kayseri.net.tr

BİSİKLETSEVERİN KİTABI

BİSİKLETSEVERİN KİTABI
27 Mart 2024 - 20:42 - Güncelleme: 27 Mart 2024 - 20:49
Bisikletsever Rıfat Behram Soyuğur, bisikletseverlerin ilgi ve beğeniyle okuyacağı bir kitaba imza attı. Bisiklet hikayeleri üzerine yazdığı kitabının adı “Zinciri Oluşturan Baklalar”. Yazarın, çıkartmış olduğu bu eser, 3. eseri olma özelliği taşımakta.
 
Kitap hakkında görüşlerini aldığımız Rıfat Behram Soyuğur şunları söyledi. ”Bisiklet konulu bir kitap yazmamın pekçok sebebi vardı. Bisiklet sürmek, özgürlük hissi veren bir aktivite ve bu hissi çevremle paylaştığımda insanları bisiklet sürmeye teşvik ediyorum. Ayrıca hepimiz biliyoruz ki bisiklet, sağlıklı bir yaşam tarzına teşvik eden, çevre dostu bir ulaşım aracı olarak da öne çıkıyor ve sonrasında yaşam tarzına dönüşüyor. Beni mutlu eden fakat bir taraftanda üzen iki sonuç var. Kayseri’de bisiklet kültürü giderek gelişiyor. Pedal çeviren insanların sayısı artıyor bu gelişime oldukça mutlu oluyorum. Kayseri'nin tarihi dokusu ve düz arazisi, bisiklet sürmek için oldukça uygun olmasına rağmen bölünmüş yol olarak bisiklet yolunun az olması beni üzüyor. Bu durumda bir bisikletlinin kaportasının vücudu olduğunu düşünürsek neden bölünmüş bisiklet yolunu dile getirdiğimi daha iyi anlayacaksınızdır diye düşünüyorum.”

Rıfat Behram Soyuğur son olarak şunları söyledi. “Bakla: Zinciri oluşturan her bir parçaya verilen isimdir. Toplumda her birimizin bir bakla olduğunu düşünelim ve daha sağlıklı olmak adına, daha sağlıklı nesiller yetiştirebilmek adına zincir olarak bisiklet kültürünü gelecek nesillere aktarabiliriz.” Sonuç olarak son cümlelerimle kitabımın konusunu da biraz paylaşmış oldum.” dedi.
 
Bu haber 724 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

google.com, pub-6021907135009533, DIRECT, f08c47fec0942fa0