kayseri.net.tr

ANALIZ TANI MERKEZI

ANALIZ TANI MERKEZI
22 Ağustos 2023 - 10:42 - Güncelleme: 22 Ağustos 2023 - 10:44


Analiz Tanı Merkezi, 1996 yılında kurulmuş ve Türkiye'nin en gelişmiş laboratuvarlarından biri olma hedefiyle faaliyet göstermektedir. Merkez, hızlı, güvenilir ve doğru sonuçlar üretmeyi ilke edinerek, son teknolojik donanımları kullanmakta ve personelini sürekli eğitime tabi tutarak hizmet kalitesini sürekli olarak sağlamaktadır. ISO-9002 kalite kontrol sistemi ile iç ve dış kalite kontrol programlarına katılarak izlenebilirlik ve sonuçların doğruluğu konusunda güvence altına almaktadır. Merkezin temel faaliyetleri, Biyokimya, Check-up, Endokrin ve Mikrobiyoloji alanlarında hizmet vermektedir. Ayrıca, Androloji departmanı da hizmetlerine 2001 yılında eklemiştir ve bölgedeki önemli bir ihtiyacı karşılamaktadır.

Hasta haklarına gelince, merkez hasta haklarını önemsemekte ve hastaların tıbbi süreçleri boyunca bilgi edinme hakkını korumaktadır. Hastalara uygulanacak girişimler, maddi karşılıkları, risk ve yararları ve alternatif tedaviler hakkında bilgilendirme yapılması ve tedavinin herhangi bir aşamasında ikinci bir görüş alma hakkı gibi haklar sunmaktadır. Ayrıca hastaların mahremiyetinin ve özel hayatına saygının korunması, tıbbi kayıtların gizlilik esaslarına uygun şekilde saklanması ve istendiğinde ulaşabilme hakkı gibi konular da vurgulanmaktadır. Aydınlatılmış onay hakkı da hastaların her türlü girişim için bilgilendirilerek onaylarının alınmasını isteme hakkını içermektedir.

Hasta sorumluluklarına gelince, hastaların kendi sağlık durumları ile ilgili tam ve doğru bilgileri sağlık personeli ile paylaşmaları, tedavi planları ve tavsiyelere uymaları, tedavi planını reddettiklerinde yaşayabilecekleri sonuçlara dair bilgilendirildikten sonra bu kararın sorumluluğunu üstlenmeleri gibi sorumluluklar bulunmaktadır. Ayrıca, sağlanan hizmetlerin maddi karşılığı olduğunun bilincinde olmaları ve diğer hastaların ve sağlık personelinin haklarına saygı göstermeleri gerekmektedir.

Bilim tarihi, Bilim ve teknoloji, Bilim ve toplum, Bilim ve ekonomi, Bilim ve politika, Bilim ve medya, Bilim ve eğitim, Bilim ve araştırma, Bilim ve etik, Bilim ve doğa, Bilim ve insan, Bilim ve uzay, Bilim ve sağlık, Bilim ve çevre, Bilim ve matematik, Bilim ve fizik, Bilim ve kimya, Bilim ve biyoloji, Bilim ve psikoloji, Bilim ve sosyoloji, Bilim ve felsefe, Bilim ve dil, Bilim ve sanat, Bilim ve din, Bilim ve popüler kültür, Bilim ve haberler ve güncellemeler, Bilim ve öğrenme materyalleri, Bilim ve ünlü bilim adamları, Bilim ve kariyerler, Bilim ve kurumsal sponsorluk, Bilim ve sosyal medya, Bilim ve küresel araştırmalar


Bu haber 316 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

google.com, pub-6021907135009533, DIRECT, f08c47fec0942fa0