kayseri.net.tr

DEPREM KONULU ÖYKÜ YARIŞMASI

DEPREM KONULU ÖYKÜ YARIŞMASI BİRİNCİSİNE 10.000, İKİNCİSİNE 7.500. ÜÇÜNCÜSÜNE 5.000 LİRA ÖDENECEK, 1 YAZARA 3.000 LİRALIK MANSİYON ÖDÜLÜ TAKDİM EDİLECEK.(SON BAŞVURU TARİHİ.06 KASIM 2023 PAZARTESİ)

DEPREM KONULU ÖYKÜ YARIŞMASI
21 Eylül 2023 - 10:56
DEPREM KONULU ÖYKÜ YARIŞMASI BİRİNCİSİNE 10.000, İKİNCİSİNE 7.500. ÜÇÜNCÜSÜNE 5.000 LİRA ÖDENECEK, 1 YAZARA 3.000 LİRALIK MANSİYON ÖDÜLÜ TAKDİM EDİLECEK.(SON BAŞVURU TARİHİ.06 KASIM 2023 PAZARTESİ)

Yaşar Dondurma ve Gıda Maddeleri A.Ş (MADO) ile Kahramanmaraş Edebiyat ve Sanat Derneği (MESDER) yöneticileri depremin insanın bireysel ve sosyal hayatında oluşturduğu etkiyi, öykü tekniği ile dile getirmek amacıyla ülke genelinde deprem konulu bir öykü yarışması düzenledi. Yarışma şartları, aşağıdaki şekildedir.

KATILIM KOŞULLARI;

-Yarışmanın konusu, "Deprem ve Yaşam" olarak belirlenmiştir.

-Yarışmaya, (18) on sekiz yaşından gün almış herkes katılabilir.

-Yarışma koşulları ve yarışmanın başvuru formu https://mesder.org.tr (www.mesder.org.tr) adresinde bulunmaktadır,
katılımcılar yarışmaya tek bir öykü göndereceklerdir.

-Öyküler daha önce herhangi bir yerde yayımlanmamış, herhangi bir ödül almamış olmalıdır. Aksi ispatlandığı takdirde, öykü yarışma dışı bırakılacaktır.

-Seçici kurul (jüri) üyelerinin birinci dereceden yakınları, yarışmaya katılamazlar.

-Yazarlar yarışmaya üç harf ve üç rakamdan oluşan altı karakterli (SYR297 gibi) bir rumuzla katılacak, metin içinde gerçek ad ve soyadını kullanmayacaktır. Rumuz öykünün ilk sayfasının, sol üst köşesine yazılacaktır.

-Gönderide e postanın konu kısmına, öykünün adı yazılacaktır.

-Öyküler Times New Roman karakterinde 11 punto kullanılarak 1,5 satır aralığı ile yazılacaktır, öyküler beş (5) A4 sayfasını geçmeyecektir. Bu sınırı aşan öyküler, değerlendirmeye alınmayacaktır.

-Katılımcılar iletişim bilgilerini, (ad ve soy ad+telefon+rumuz+öykünün adı+ikametgâh adresi+e posta adresi'ni) BAŞVURU FORMU'na yazarak yarışmaya katılacakları öyküyle birlikte mesder46@gmail.com adresine göndereceklerdir.

-Yarışmaya katılan eserler özgün olacak, herhangi bir eserden alıntı yapılmamış olacaktır.

-Gönderilen öykünün içeriğiyle ilgili hukuksal, bilimsel ve yazınsal sorumluluk yazarına aittir.

-Öykülerin değerlendirilmesinde, Türkçeyi kullanma gücü+kurgu becerisi+yaratıcılık+özgünlük+anlatımda akıcılık+noktalama ve yazım kurallarına uygunluk gibi özellikler aranacaktır.

-Yarışmaya katılan eserler üzerinde, seçici kurul tarafından dil bilgisine ilişkin düzenleme yapılabilir.

-Yarışmada ödül kazanan öykünün her türlü yayın hakları ''Kahramanmaraş Edebiyat Sanat Derneğine'' ve ''Yaşar Dondurma ve Gıda Maddeleri A.Ş (MADO)''ya aittir.

-Yarışmaya katılan hikâyeler, eser sahibine geri verilmeyecektir.

-Eserlerden uygun görülenler, herhangi bir telif hakkı iznine gerek kalmaksızın istendiği takdirde yarışmayı düzenleyen kurum ve kuruluş tarafından bir kitapta toplanabilir. Dergi, gazete veya web sayfasında yayımlayabilir.

-Yarışmanın jüri üyeleri Prof. Dr.Kemal Timur, Dr. Tacettin Şimşek ve Eğitimci-yazar Ramazan Avcı'dan oluşmaktadır.

-Yarışmanın son başvuru tarihi 06 Kasım 2023 günü, saat.24.00'dür. Bu tarih ve saatten sonra gönderilen öyküler, değerlendirmeye alınmayacaktır.

-Yarışma sonuçları 20 Kasım 2023 tarihinde https://mesder.org.tr veya www.mesder.org.tr internet sitesinden açıklanacaktır.

-Öykü Yazma Yarışmasının ödülleri daha sonra belirlenecek bir tarihte yapılacak törenle, kazanan yazarlara takdim edilecektir.

-Yarışmada dereceye giren fakat hangi nedenle olursa olsun ödül törenine katılmayan yarışmacı ödül hakkını kaybetmiş olacaktır, adrese ödül gönderilmeyecektir.

-Ödül töreninin yapılacağı yer, daha sonra bildirilecektir.

-Yarışmaya il dışından katılarak dereceye giren yarışmacıların, yol (uçak, özel araç veya otobüs) ve bir günlük iaşe (konaklama ve yemek) giderleri karşılanacaktır. Yarışmacıların yakınlarının, yol ve iaşe giderleri karşılanmayacaktır.

-Yarışmaya hikâye gönderen eser sahipleri, bu şartları kabul etmiş sayılacaktır.

DEPREM KONULU ÖYKÜ YARIŞMASI ÖDÜLLERİ;
Birinci'ye.10.000 TL.,
İkinci'ye.7.500 TL.,
Üçüncü'ye.5.000 TL.,
Mansiyon.3.000 TL.
Bu haber 598 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

google.com, pub-6021907135009533, DIRECT, f08c47fec0942fa0