kayseri.net.tr

Deprem Bölgesine Yardım Gönderen Markalar

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde yaşanan iki deprem sonrası kamusal ve kurumsal markalar aynî ve nakdî yardımlarla depremzedelere olan desteğini gösterdi. Deprem bölgesine yardım gönderen markalar ise Branding Türkiye tarafından Kırmızı Pelerinli Markalar başlığıyla listelendi!

Deprem Bölgesine Yardım Gönderen Markalar
19 Nisan 2023 - 22:33
6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler tüm Türkiye’yi kedere boğdu. Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Elazığ, Malatya ve Hatay başta olmak üzere birçok ilde hissedilen depremler aynı zamanda Suriye, Mısır, Lübnan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve Irak’ta da hissedildi. On binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği ve sayısı on binlerle ifade edilen insanın yaralandığı Kahramanmaraş merkezli bu depremler sonrası Türkiye her afette olduğu gibi yine tek yürek oldu.

Bir taraftan enkaz kaldırma çalışmaları sürerken bir yandan da bölgenin ihtiyacı olan aynî ve nakdî destekler organize edildi. Depremin ilk anından itibaren Türkiye’nin her yerinden milyonlarca vatandaş, deprem bölgesi için destekte bulunurken kurumlar da bu süreçte üzerine düşeni yaptı. Birçok marka aynî ve nakdî yardımda bulunarak desteklerini sürdürürken sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları da tüm bu yardımların deprem bölgesine güvenli bir şekilde ulaştırılmasını sağladı.

Peki hangi markalar deprem bölgesine yardım gönderdi? Hangi marka ne kadar yardımda bulundu?  İşte deprem bölgesine yardım gönderen markalar hakkında tüm detaylar!

Deprem Bölgesine Yardım Gönderen Markalar
Kurumsal yardımlarda öncü olan, afet sürecinde hızlı hareket ederek ihtiyaç bölgesine destekte bulunan ve yardım organizasyonlarına katkı sağlayan markalar Kahramanmaraş Depremi için de aynı özveriyle hareket ederek takdir topladı.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde yaşanan iki deprem sonrası bölgenin ihtiyacı olan aynî ve nakdî yardımlar için destekte bulunan markaların unutulmaması içinse Branding Türkiye anlamlı bir çalışmaya imza attı. Bu çalışmayla birlikte deprem bölgesine yardım gönderen markalar listelendi. Kırmızı Pelerinli Markalar Listesi adıyla duyurulan listede çeşitli sektörlerden onlarca marka bulunuyor.  

Tüketicilerin kurumsal yardımlarda öncü olarak gördüğü markalardan beklentisi olan o “süper kahraman” metaforuna özdeş bir ifade olarak Mürsel Ferhat Sağlam tarafından kavramsallaştırılarak literatüre kazandırılan “Kırmızı Pelerinli Markalar” kavramı, deprem yardımlarının önemine farkındalık kazandırmakla kalmadı. Bu kavram aynı zamanda kurumsal sosyal sorumluluk olgusuna da yeni bir pencere açtı.

Kırmızı Pelerinli Markalar Listesi
Deprem bölgesine ilk günden itibaren aynî ve nakdî destekte bulunan markaların yer aldığı Kırmızı Pelerinli Markalar Listesi, Branding Türkiye tarafından belirli periyotlarda güncellendiği için listeyi buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

NOT: Eğer deprem bölgesine yardımda bulunduysanız ve markanız listede yer almıyorsa Branding Türkiye (www.brandingturkiye.com) ile iletişime geçebilirsiniz.

Bu haber 238 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

google.com, pub-6021907135009533, DIRECT, f08c47fec0942fa0