kayseri.net.tr

MOLDOVA CUMHURİYETİ BÜYÜKELÇİSİ'NDEN KAYSERİ TİCARET ODASINA ZİYARET

16 Kasım 2022 , Çarşamba 14:54 Moldova Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Dmitri Croıtor, Kayseri Ticaret Odası’na (KTO) bir ziyaret gerçekleştirdi.

MOLDOVA CUMHURİYETİ BÜYÜKELÇİSİ'NDEN KAYSERİ TİCARET ODASINA ZİYARET
09 Ocak 2023 - 13:43 - Güncelleme: 26 Ocak 2023 - 20:30

Moldova Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Dmitri Croıtor, Kayseri Ticaret Odası’na (KTO) bir ziyaret gerçekleştirdi. KTO Başkanı Gülsoy, “Kayseri ile Moldova arasında ticari ilişkilerimizi ve yatırım imkanlarımızı karşılıklı ziyaretler ile güçlendirerek birbirimize fayda sağlamalıyız. Bizlerin dışarıya açılmaya ihtiyacı var. Ziyaretlerle bunu pekiştirelim. “ dedi.

Moldova Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Dmitri Croıtor, Kayseri Ticaret Odası’na nezaket ziyaretinde bulundu. Büyükelçi Croıtor’u, KTO Başkanı Ömer Gülsoy ile Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı.

Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarette; Kayseri’nin 6 bin yıllık tarihi, 4 bin 500 yıllık ticari geçmişi ve yüzyıllık sanayi üretim kabiliyeti olan kadim bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Gülsoy, “Geçmişten bugüne tarihi İpekyolu üzerinde kavşak noktası olmasından dolayı Kayseri ticaretin başşehri olarak anılır. Türkiye’nin omurgasını oluşturan İç Anadolu Bölgesi’nin tam ortasında bulunur. Şehrimizi ziyaretinizden dolayı tebrik ediyorum.” dedi.

“MOLDOVA İLE TİCARET HACMİMİZİ ARTIRMAK İSTİYORUZ”

Moldova Cumhuriyeti ile ihracat rakamları hakkında bilgiler veren Başkan Gülsoy, sözlerini şu şekilde sürdürdü.

“Kayseri ile Moldova Cumhuriyeti arasında 2022 Eylül ayı itibariyle 8 milyon 156 bin dolarlık ihracatımız bulunuyor. Odamızda kayıtlı 67 üyemiz Moldova ile ticaret yapıyor. Bu rakamları üst seviyelere çıkarmamız lazım. Bu ziyaretler, kazan-kazan mantığıyla ticaretimizi daha üst seviyelere çıkarmak içindir. Biz öyle görüyoruz. Moldova’da soydaşlarımız var. Avrupa ve Amerika ekonomileri daralıyor. Bizlerin dışarıya açılmaya ihtiyacı var. Karşılıklı ziyaretlerle bunu pekiştirmeliyiz. Kayseri olarak ticaret ve sanayi şehri olarak anılsak ta turizm açısından da zengin bir hazineye sahibiz. 186 ülkeye ihracat yapıyoruz. 2023 yılı ihracat hedefimiz 5 milyar dolardır. Bu hedefimize ulaşmamızda sizlerin katkınızla, şehrimizin güzelliklerini ülkenizde anlatmanızla ve ticaret hacmimizi daha da geliştirmekle olacaktır. Birlikte kazanacağız. Bu ziyaretten memnun olduk. İnşallah sonucunu da alırız.”

Moldova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Croitor’da ziyarette yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Türk iş adamları Moldova’ya gelsinler, yeni iş sahaları açsınlar ve para kazansınlar. 1200 Türk şirketi ülkemizde ticaret yapıyor. Moldova’ya en çok yardım eden ülke Türkiye’dir. 20 senedir Türkiye yanımızda. Okullar, hastaneler başta olmak üzere 400 proje yapıldı. Bugün ve yarın Türkiye’ye teşekkür edeceğiz. Bu sene 1 milyar dolar ticaret hacmi olacak. Vize ve pasaporta ihtiyaç yok. Kayseri’de iki gündür ziyaretlerimi sürdürüyorum. En önemli görüşmem Kayseri Ticaret Odası’na yaptığım görüşmedir. Çünkü ekonomik açıdan en değerli görüşmedir. Bu sebeple iş adamlarımızı Moldova’ya davet ediyorum.”

Ziyaret plaket taktimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu. 

Bu haber 314 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

google.com, pub-6021907135009533, DIRECT, f08c47fec0942fa0