kayseri.net.tr

Novakid ve Borusan Kocabıyık Vakfı Ortak Grup Dersleri Programını Başlattı

Novakid ve Borusan Kocabıyık Vakfı Ortak Grup Dersleri Programını Başlattı
15 Haziran 2023 - 11:21


İstanbul, 15.06.2023 - 4-12 yaş arası çocuklar için bireysel online İngilizce dersleri sunan öğrenme oyunları şirketi Novakid, eğitim, öğretim ve kültürel faaliyetler yürüten, Türkiye'nin milli eğitim ve kültürüne katkıda bulunan Borusan Kocabıyık Vakfı ile işbirliği içinde yürüttüğü grup dersleri projesinin ilk aşamasını başarıyla tamamladı. Borusan Kocabıyık Vakfı'nın desteklediği Zehra Nurhan Kocabıyık Ortaokulu'ndaki 361 beşinci sınıf öğrencisi, Novakid İngilizce öğretmenleri ile aldıkları etkili küçük grup dersleri sayesinde İngilizce bilgilerini önemli ölçüde geliştirdi. 

Borusan Kocabıyık Vakfı, Türkiye'de eğitim fırsatları sunmaya ve bu gibi projeler aracılığıyla yerel topluluklarda olumlu değişim yaratmaya kendini adamış bir kuruluştur. Vakıf, projeye finansal destek sağlayarak Novakid'in yenilikçi teknolojisini ve yüksek kaliteli İngilizce eğitimini daha fazla öğrenciye ulaştırmaya yardımcı oldu.

Okullar ve kurumsal firmalar için grup dersleri yolda!

Bu başarıyı takiben Novakid, Türkiye ve Avrupa'daki okullar ve şirketler için grup dersleri programını genişletiyor. Kurumlar, hedeflerine ve tercihlerine göre uyarlanmış kurumsal programlar satın alabilecekler. Bu programlar, genç öğrencilerin anaokulundan, okuldan veya ebeveynlerinin çalıştığı kurumdan akranlarıyla birlikte İngilizce öğrenmeleri için ilgi çekici bir yol sağlıyor. Novakid, bir sonraki adımda müfredatını grup derslerine uyarlamayı ve çocukların yaşlarına ve İngilizce bilgilerine göre farklı seviyelerde grup derslerinden oluşan bir program oluşturmayı planlıyor. Programın orta seviyesi, vakıf öğrencilerine sağlanan dil desteğiyle uygulamalı olarak geliştirildi.

"Günümüzde devlet okullarında verilen İngilizce eğitimi sınıfların kalabalık olması, ders

saatlerinin her öğrenci ile birebir ilgilenmek için yetersiz kalması gibi birçok nedenle etkisiz

kalabiliyor. Sınavlara odaklı bir anlayış olduğu için de konuşma yetkinliği gözardı edilebiliyor veya kaynak yetersizliğinden geliştirilemeyebiliyor. Çocuklar kâğıt üzerinde iyi performans gösterseler de çok basit sorulara bile İngilizce sözlü olarak cevap veremeyebiliyorlar. İngilizce bilmenin ve dili aktif kullanabilmenin öneminin farkında olan Borusan Kocabıyık Vakfı bu döngüyü kırarak okullarından mezun olan öğrencilerin, akademik başarının yanı sıra iyi derecede İngilizce konuşabilmesine destek vermek istedi." diyor vakfın Eğitim ve Mali İşler Direktörü Hakan Akçimen.

Titiz bir araştırmanın ardından Vakıf, hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olabilecek dil okulu olarak Novakid'i seçti. Novakid, 361 öğrenciden oluşan kademe için 5 kişilik grup dersleri sunuyor. Bu program gelecekte 1.000 öğrenciye kadar genişletilebilir ve uyarlanabilir. "Novakid'in seçilmesinde etkisi olan faktörler arasında kurumun ikinci dil olarak İngilizce

öğretiminde uzmanlığı, Vakfın ve okulun hedeflerine göre özel olarak tasarlanmış bir

program sunması, ders içeriklerini çocukların gelişimine göre uyarlayarak süreci yakından

takip etmesi gibi unsurlar yer alıyor." diye ekliyor Hakan Akimen.

Grup dersleri programı beklenenden de iyi sonuçlara ulaştı

Pandemi dolayısıyla geçtiğimiz 2 yılda beklenen verimi alamayan öğrenciler için ilk aşaması üç aylık hızlandırılmış bir "catch up" yani aradaki açığı kapatma odaklı planlanan programın yarısı tamamlandı. Novakid süreci geliştirmek, eksikleri gidermek ve olabildiğince bireyselleşme sağlayabilmek adına düzenli aralıklar ile velilerden geri bildirim alıyor. 

Süreç boyunca Novakid, veliler ve Novakid öğretmenleri ile yapılan çeşitli anketlerin yanı sıra öğrencilere yönelik 2 eğlenceli mini test uyguladı. Velilerden alınan geri bildirimlere göre 9 haftalık sürecin sonunda memnuniyet oranı %94,4'e ulaştı. Velilerin %79,8'i çocuklarının İngilizce konuşma becerilerinde büyük ilerleme gördüklerini belirtti. Test sonuçları ve öğretmenlerin geri bildirimleri velilerin gözlemleri ile uyumluydu. Öğrenciler dilbilgisi, konuşma, kelime bilgisi ve anlama alanlarında çok yönlü bir gelişme kaydetti.

Okulun İngilizce öğretmenleri de çocukların derse katılımlarının arttığını ve İngilizceye olan güvenlerinin geliştiğini bildirdi. Okulun İngilizce öğretmenlerinden Hatice Yılmaz gözlemlerini şu şekilde paylaşıyor:

"Konuşmaktan korkan öğrencilerim kendilerine güvenmeye başladı. Kendilerini daha rahat ifade edebiliyorlar. Daha önce kağıt üzerinde çok iyi olan ama sınıfta sessiz kalan öğrencilerim daha aktif olmaya başladı. Derslerde çeviri kullandıklarını ancak bunu giderek azalttıklarını belirttiler."

Novakid, istenen sonuçları karşılamak için tasarlanmış programlar sunuyor

Novakid anaokulları, ilkokullar ve ortaokullar başta olmak üzere çeşitli kurumlara onların taleplerine uygun şekilde dizayn edilmiş programlar sunuyor. Haftalık ders saatini, odaklanmak istenilen dil becerisini, programın uzunluğunu ve kapsamını belirleyebildiği, çocukların yaşına ve seviyesine uygun yaklaşımlara sahip hedeflerinize göre bireyselleştirilmiş grup dersleri de verimliliği beraberinde getirecektir. 

Günümüzde kurumsal firmaların da çalışanlarının memnuniyetini arttırmaya yönelik faaliyetlerinde sıklıkla duyarlı bir şekilde çocuklara odaklanmaya başladığını görüyoruz. Novakid grup dersleri kapsamında onlara da ayrıcalıklı teklifler sunuyor. 

Novakid CEO'su Max süreci, "Bu proje, teknolojinin eğitimi herkes için daha erişilebilir kılmak adına nasıl kullanılabileceğinin harika bir örneği" şeklinde yorumladı. "Bu öğrencilere eğlenceli ve ilgi çekici bir şekilde İngilizce öğrenme fırsatı sunabildiğimiz için çok heyecanlıyız."

Novakid Hakkında

Novakid, 4 ila 12 yaş arası çocuklar için endüstri lideri İngilizce öğrenme platformuyla tanınan bir öğrenme oyunları şirketidir. Online öğrenmede oyun tabanlı yeni nesil bir sistem sunar. Modası geçmiş eğitim yöntemleri, farkında olmadan çocuklar ve ebeveynler üzerinde gereksiz zorlama, stres ve baskı oluşturmaktadır. Novakid, öğrenmenin sıkıcı olmaması gerektiğini savunur.

Müfredat, Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesi (CEFR) ile uyumludur ve iletişim yaklaşımı, CLIL ve çeşitli yapay zeka, konuşma tanıma ve 3D görselleştirme çözümleriyle birleştirilmiş oyunlaştırma gibi en yeni yöntemleri içerir. Novakid, eğitim-eğlence ve yeni teknolojiler arasında köprü kurarak çocuklarda öğrenme sevgisini teşvik ediyor ve onları yarının dünyasında başarılı olacak becerilerle donatıyor.

J'son & Partners Consulting'e (2021) göre Novakid ESL platformu, Avrupa'da kendi segmentinde lider konumdadır. Platform, 2022 ve 2023 EdTech Digest Ödülleri'nde En İyi Dil Öğrenme Çözümü kategorisinde finalist olarak kabul edildi. 2022 EdTech Breakthrough Awards'da "Yılın Dil Öğrenme Şirketi" ödülünün sahibi seçildi. Tracxn, Novakid'i 2022 Emerging Startups of K-12 EdTech serisinde K-12 EdTech'in önde gelen teknoloji girişimlerinden biri olarak kabul etti. Novakid, dijital öğrenme alanındaki önde gelen özel şirketlerin yer aldığı GSV EdTech top 150 listesinde ve 2022 Amerika'nın En İyi Startup İşverenleri Forbes Top 500 listesinde yer aldı

İletişim: syildiz@novakidschool.com

Web sitemiz: https://www.novakid.com.tr/

Bu haber 175 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

google.com, pub-6021907135009533, DIRECT, f08c47fec0942fa0