kayseri.net.tr

Cumhuriyetimizin 100. Yılında İstikbal Yine Gençlerin

Novakid, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümünü büyük bir sevinçle kutluyor. Cumhuriyet Bayramı, Türkiye'nin bağımsızlık ve ilerleme yolculuğundaki büyük başarıları temsil etmesinin yanı sıra Türk gençliği için de azimle daha iyi yarınlar için çalışmayı ve sürekli gelişmeyi hatırlatmaktadır.

Cumhuriyetimizin 100. Yılında İstikbal Yine Gençlerin
30 Ekim 2023 - 13:44 - Güncelleme: 30 Ekim 2023 - 19:35

Novakid, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılını Kutluyor

 

İstanbul, Türkiye - 29 Ekim 2023

 

Novakid, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümünü büyük bir sevinçle kutluyor. Cumhuriyet Bayramı, Türkiye'nin bağımsızlık ve ilerleme yolculuğundaki büyük başarıları temsil etmesinin yanı sıra Türk gençliği için de azimle daha iyi yarınlar için çalışmayı ve sürekli gelişmeyi hatırlatmaktadır.

 

 
     
     
   
     
     
 

29 Ekim Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun

 
     
     
 

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk gençliğine seslendiği “Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.” sözü ile geleceğin, bugünün gençlerinin ve çocuklarının eseri olacağını vurgulamıştır. 

 

Yeni neslin ilim ve fen temelinde yetişmesini istiyordu. Bilim ve tekniğe verdiği önemi sıklıla vurgulayan Atatürk, bu alanlarda daha ileri olan uygarlıkların gelişmelerini takip edebilmek, araştırmak ve ilerlemek için bu gelişmeleri kaydeden uygarlıkların dillerinin de öğrenilmesi gerektiğini düşünüyordu(1). 

 

Günümüzde İngilizce evrensel dil haline geldi. 4-12 yaş arası çocuklara online İngilizce eğitimi sunan Novakid, çocukların ve ailelerin daha parlak bir yarın inşa etmelerine yardımcı olmak için İngilizce öğrenimini en verimli şekilde evlerinize taşımayı hedefliyor. 

 

Atatürk ve Yabancı Dil Öğrenimi

 

Dil, küresel bir iletişim aracıdır ve bireylere daha geniş bir dünya görüşü kazandırır. Atatürk’ün Batı dillerine önem vermesinin altında Türklerin ileri ve uygar bir ulus olarak çağdaş uygarlıkların arasında yaşayacak olması ve bunun ancak ilim ve fen ile mümkün olacağına olan inancı yatmaktaydı. Her alanda çalışmalar yapmak araştırmak gerekiyordu. Öyle ki, adını Atatürk’ün verdiği Ankara Dil ve Tarih-Cografya Fakültesi’nde çeşitli dil ve edebiyat bölümlerinin açılması da yabancı dil öğretimine yönelik atılan adımlar arasındadır.

 

 
     
     
   
     
     
 

İstanbul-Türkiye, 1930lar: Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk

 
     
     
 

 

Atatürk, dönemin baskın dilleri olan Almancayı yeterli düzeyde ve Fransızcayı ise ileri düzeyde konuşuyordu(2). Bu dillerde eserler okuyor, araştırıyor ve notlar alıyordu. Öğrendiği dilleri pekiştirebilmek için istikrarla çalışıyor, çaba gösteriyor ve fırsat buldukça bu dilleri ana dil olarak konuşan kişilerle pratik yapıyordu. İlber Ortaylı’nın aktardığına göre her Balkan genci gibi Rumca(Yunanca) ve Bulgarcaya aşina idi. Ancak iyi düzeyde bildiğine dair bir veri bulunmuyor.

 

Eserleri orijinal dillerinde okumak ve anlamak, gerekli durumlarda dili akıcı bir şekilde kullanabilmek Atatürk için büyük önem taşıyordu. Yabancı dilin öğrencilerin eğitiminde çok önemli olduğunu biliyor ve bunu her fırsatta vurguluyordu(1). Yetişmekte olan gençlerin kendi ülkelerini ve dünyayı tanımaya ihtiyaçları olduğunu, hem edebi hem de bilimsel konularda yabancı eserleri takip etmenin zihinlerini zenginleştireceğini düşünüyordu.

 

Bağımsızlık ve Özgürlük İle Aydınlanan Geleceğe

 

Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde, Türkiye'nin bağımsızlık ve özgürlükle aydınlanan geleceğini kutlamaktan gurur duyuyoruz. Günümüzde evrensel bir dil haline gelen İngilizceyi akıcı bir şekilde kullanabilmek, bugünün olduğu gibi geleceğin de temel taşlarından biridir. Eğitim, bilim, sanat, tıp ve teknoloji gibi birçok alanda İngilizce bilmek bizleri bir adım öne taşıyacak ufkumuzu açacaktır. Novakid olarak çocuklarımızı İngilizce eğitimi konusunda yarınlara hazırlamaktan mutluluk duyuyoruz.

 

Novakid ile Eğlenceli ve Etkili Dil Öğrenimi

 

Novakid, 4-12 yaş arası çocuklara online İngilizce eğitimi sunan oyun tabanlı uluslararası eğitim platformu ile tanınmış bir okuldur. Oyunlaştırma kullanılarak çocuklar için özel olarak tasarlanmış dersler, nitelikli öğretmenler ve etkileşimli öğrenme materyalleri aracılığıyla İngilizce öğrenimini eğlenceli ve etkili bir deneyim haline getirir. 

 

Derslerde iletişimsel yaklaşım, dil ortamına girme, fiziksel hareketler ve mimikler ile sesler ve hedef dilin bir bütün halinde kullanıldığı Toplam Fiziksel Tepki (TPR) gibi yöntemler kullanılmasının yanı sıra metodoloji çocukların düşünsel ve eleştirel becerilerini geliştirecek şekilde tasarlanmıştır. 

 

 

Referanslar

 

  1. Afet İnan, Atatürk Hakkında Hatıra ve Belgeler (Ankara 1959, s. 316)
  2. CEYHAN, Erdal. Atatürk ve Yabancı Dil Eğitimi. EĞİTİM VE BİLİM, [S.l.], v. 12, n. 67, jan. 1988. ISSN 1300-1337. Erişim Adresi: <http://egitimvebilim.ted.org.tr/index.php/EB/article/view/5802/1930>. Erişim Tarihi: 26 Oct. 2023

 

 
     
     
     
     
     
 

 

Novakid Hakkında

 

Novakid, 4 ila 12 yaş arası çocuklar için endüstri lideri İngilizce öğrenme platformuyla tanınan bir öğrenme oyunları şirketidir. Online öğrenmede oyun tabanlı yeni nesil bir sistem sunar. Modası geçmiş eğitim yöntemleri, farkında olmadan çocuklar ve ebeveynler üzerinde gereksiz zorlama, stres ve baskı oluşturmaktadır. Novakid, öğrenmenin sıkıcı olmaması gerektiğini savunur.

 

Müfredat, Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesi (CEFR) ile uyumludur ve iletişim yaklaşımı, CLIL ve çeşitli yapay zeka, konuşma tanıma ve 3D görselleştirme çözümleriyle birleştirilmiş oyunlaştırma gibi en yeni yöntemleri içerir. Novakid, eğitim-eğlence ve yeni teknolojiler arasında köprü kurarak çocuklarda öğrenme sevgisini teşvik ediyor ve onları yarının dünyasında başarılı olacak becerilerle donatıyor.

 

Novakid, dünya çapında bir dizi kuruluş tarafından tanınmıştır:

 

  • J'son & Partners Consulting'e (2021) göre Novakid ESL platformu, Avrupa'da kendi segmentinde lider konumdadır. 
  • Platform, 2022 ve 2023 EdTech Digest Ödülleri'nde En İyi Dil Öğrenme Çözümü kategorisinde finalist olarak kabul edildi. 
  • Novakid, EdtechX Awards 2023'ün 'Early Years' kategorisinde finalist olarak aday gösterildi. 
  • 2022 EdTech Breakthrough Awards'da "Yılın Dil Öğrenme Şirketi" ödülünün sahibi seçildi. 
  • Tracxn, Novakid'i 2022 Emerging Startups of K-12 EdTech serisinde K-12 EdTech'in önde gelen teknoloji girişimlerinden biri olarak kabul etti. 
  • Novakid, dijital öğrenme alanındaki önde gelen özel şirketlerin yer aldığı GSV EdTech top 150 listesinde ve 2022 Amerika'nın En İyi Startup İşverenleri Forbes Top 500 listesinde yer aldı.
  • Novakid, 2023 Class Editori ödüllerinde çocuk eğitimi kategorisinde kazanan oldu. CLASSified Award 2023 / "Çocuk eğitimi" kategorisinde Triple A ödülü: https://www.classagora.it/eventi/classified-award-2023-2023
  • Novakid, Polonya'da Świat Przyjazny Dziecku yarışmasında Eğitim kategorisinde büyük ödülü kazandı - Polonya'da Çocuk Haklarını Koruma Komitesi tarafından 21. kez düzenlenen "Çocuk Dostu Dünya" yarışmasında Eğitim kategorisinde Büyük Ödül'e layık görüldü.
  • Novakid, Forbes Romanya Brands for Kids 2022 tarafından çocuklar için en iyi online eğitim platformu seçildi. 
  • Novakid, 2021 ve 2022 yıllarında Focus Magazine in Deutschland Test anketi tarafından Almanya'daki en iyi online öğrenme platformlarından biri olarak seçildi. 
  • Novakid, 2022 yılında BILD AM SONNTAG ile işbirliği içinde araştırma şirketi ServiceValue tarafından " (Öğrenciler için) Online Öğrenme Platformları" kategorisinde "En Yüksek Memnuniyet" unvanına layık görüldü.

 

Web sitemiz: https://www.novakid.com.tr/

Podcast: Ebeveyn Rehberi

Youtube: Novakid Türkiye

Blog: Ebeveynler İçin Novakid

 

Bu haber 186 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

google.com, pub-6021907135009533, DIRECT, f08c47fec0942fa0