kayseri.net.tr

Bilkent PhilFest'te Binlerce Felsefe Sever Buluştu

Bilkent PhilFest'te Binlerce Felsefe Sever Buluştu
20 Ekim 2023 - 16:11

Bilkent PhilFest'te Binlerce Felsefesever Buluştu

Türkiye'deki tek geniş ölçekli felsefe şenliği olan Bilkent PhilFest'in ikincisi 23 Eylül Cumartesi günü Bilkent Üniversitesinde gerçekleşti.

Bilkent Üniversitesi Felsefe Bölümü, Bilkent Felsefe Topluluğu, Bilkent Kütüphanesi, ve Psikolojik Danışma ve Gelişim Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte, farklı şehirlerden gelen her yaştan ziyaretçiler, Türkiye Kadın Felsefeciler Topluluğu, Türkiye Felsefe Kurumu, Türkiye Kant Topluluğu gibi ülkenin önde gelen felsefe dernek ve topluluklarıyla tanışma, ve ayrıca Doğu Batı, Yapı Kredi, İş Bankası Kültür, FOL, İmge, İletişim gibi seçkin yayınevlerinden indirimli felsefe kitaplarını bir arada bulabilme fırsatını yakaladılar. Etkileşimli panolar, felsefi posterler ve dünyadaki ilk Üretici Yapay Zeka Felsefi Çizim yarışmasında başarılı olan eserlerin de sergilendiği felsefi görsel sergi alanı da ziyaretçilerin oldukça ilgisini çekti.
 
Sahnede ise gün boyunca felsefi içerikli söyleşi ve tartışmalar yapıldı. PhilFest'23 programı Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kürşat Aydoğan'ın açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Felsefeyi Kadın Olarak Düşünmek (Fulden İbrahimhakkıoğlu ve Toros Güneş Esgün), Video Oyunları ve Dijital Dünya Etiği (Erhan Demircioğlu), Felsefi Gezginlik: Batı Dışı Felsefeler (Pelin Dilara Çolak), Ahlakın Kaynağı Olarak Tanrı (Enis Doko ve Tufan Kıymaz) ve Bilgi Çağında Sosyal ve Politik Epistemoloji (Ömer Aygün ve Yurdagül Kılınç) başlıklı söyleşiler gerçekleştirildi. Şenlik geçen sene olduğu gibi bu sene de ödüllü yarışmalar ve ardından film gösterimi ile tamamlandı.
 
Bilkent Felsefe Şenliğine dair ayrıntılı bilgi PhilFest resmi web sitesinde bulunabilir: philfest.bilkent.edu.tr


Bu haber 147 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

google.com, pub-6021907135009533, DIRECT, f08c47fec0942fa0