kayseri.net.tr

Öğretmenlerin %80'i Derslerde Oyunlaştırmayı Destekliyor

Öğretmenlerin %80'i Derslerde Oyunlaştırmayı Destekliyor
20 Ekim 2023 - 15:51

Novakid Öğretmen Akademisi En Popüler Ünitesine Ücretsiz Erişim Veriyor:

TEYL Games to Play Online

 

İstanbul, 27 Eylül 2023: Çocuklara yönelik birebir online İngilizce dersler sunan platformu ile tanınan öğrenme oyunları şirketi Novakid, Öğretmen Akademisi'nin CPD* onaylı sertifikasyonunun en popüler ünitesini ücretsiz olarak öğretmenlerin kullanımına açtı. TEYL* Games to Play Online adı verilen bu 2,5 saatlik kurs, genç öğrencilere İngilizce öğretiminde oyunlaştırmayı açıklayarak dersleri daha eğlenceli ve ilgi çekici hale getiriyor. Novakid tarafından yapılan bir anket, öğretmenlerin %80'inin derslerine oyunların dahil edilmesini desteklediğini ve bu yöntemi kullanan okulların öğrencilerin akademik ilerlemelerinde artış kaydettiğini ortaya koymuştur.

 

 
     
     
   
     
     
 

 

 

TEYL* Games to Play Online kursu, oyunlaştırmanın temelleri üzerine yoğun bir atölye çalışmasıdır. Yaklaşık 2,5 saatlik bir çalışma gerektirmektedir. Bu süre, kurs materyali ve ek materyaller üzerinde harcanan zamanı, öğrenilen kavramların uygulanmasını ve son olarak kendi kendini test etmeye yönelik bir sınavı içermektedir. Özveri ve odaklanma ile öğretmenler bir hafta sonu içinde kursu tamamlayabilir ve final sınavını geçerek profesyonel repertuarlarına değerli bir beceri seti ekleyebilirler.

 

Novakid Öğretmen Operasyonları Başkanı Elena Campanella, "Bu üniteyi dünyanın dört bir yanındaki öğretmenlere sunmaktan heyecan duyuyoruz" dedi ve ekledi: "Oyunlaştırmanın öğretmenlerin öğrencilerinin ilgisini çekmesi ve öğrenmeyi daha eğlenceli hale getirmesi için paha biçilmez bir araç olduğuna inanıyoruz. Öğretmenlerimize sınıfta başarılı olmalarına yardımcı olacak en iyi kaynakları sunmaya kararlıyız." 

 

Yakın zamanda Novakid tarafından yapılan bir anket, oyunlaştırmanın eğitim dünyasında giderek artan önemine de dikkat çekti. Ankete katılan öğretmenlerin %80'i oyun unsurlarının müfredata entegrasyonuna yönelik olumlu bir tutum sergileyerek, öğrenci katılımının arttığını ve öğrenme çıktılarının iyileştiğini belirtti. Anket, okulların %25'inin oyun bileşenlerini akademik programlarına zaten uyguladığını ve oyun öğelerini müfredatlarına dahil eden okulların genel öğrenci akademik performansında bir artışa tanık olduğunu ortaya koydu.

 

TEYL* Games to Play Online, sertifikalı profesyonel kursları, öğretim materyalleri kütüphanesini ve öğretmenlerin fikirlerini paylaşıp meslektaşlarından tavsiye alabilecekleri çevrimiçi bir öğretmen topluluğunu içeren Novakid Öğretmen Akademisi'nin bir parçasıdır.

 

Novakid Öğretmen Akademisi hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 

 

*TEYL - Genç Öğrencilere İngilizce Öğretimi

*CPD - Sürekli Mesleki Gelişim

 

***

 

Editöre notlar:

 

CPD Sertifika Hizmeti tüm endüstri sektörlerinde faaliyet gösteren dünyanın önde gelen ve en büyük bağımsız CPD (Sürekli Mesleki Gelişim) akreditasyon kurumudur. 

 

Novakid CPD kataloğu: https://cpduk.co.uk/providers/novakid 

 

Novakid Öğretmen Akademisi'ni sosyal medyada takip edin:

Facebook: https://www.facebook.com/novakid.teacher.academy  

Instagram: https://instagram.com/novakid.teacher.academy 

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/novakidcareers/ 

 

 
     
     
     
     
     
 

 

Novakid Hakkında

 

Novakid, 4 ila 12 yaş arası çocuklar için endüstri lideri İngilizce öğrenme platformuyla tanınan bir öğrenme oyunları şirketidir. Online öğrenmede oyun tabanlı yeni nesil bir sistem sunar. Modası geçmiş eğitim yöntemleri, farkında olmadan çocuklar ve ebeveynler üzerinde gereksiz zorlama, stres ve baskı oluşturmaktadır. Novakid, öğrenmenin sıkıcı olmaması gerektiğini savunur.

 

Müfredat, Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesi (CEFR) ile uyumludur ve iletişim yaklaşımı, CLIL ve çeşitli yapay zeka, konuşma tanıma ve 3D görselleştirme çözümleriyle birleştirilmiş oyunlaştırma gibi en yeni yöntemleri içerir. Novakid, eğitim-eğlence ve yeni teknolojiler arasında köprü kurarak çocuklarda öğrenme sevgisini teşvik ediyor ve onları yarının dünyasında başarılı olacak becerilerle donatıyor.

 

J'son & Partners Consulting'e (2021) göre Novakid ESL platformu, Avrupa'da kendi segmentinde lider konumdadır. Platform, 2022 ve 2023 EdTech Digest Ödülleri'nde En İyi Dil Öğrenme Çözümü kategorisinde finalist olarak kabul edildi. 2022 EdTech Breakthrough Awards'da "Yılın Dil Öğrenme Şirketi" ödülünün sahibi seçildi. Tracxn, Novakid'i 2022 Emerging Startups of K-12 EdTech serisinde K-12 EdTech'in önde gelen teknoloji girişimlerinden biri olarak kabul etti. Novakid, dijital öğrenme alanındaki önde gelen özel şirketlerin yer aldığı GSV EdTech top 150 listesinde ve 2022 Amerika'nın En İyi Startup İşverenleri Forbes Top 500 listesinde yer aldı.

 

İletişim: syildiz@novakidschool.com

 

Web sitemiz: https://www.novakid.com.tr/

Bu haber 168 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

google.com, pub-6021907135009533, DIRECT, f08c47fec0942fa0