kayseri.net.tr

Atatürk'ün Kayseri'ye Gelişinin 104. Yıldönümü Kutlandı

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Heyet-i Temsiliye Reisi’ olarak Kayseri'ye gelişinin 104’üncü yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Atatürk'ün Kayseri'ye Gelişinin 104. Yıldönümü Kutlandı
19 Aralık 2023 - 14:50 - Güncelleme: 26 Aralık 2023 - 15:23

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene, Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Tuğg.Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, askeri ve mülki erkân, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
Günün anısına gerçekleştirilen “Büyük Atatürk Gençlik Koşusu” nda dereceye giren öğrencilere madalyaları Valimiz Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Tuğg.Haldun Taşan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç tarafından verildi. 
 
Ödül töreninin ardından, Atatürk Anıtı'na Kayseri Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın çelenkleri sunuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.


 
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın yapmış olduğu günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan, Atatürk'ün Kayseri'ye geldiğinde konakladığı Atatürk Evi ziyaret edildi.
 
Atatürk Evi'ndeki programda, Kayseri Lisesi öğrencileri tarafından Gazi Mustafa Kemal'in Heyet-i Temsiliye Reisi olarak Kayseri'ye gelişi temsili olarak canlandırıldı. Öğrenciler tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e yazılı mesajların bağlı olduğu, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 104.yılını simgeleyen 104 balon gökyüzüne bırakıldı.
Valimiz Sayın Gökmen Çiçek tören sonrası yapmış olduğu konuşmada, “104 yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehrimize gelişi ile şehrimizde çok büyük bir heyecan oluşmuştu. 104 yıl sonra bugün aynı heyecanla Atamızın şehrimize gelişini hem kutluyor hem de o günleri anıyoruz. Kayseri kurtuluş savaşı başladığında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına güvenmiş ve onlara destek olmuştur. Kayseri lisemizden cepheye akın akın öğrenciler gitmiş, her yerden askerler gönderilmiş ve ekonomik destekler yollanmıştır. Atamızın, “Anadolu iktisadi hayatında önemli olan bu şehir her zaman önemini koruyacaktır.” sözü, bizim için bir yol gösterici, bunun için çok çalışmamız gerektiğini ifade eden bir cümledir. Kayserimiz her zaman olduğun gibi önemini koruyacak, bayrağının, devletinin, milletinin yanında olacaktır.” dedi.


 
Valimiz Sayın Gökmen Çiçek ayrıca, “Mustafa Kemal Atatürk'e yazılı mesajların bağlı olduğu ve gökyüzüne bırakılan, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 104.yılını simgeleyen 104 balonun düştüğü yerde bulan öğrenci ve vatandaşlarımızın bu mesajı getirdikleri takdirde kitapla ödüllendirileceklerini belirtti 



Program Atatürk Evi Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan ve “Gençler Atasını Anıyor” konulu serginin gezilmesi ile sona erdi.


Bu haber 241 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

google.com, pub-6021907135009533, DIRECT, f08c47fec0942fa0