kayseri.net.tr

Okul döneminde çocuğunuza İngilizce öğretirken zamanı etkili kullanmanıza yardımcı ipuçları

Zaman yönetimi teknikleri artık ilave veya gereksiz bir meşgale değil. Üretkenliği artırma ve her türlü hedefe ulaşmadaki büyük önemleri sebebiyle günümüzde zaman yönetimi teknik ve taktiklerinden bahseden kapsamlı eğitim programları ve çeşitli kurumlar bulunuyor.

Okul döneminde çocuğunuza İngilizce öğretirken zamanı etkili kullanmanıza yardımcı ipuçları
13 Ocak 2023 - 20:13

Zaman yönetimi teknikleri artık ilave veya gereksiz bir meşgale değil. Üretkenliği artırma ve her türlü hedefe ulaşmadaki büyük önemleri sebebiyle günümüzde zaman yönetimi teknik ve taktiklerinden bahseden kapsamlı eğitim programları ve çeşitli kurumlar bulunuyor. 

 

Çocukların beyinlerinin nasıl çalıştığını anlamaya yönelik son araştırmalara dayanarak, zamanı yönetme, kullanma ve planlama becerisinin temelde büyük oranda ebeveynler sayesinde kazanılabileceğini söyleyebiliriz. Birlikte, zaman yönetimiyle ilgili bazı ipuçlarını incelerken, bunları çocuklara İngilizce öğretirken nasıl en iyi şekilde kullanabileceğimize değineceğiz. Üstelik bu püh noktaları her alanda uygulanabilir!

 

 
     
     
   
     
     
 

 

Zaman yönetiminin aslında çok kolay uygulanabilen püf noktaları var!

 

İşiniz ve günlük görevlerinizle senkronize bir şekilde çocuklarınızın duygusal ve eğitimsel ihtiyaçlarını ihmal etmeden okul yılını geçirmenize ve de çocuklarınızın üretken-verimli bir yaşam sürmelerine yardımcı olacağına inandığımız yöntemleri ele alıyoruz. Planlama, başarılı bir zaman yönetiminin ilk basamağıdır ve bu beceriyi erkenden edinmek oldukça önemlidir.

 

Her şeyden önce, çocuklarınız için sizin içinde bulunduğunuz koşullara ve onların yaşına kesinlikle uygun bir programa göre ödevlerini ve okul çalışmalarını gösteren net bir rutin oluşturmalısınız. Çocukları sizi iyi dinlemeleri ve bu adımları ciddiye almaları için önceden hazırlamak da gereklidir ve birlikte bir rutin oluşturmak ve onlara ufak sorumluluklar vermek motivasyonu arttıracaktır:

 

1) Yeterince uyumak ve dinlenmek için erken kalkmalı ve dolayısıyla erken uyunmalıdır. Aynı şey siz sevgili ebeveynler için de geçerlidir. Yeterince uyuduğunuzda, bu durum psikolojik dengenizi yeterince uyumamanın neden olduğu stres ve gerginlikten uzak tutacaktır. Çocuklar gözlemleyerek öğrenirler, bu nedenle erken kalkma ve erken uyuma alışkanlığı kazanmaları için her zaman onlara öncülük edin.

 

2) Gerekli günlük görevlere uymalarını sağlamak için yataklarını toplamaları, yatak odalarını düzenli tutmaları ve kişisel hijyenlerine dikkat etmeleri konusunda onları sorumluluk vererek eğitin.

 

3) Çocuklarınızı zihnen yeni güne hazırlamak ve hazırlık yapma bilinci oluşturmak için okul üniformalarını akşamdan hazırlamaları için onları teşvik edin. Okul çantalarını ve ödevlerini kontrol ederek hazırlıklarını tamamlamalarına yardımcı olun. Böylece çoraplarının tekini veya ders kitabının nerede olduğunu düşünmeden keyifle hazırlanıp doğrudan okula gidebilirler. 

 

4) Bunların yanı sıra, su şişelerinin ve yiyecek kutularının temiz olduğundan emin olun, böylece sabahları onlara okul günü boyunca enerji sağlayacak sağlıklı yiyecekler hazırlayabilirsiniz.

 

5) Oldukça önemli olan bir diğer adım ise okul haftası başlamadan önce periyodik olarak nelerin çalışılması gerektiğini belirleyip bir çalışma programı yaparak buna odaklanmaktır. Özellikle çocuklarınıza düzenli olarak İngilizce öğretmeye hazırlanırken, zamanı bu belgelenmiş ve programlanmış sistem aracılığıyla kullanmanız gerekir. İstikrar yeni öğrenilen her alanda başarının anahtarıdır.

 

"Okul hayatını sadece akademik bir başarı olarak değil, bütün bir rutin olarak görmek çok önemlidir. Okul zamanında olduğu gibi, performansı sürdürmek için okul dönemi dışında da belirli bazı rutinleri takip etmek gerekir, çünkü uzun bir süreyi plansız ve alışılmış rutinin dışında geçirdikten sonra çocukların kazanımlarını takip etmekte zorlandıklarını göreceğiz ve bu da kaçınılmaz olarak akademik başarıda düşüşe yol açacaktır. Rutinden kastımız, uyanmamız, uyumamız, kahvaltı etmemiz, boş zamanlarımız, okulda ya da işte olmamız gereken zamanlar, ödev yapma zamanları vb. için belirli zaman aralıkları olduğudur. Dolayısıyla tüm bunlar belirli olmalı ve okul yaşamına uygun bir şekilde planlanmalıdır. Bu rutin okul yılının bitiminden hemen sonra, yaz aylarında ve tatillerde değişebilir." diyor Uzman Klinik Psikolog Gülizar Şehitoğlu.

 

Çocuklarınızın okul yılı boyunca İngilizceye yönelik programı ve çalışma planını uygulama motivasyonunu artırmak için, programı birlikte kağıt üzerinde etkinlikler yaparak hazırlayın ve programda belirtilen her saatte, sadece İngilizce öğrenmede değil, diğer günlük ve eğitsel faaliyetlerde de bu zamanla ilgili bir etkinlik olduğundan emin olun. Örneğin, belirtilen saatte el sanatları dersimiz olacak, başka bir saatte İngilizce öğrenmek ve pratik yapmak için bir dersimiz olacak ve başka bir saatte ödev yapmak ve sınavlara hazırlanmak için yeterli zamanımız olacak, ardından planı akademik yılın gereksinimlerine göre güncellediğinizden emin olun, çünkü plan şüphesiz sınav dönemlerinde diğer zamanlardan farklı olacaktır.

 

Çocuklarınızın günlerini düzenleyen plan ve programlara boş zamanları da eklediğinizden emin olmak ve sevdikleri rekreasyonel aktiviteleri uygulayarak nasıl geçireceklerini belirlemek fazlasıyla yarar sağlar. Motivasyonu arttırır ve belirlenen plana sadık kalmalarına yardımcı olur.

 

 

 

Çocuklarınızın İngilizce öğrendiği zamanı yönetin ve etkili kullanın!

 

Çocuklarınızın İngilizce öğrenirken gelişmesi ve ilerlemesi için derslerin yanı sıra oyunlar ve çeşitli eğlenceli faaliyetlere başvurulabilir. Farklı etkinlikler için farklı zaman aralıkları belirlenmelidir. İşte çocuklara İngilizce öğretirken zamanı nasıl etkili ve yararınıza kullanabileceğinize dair bazı öneriler:

 

  • Her görev için bir zaman sınırı belirleyin:

Zaman sınırı koymak çocuklara pratik yapmayı ve buna alışmayı öğretecek, bu da kişiliklerine olumlu yansıyacak, öz saygılarını ve güvenlerini artıracaktır.

 

  • İngilizce öğrenmenin her konusu için görev listesi kullanın:

Görev listesi kullanmak yapmaları gereken görevlere karşı sorumluluk duygusuna sahip olmalarını sağlar ve bilgi birikimlerinin nasıl arttığını etkileyici bir şekilde göreceksiniz.

 

  • Çocuklarınızın İngilizce öğrenmeye devam etmesini sağlayan dış kaynak kullanın: 

Kendi kendinize sunamayacağınız pratiklerikleri sağlamada alanında uzman kurumlar ile çalışarak devamlılık sağlamak önemlidir. Örneğin, 4-12 yaş arası çocuklara dersler sunan online İngilizce okulu Novakid gibi eğitim kurumları ev ortamında sizin düzeninize uygun olarak ihtiyacınız olan pratiği sunabilirler. Üstelik yabancı öğretmenler ile canlı, bire bir derslerin yanı sıra kaydedilmiş video materyalleri, dinleme ve okuma alıştırmaları, çeşitli eğitici oyunlar ile çocuklar İngilizce çalışmanın yanı sıra boş zamanlarını da daha iyi değerlendirebilirler.

 

  • Çocuğun oturduğu ortamı oluşturarak ilerleme kaydetmek için dikkat dağıtıcı faktörleri ortadan kaldırın:

Düzenli, istikrarlı ve öğrenme ortamına uygun bir yerde oturmalarını sağlamalısınız. Buna ne kadar çok bağlı kalırsak, zaman kullanımının kalitesi de o kadar yüksek olur.

 

  • Boşa harcanan zamanı ortadan kaldırmaya çalışın: 

Sabırsız olmanızı kastetmiyoruz! Aksine, kişi boş durmanın gerçek bir zaman kaybı ve açık bir israf olduğunu her zaman hissetmelidir. Zamanın değerini bilen kişi mümkün olduğunca zaman öldürmeyi reddeder ve bu sadece basit veya dinlendirici ya da eğlendirici bir etkinlik olsa bile zamanı ile kendine değer katacak bir faaliyette bulunmayı tercih eder. 

 

Örneğin, çocuğunuzun online İngilizce öğrenmesi boşa harcanan zaman miktarını büyük ölçüde azaltacaktır. Eğitim merkezine giderken, çıkış için hazırlanırken ya da otobüs durağında beklerken veya trafik sıkışıklığında boşa harcanan zamana gerek yoktur. Bu zaman, özellikle Novakid'de İngilizceyi ana dili olarak konuşan öğretmenlerle doğrudan online eğitime başlamak için kullanıldığında, çocukların ulaşıma harcayacakları zaman ve enerji onları çok daha fazla cezbedecek farklı aktiviteler için kullanılabilir.

 

  • Her çalışma oturumu için hedefler belirleyin:

Her çalışma oturumunun kendi hedefleri vardır. Çocuğu her zaman doğru yola sokan, eğitim çıktılarını ve çocuğun içinden geçtiği gelişimi değerlendirmeye her zaman yardımcı olan zaman ve planlamanın önemi bilinmelidir.

 

 
     
 

Novakid Hakkında

 

Novakid, 2017 yılında Silikon Vadisi'nde (ABD) kurulmuş, çocuklar için online İngilizce dersler sunan bir okuludur. 2.700'den fazla deneyimli ve nitelikli öğretmen, Novakid tarafından geliştirilen etkileşimli online platform aracılığıyla 4 ila 14 yaş arası çocuklara İngilizce öğretmektedir. 2021'de yaklaşık 70.000 aktif öğrenciyle 2,4 milyondan fazla ders gerçekleştirilmiştir.

 

J'son & Partners Consulting'e (2021) göre Novakid ESL platformu, Avrupa'da kendi segmentinde liderdir. 2021'de Novakid, The Org'un Gelişmekte Olan En İyi 50 Eğitim Teknolojisi Şirketinden biri seçildi. HolonIQ, Novakid'i 2021'de Avrupa'nın En Umut Vaat Eden 100 Girişimi listesine dahil etti. Haziran 2022'de Novakid, EdTech Breakthrough Awards 2022'de "Overall Language Learning Company of the Year" kategorisinin galibi seçildi.

Bu haber 343 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

google.com, pub-6021907135009533, DIRECT, f08c47fec0942fa0