kayseri.net.tr

KRİZANTEMLİFE YAŞAM ATÖLYESİ, AÇILDI

KRİZANTEMLİFE YAŞAM ATÖLYESİ, AÇILDI
25 Ekim 2023 - 03:35 - Güncelleme: 28 Ekim 2023 - 21:16
KAYSERİ- Yeliz Seda ve Dilek Fidan’ın ortaklaşa oluşturdukları Krizantemlife Yaşam Atölyesi 24 Ekim 2023 Salı günü Hürriyet Mahallesinde yoğun katılımla açıldı.



Melikgazi Kaymakamı Bülent Karacan ile Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ’ın yaptığı açılış sonrası Krizantemlife Yaşam Atölyesi Kurucularından Yeliz Seda yazılı açıklamada bulundu.



Seda yaptığı açıklamasında,” 6 Şubat depreminden sonra Kahramanmaraş için bir araya gelerek yollara düştüğümüz günden itibaren hayır yolunda koşturmaya başlayarak gerek Kahramanmaraş gerek İskenderun gerekse Gaziantep yollarında buluştuk. Bu yolların bizlere yetmediğini Kayseri’de de ihtiyaç sahibi ailelerimizin olduğunu görmek ancak bu ailelerin destek alarak değil de evlerinde üretim yaparak aile içi gelirlerini artırmak amacıyla kurulan Krizantemlife Yaşam Atölyemizde el emeği her türlü ürünlerin satılabileceği bir ortam oluşturmaya karar verdik.





Öncelikle mahalle aralarında aile gelirlerine destek olmak isteyen ihtiyaç sahibi ailelerimizin gerek eşlerinin artık onlar ile birlikte olmaması ya da toplum baskısı tarafından ürettiklerini satamayan ya da imkanı olmayan aile ve evlatlarımıza bir nebze fayda sağlamayı hedefliyoruz.






Atölyemizde her hafta bir faaliyete yer verilerek gerek çocuklarımızın gerekse ailelerimizin sosyal etkinliklerini artırırken unutulmuş geleneksel el emeği ürünlerinde yeniden hayata geçirilmesine fayda sağlanacaktır” şeklinde yazılı açıklamada bulundu.

Krizantemlife Yaşam Atölyesi 29 Ekim Pazar gününe kadar açık kalacak.


HABER/FOTOĞRAFLAR: Mehmet Fatih KAYMAZ


 
Bu haber 637 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

google.com, pub-6021907135009533, DIRECT, f08c47fec0942fa0