kayseri.net.tr

En İyi Wordpress Cache Eklentileri

En İyi Wordpress Cache Eklentileri
16 Mart 2022 - 11:20 - Güncelleme: 16 Mart 2022 - 11:21

Sıralama yapılırken yabancı kaynakların analiz sonuçları da göz önüne alınmıştır.

  • LiteSpeed Cache (9.6/10)

Litespeed Cache EklentisiLitespeed cache tamamen ücretsiz ve kapsamlı bir önbellekleme eklentisi. Listemizin ilk sırasında bulunan bu plugin, sunucu taraflı LSCache modülünden faydalanır. Sık sık güncellenmekte ve geliştirilmektedir. Sorunsuz alt yapısı ve beklenen tüm ihtiyaçları karşılaması sebebiyle müşterilerimizin sitelerinde gönül rahatlığıyla kullanabilmekteyiz.

Görselleri sıkıştırma (küçültme) ve veritabanı temizliğini de içerir.

Sadece LiteSpeed teknoloji sunucularda değil Apache, NGiNX ve diğer web sunucularında da çalışır.

WordPress Cache Eklenti Karşılaştırma
Litespeed tarafından yapılmış bir test. (yüksek değerler = başarılı)

 

  • WP Rocket (9,1/10)

WP Rocket CacheWP-Rocket hepsi bir arada ücretli cache eklentisidir. Anlık olarak 1 site kullanım için 50$ ödeme yapmanız gerekiyor. Yılbaşı, Black Friday gibi özel günlerde %50 indirimden faydalanabilirsiniz. Ayrıca 800.000+ binden fazla site WP-Rocket kullanmaktadır. WooCommerce, Easy Digital Downloads ile uyumludur. Türkçe dil desteklemektedir + %100 açık kaynak kodlu bir yazılımdır.

Dipnot: Seokaos.com’da kullandığımız cache eklentisidir.

  • WP Fastest Cache (8,7 / 10)

WP Fastest Cache EklentiEmre Vona tarafından geliştirilmiş Türk yapımı ücretsiz / ücretli cache eklentisi. Ziyaretçi sayısı yüksek sitelerdeki yavaşlama problemlerini ortadan kaldırır. Widget Cache, Google font optimizasyonu, emoji özelliğini kapatma gibi birçok ayara sahiptir. Kurulum ve kullanım olarak en kolay cache eklentisidir. Bilhassa .htaccess üzerinde herhangi bir düzenleme yapmadan yalnızca seçeneklere tik atarak kurulumu tamamlayabilirsiniz. Ücretsiz sürüm Seokaos ekibi tarafından önerilmemektedir; çünkü çoğu özellik açık durumda değildir. Ücretli sürümün güncel fiyatı ise 150 TL’dir. Yerli yapımlara destek olmanız dileğiyle..

  • Comet Cache (8,1 / 10)

wordpress-comet-cache

Gelişmiş bir önbellekleme modülü daha. Comet Cache’nin hem free hem de premium sürümü bulunmaktadır. Ücretli versiyon tek site için 40 dolar olmakla birlikte 3 yıl destek + ömür boyu kullanım imkanı tanır. 404 bulunamadı sayfalarını ve RSS Feed URL’lerini de cacheleme yapar. Wildcard SSL desteği + GZIP yapılandırması ile birçok kullanıcı tarafından tercih edilmektedir.

Ayrıca Bakınız :  WordPress Site Hızlandırma - 7 Adımda Optimizasyon (2022)

 

  • W3 Total Cache (8 / 10)

Wordpress W3 Total Cache EklentiW3 Total en eski ve gelişmiş eklenti olarak (ücretsiz) karşımıza çıkıyor. Ayarları her ne kadar karmaşık olsa da bir kez doğru yapıldığı takdirde stabil olarak kullanılabilir. Site bozulmalarına karşı sayfalarınızı kontrol etmeniz önerilir. Gözle görülür etkileri WebPageTest site performansı sonuçlarına yansımaktadır. AMP, CloudFlare, WPML ile uyumlu çalışır.

 

  • Cache Enabler (8 / 10)

KeyCDN tarafından yazılmış bir wp-cache eklentisi. Statik html dosyaları diskinize depolar, hızlı siteler elde etmenizi sağlar. WebP resim formatını destekler.

  • WP Super Cache (7,3 / 10)

Automattic yapımı ücretsiz ve köklü bir önbellek eklentisi. Kullanışsız olduğunu düşünüyoruz. Ancak memnun kalan birçok web site sahibi vardır.

**

Diğer Cache Eklentileri:

  • Cachify (Free A++)
  • Hyper Cache (Free)
  • Swift Performance (Free & Premium)
  • Simple Cache (Free)
  • WP-Breeze
Wordpress Cache Eklentileri Performans
via Athemes.com – WP Cache Eklentileri Benchmarking & Kıyaslama

Site Hızlandırmak için Diğer Gerekli Eklentiler

Site performasını arttırmak için ekstra olarak bunları da kullanabilirsiniz:

  • Autoptimize

CSS, JS ve HTML sıkıştırmada – küçültmede tartışmasız en etkili eklenti Autoptimize’dir. Gerekli düzenlemeler yapılırsa herhangi bir önbellekleme eklentisi ile beraber kullanılabilir.

  • Hummingbird – Speed Up WordPress

Bu eklenti ile beraber WordPress’in gereksiz fonksiyonları / özellikleri ve sorguları devre dışı bırakılabilir. WPMU DEV güvencesi ile son zamanların en popüler plugin’leri arasında gösteriliyor. Türkçe dil destekler. Tarama & Düzeltme – Gravatar fix + PageSpeed Insight, YSlow, Pingdom skoru geliştirme + Daha hızlı siteler için..

  • Clearfy

WP için tweaker yapan bir plugin. Tweaker, bir sistemin verimini ve gücünü arttırmak için ince ayarların yapılmasıdır. Web sitesini gereksiz kodlardan temizler. Tek tıklama ile Rss feed – Rest Api – Emoji – Jquery Migrate – Embeds – Dns Prefetch – RSD link – Wlwmanifest – Shortlink – Önceki / sonraki yazı – Yazar ve tarih arşivi – Html yorumlarını – Querystrings – Stil versiyonları – XML RPC ve Pingback devre dışı bırakabilirsiniz.


WordPress Cache Eklentisi Neden Gerekli?

Cache (Önbellek) Sistemi dinamik sorguları statik hale çevirerek sayfaların daha hızlı yüklenmesine imkan tanır. Cache eklentileri ayrıca html formatında dosyalar yaratarak sunucu ve veritabanı yükünü hafifletmektedir. Böylece CPU, RAM, bant genişliği gibi hosting bazlı yetersizliklerin önüne geçebilirsiniz.

 

Bu haber 567 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

google.com, pub-6021907135009533, DIRECT, f08c47fec0942fa0