kayseri.net.tr

Kelle Tava ve Kelle Paça, Vazgeçilmez Şifa Kaynağı

Kelle Tava ve Kelle Paça, Vazgeçilmez Şifa Kaynağı
03 Haziran 2022 - 14:58
KAYSERİ- Kayseri’nin en eski kelle tava salonlarından olan Saray Kelle Tava ve Paça Salonu, Camikebir Mahallesi Kelleciler Sokağında 1985 yılından beri şifa dağıtmaya devam ediyor.



Levent İlter
ve Ahmet Özütürk’ün işletmeciliğini yaptığı Saray Kelle Tava ve Paça Salonu’nda; fırında kelle, kelle paça ve Kayseri tava misafirlerine hergün hazırlanıp servis ediliyor.




Saray Kelle Tava ve Paça Salonu Ustası Nihat Yıldırım, her gün 12 saatini bulan hummalı bir çalışmanın ardından taş fırında, odun ateşinde, özel tavalarda pişirilerek hazırlanan kelleleri sabahın erken saatinde misafirleri için servise hazır hale getirmeye gayret ettiğini söyledi.



Haftanın 7 günü çok erken saatlerde başlayan çalışmalarının akşam saatlerine kadar tempolu bir şekilde devam ettiğini belirten Yıldırım, yaz-kış kelle ve paça satışları azalmadan devam ettiğini ve Saray kelle tava salonunun ailelerin tercih ettiği mekanların başında geldiğini vurguladı.




Saray Kelle Tava ve Paça Salonu İşletme Müdürü Mehmet Laçin
’de yaklaşık 80 kişi kapasiteli Saray Kelle Tava ve Paça Salonunda kelle paça servisinin 25 TL, yarım kelle tavanın 30 TL, tam kelle tavanın 60 TL ve kavanozda ilik suyunun ise 20 TL den misafirlerine servis edildiğini
sözlerine ekledi.



HABER/FOTOĞRAFLAR: Mehmet Fatih KAYMAZ

 
Bu haber 1201 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

google.com, pub-6021907135009533, DIRECT, f08c47fec0942fa0