kayseri.net.tr

GEÇICI KARARLAR DEĞIL NIHAI ÇÖZÜME ULAŞTIRABILECEK PROJELER ŞART !

TÜMGIAD Tüm girişimci ve iş insanları derneği Genel başkanı Izzet Oben ÇÜRÜK yaptığı basın açıklamasında ; ülkemizde en önemli sorunun anlık ve nihai çözüme ulastiramayacak kararlardan ziyade gerçek anlamda çiftçiyi rahatlatacak,kırsal kalkınmanın önünü açacak ,ayağı yere basan projelerin hayata geçirilmesinin önemini vurguladı.

GEÇICI KARARLAR DEĞIL NIHAI ÇÖZÜME ULAŞTIRABILECEK PROJELER ŞART !
18 Eylül 2023 - 22:20

Başkan yaptığı açıklamada;

Verilen destekler , Elde edilen kazançlar,çiftçinin-üreticinin  girdiği riskler ,boğulan, kan ağlayan çiftçi ve yerel üretici için çok büyük sıkıntı haline geldi.

Çiftçinin önünü görebilir hale gelebileceği formüllerin oluşturulması lazım.

Kırsal kalkınmada  ciddi destek programlari, çiftçinini (agirlikli genç çiftçilerin) bilinçlendirilmesi,Verimlilik ve sürekliliğin gerçekleştirilebileceği zeminin oluşturulması,

Üreticiye-Çiftciye para kazanabileceklerinin güvencesinin verilebilmesi,üretim maliyetlerinin düşürülebilmesi ...vs  sağlanmalıdır. 

Bir ülke için tarım ve kırsal kalkınma  konusu siyaset üstü bir konudur .Son alınan kararlar dışa bağımlılığın göstergesidir.Muhalefet ve iktidar partileri secim ve oy derdine düşüp,siyasi getirisi olacak cümleler kurmakta, hayata geçirebilecekleri hiç bir şey sunmamaktadır. 

TUMGIAD Ailesi olarak; hem muhalefeti hem de hükumeti böylesine hayati konularda siyasi  çekişmeleri,polemikleri ,kazanımları bir köşeye koyup kalkınma programlarını hayata geçirmeye  ,üretim istihdam ve ihracata katkı sunmaya davet ediyoruz .

Bu haber 370 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

google.com, pub-6021907135009533, DIRECT, f08c47fec0942fa0