendisine daha fazla destek olmak aile bireyleri olarak bizlerin yegane görevimizdir.”dedi.
 
Bu haber 525 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

google.com, pub-6021907135009533, DIRECT, f08c47fec0942fa0