kayseri.net.tr

'KÜLTÜR MİRASIMIZ, DEĞERLER HAZİNEMİZDİR' eTwinning Projesi

'KÜLTÜR MİRASIMIZ, DEĞERLER HAZİNEMİZDİR' eTwinning Projesi
20 Ocak 2022 - 23:08 - Güncelleme: 21 Ocak 2022 - 22:04
ORDU/KORGAN- eTwinning projeleri kapsamında yürütülen ‘Kültür Mirasımız Değerler Hazinemizdir’ isimli proje Ordu-Korgan Çiftlik Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Selma DEDE ve Konya Karatay Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden İlknur DOĞRU’nun kuruculuğunda yürütülmeye devam ediyor.


 
Projede; Erzurum, Hatay, Kocaeli, Afyonkarahisar illerinden ve Azerbaycan’dan ortaklar vardır. Projenin amacı her öğrencinin kendi kültürünü, geleneklerini ve değerlerini öğrenmesi: proje ortağı diğer şehirlere de aktarmak hem eğlenmek hem de öğrenmektir.






Kültürümüzün yanı sıra değerlerimizden sevgi, saygı, merhamet, yardımlaşma ve hoşgörüyü öğrenmek, uygulamak ve bundan sonra ki yaşantılarına aktarmaktır. Projeyle bu konuda öğrencilerde farkındalık oluşturmak amaçlanmıştır.



Proje kapsamında ‘Türk Kültürleri ve Gelenekleri’ konusunda öğrencilere Kırgızıstan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal POLAT seminer verdi. Değerlerimiz konusunda da farklı uzmanlarla zoom uygulamasından çeşitli bilgilendirmeler seminerler yapıldı.


 
Projede her öğrenci, kendi şehrinin kültür ve geleneklerini projedeki diğer arkadaşlarına aktararak etkinlikler yaptılar. Şehirlerini tanıttıktan sonra değerlerimizden sevgi, saygı, merhamet, hoşgörü ve yardımlaşma ile ilgili hayvanlara yiyecek verme, büyükleriyle sohbet etme, küçükleriyle ilgilenme, yardıma ihtiyacı olanlara ellerinden geldiğince yardım etme gibi çeşitli etkinlikler yaptılar.
 
Proje bilgi alışverişinin yanı sıra farklı kültürleri tanıma, sosyalleşme, iletişim kurma ve çeşitli web 2 araçlarıyla etkinlikler yapılmasını da amaçlamaktadır.



HABER/FOTOĞRAFLAR:  Selma DEDE - Mehmet Fatih KAYMAZ

 
Bu haber 2423 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

google.com, pub-6021907135009533, DIRECT, f08c47fec0942fa0