kayseri.net.tr

ELBİSTAN, TALAS KENT YAŞAM VE TİCARET ALANI HİZMETE BAŞLADI

ELBİSTAN, TALAS KENT YAŞAM VE TİCARET ALANI HİZMETE BAŞLADI
19 Mart 2023 - 17:00 - Güncelleme: 19 Mart 2023 - 17:41
ELBİSTAN, TALAS KENT YAŞAM VE TİCARET ALANI HİZMETE BAŞLADI

KAHRAMANMARAŞ/ELBİSTAN- Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesinde Talas Belediyesi tarafından 20 günde 20 bin metrekare alanda kurulan 300 konteynerlik Talas Kent Yaşam ve Ticaret Alanının açılışı gerçekleştirilerek depremzedelere düzenlenen törenle anahtarları teslim edildi.



Düzenlenen törene; Aksaray Valisi ve Deprem Afeti Koordinatör Valisi Hamza Aydoğdu, Elbistan Kaymakam Vekili Murat Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Talas Belediyesi Meclis Üyeleri, basın mensupları ve çok sayıda depremzede vatandaş katıldı.





Talas Belediyesi Elbistan Talas Kent Yaşam ve Ticaret Alanı; 213 yaşam konteyneri, 51 ofis, 22 dükkan,18 sosyal mekan, 6 eğitim konteyneri olmak üzere 310 konteynerden oluşuyor.



Alanda ayrıca 1 çocuk oyun alanı,1 mini futbol sahası ve Açık hava sinemasının da olduğu bin 100 m² meydan yer alıyor.

Dükkan ve ofislerin yapımı 4 günde tamamlandı. Kurası çekilerek esnaflara teslim edildi. Ticari hayat yeniden canlandı.
Malatya yoluna cephe olması nedeni ile yol kenarına kurulan ticaret alanları, bölgenin kırsal kesimine hitap eden zirai ve tarımsal ürünler satan esnaflarımıza tahsis edildi.



İç kısımdaki caddeye konuşlandırılan ofisler ise serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin hizmetine sunuldu. Tam donanımlı 3 eğitim konteyneri, kütüphane ve 3 çalışma-etüt konteyneri, öğrencilerimizin eğitimine büyük katkı sağlayacak.
Ayrıca bu alanda yaşayacak vatandaşlarımıza psiko-sosyal ve sağlık hizmeti verecek sosyal destek ve sağlık kabinleri oluşturuldu.
Bay bayan mescit, umumi tuvaletler, çamaşır yıkama ve kurutma tesisi, çadır camii ve aşevi bulunuyor.



Toplam 20 günde 20 bin m² alanda hazırlanan Talas Kent Yaşam Alanı bin 200 kişiyi ağırlayacak.
Deprem bölgelerinde kurulan tüm konteyner kentler arasında, tam donanımlı, parkından dekoratif sokak aydınlatmasına, çeşmesinden oturma grubuna, mescidinden çocuk oyun evine kadar tam bir mahalle ortamı sağlayan tek yerleşim yeri oldu.


HABER/ FOTOĞRAFLAR: Mehmet Fatih KAYMAZ



 
Bu haber 1501 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

google.com, pub-6021907135009533, DIRECT, f08c47fec0942fa0