kayseri.net.tr

FIRAT ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ MEZUNLARI, 35 YIL SONRA HASRET GİDERDİ

FIRAT ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ MEZUNLARI, 35 YIL SONRA HASRET GİDERDİ
29 Temmuz 2022 - 23:55 - Güncelleme: 30 Temmuz 2022 - 16:24
ELAZIĞ, FIRAT ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ 1983 YILI GİRİŞLİ MEZUNLAR, 35 YIL SONRA ELAZIĞ’DA DÜZENLENEN İKİ GÜNLÜK ORGANİZASYONLA BİRARAYA GELEREK HASRET GİDERDİ

ELAZIĞ/KAYSERİ- Elazığ Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi 1983 yılı girişli mezunlar, 35 yıl sonra Elazığ’da düzenlenen 2 günlük organizasyonla bir araya gelerek hasret giderdi.

Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesini 1983 yılında kazanan öğrenciler, okuldan mezun olduktan sonra ilk defa yüz yüze görüşerek renkli ve ilginç görüntüler oluşturdu.



2 AY ÖNCE KARAR VERİLDİ
Hanifi Yıldız, Suat Alış, Mehmet Şahin Özdemir, Bilal Öztürk ve Mehmet Fatih Kaymaz’dan oluşan Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Organizasyon Komitesinin 2 ay önce aldığı karar sonrasında 23-24 Temmuz 2022 tarihleri arasında Elazığ’da 2 günlük organizasyon gerçekleştirildi.

Fırat Üniversitesi rektörlük karşısı kültür park içerisinde başlayan ilk buluşma anında 35 yıl aradan sonra yüz yüze gelenlerin tavırları, yüz ifadeleri ve şaşkın bakışları gözlerden kaçmadı.



ARKADAŞLARI MERHUM YUSUF SAATÇI’YI UNUTMADI
Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi mezunlarından ve 07 Mayıs 2016 tarihinde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden merhum Yusuf Saatçı’yı arkadaşları unutmadı.



35 yıl aradan sonra gerçekleştirilen ilk buluşmada merhum Yusuf Saatçı’nın aileside buluşmaya davet edildi. Daveti memnuniyetle karşılayan merhum Saatçı’nın eşi Müge ile çocukları Orhan ve İrem de hüzünlü olduğu kadar bir o kadar da anlamlı olan etkinlikte yerini aldı.





Rektörlük kültür park’ta bir araya gelen 27 kişiden oluşan dönem arkadaşları; özel yoğrulmuş çiğköftenin tadına baktı, Gaziantep’ten getirilen kare baklavayı yedi, sohbet edip çay içti.







Öğrencilik döneminde eğitim gördükleri Su Ürünleri Fakültesi kampüs alanı içerisinde gezintiler yaptı, fotoğraflar çektirdi.









PLAKETLER VERİLDİ

Akşam saatlerinde Elazığ Belediyesi sponsorluğunda Harput, Arasta Cafe Restaurant’ta Elazığ yöresel yemekleriyle zenginleştirilmiş bir akşam yemeği yendi. Arasta Cafe Restaurant Salon Sorumlusu Yılmaz Demir ve servis elemanları davetlilere birbirinden leziz yöresel yemekleri titiz bir şekilde servis etti.















Yemek sonrası; İzmir, Bursa-İnegöl, Trabzon, Ankara, Kayseri, İstanbul, Samsun, Gaziantep-Nurdağı ve Sivas gibi Türkiye’nin birçok ilinden Elazığ’a gelen Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi mezunlarına katkılarından dolayı düzenlenen törenle plaketleri takdim edildi.



















Elazığ Belediyesi Harput Musiki Müzesinde ise Kürsübaşı müsikisi eşliğinde yaklaşık 2 saat müzik keyfi yaşatıldı.









Organizasyonun ikinci gününde
ise; kahvaltı sonrası Keban ilçesindeki Çırçır Şelalesi gezildi, ardından Fırat Alabalık’ta düzenlenen yemekle açık havada keyifli saatler gerçekleştirildi.









Yemek sonrası Elazığ dışından gelenlerin yola çıkmak için vedalaşmasının ardından organizasyon tamamlandı.






ELAZIĞ BELEDİYESİ SPONSOR OLDU
Elazığ Belediyesi 2 günlük organizasyonun Harput’ta düzenlenen akşam yemeğine, Elazığ Belediyesi Harput Musiki Müzesindeki Kürsübaşı müzik etkinliğinin sahnelenmesine ve Keban gezisinin transfer hizmetine sponsorluk yaparak destekte bulundu.



Kayseri & Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Organizasyon Komitesi Üyesi Mehmet Fatih Kaymaz, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na desteklerinden ve kültür-sanat faaliyetlerine yaptığı yatırımlardan dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.



Program yoğunluğundan dolayı törene katılamayan Başkan Şerifoğullarının plaketini Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu Mehmet Fatih Kaymaz’ın elinden aldı.


BİR SONRAKİ BULUŞMA GAZİANTEP’TE PLANLANIYOR
Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi 1983 yılı girişli mezunlar, 35 yıl aradan sonra Elazığ’da ilk defa buluşmanın keyfini ve heyecanını yaşarken bir sonraki buluşma için Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi mezunu  ve Gaziantep, Nurdağı İlçesi Belediye Başkanı Ökkeş Kavak’ın davetine icabet edeceği günüde iple çekmeye başladı.



HABER/FOTOĞRAFLAR: Mehmet Fatih KAYMAZ

 
Bu haber 1195 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

google.com, pub-6021907135009533, DIRECT, f08c47fec0942fa0