ÖZEL GÜVENLİK ADAYLARINA "KADINA ŞİDDET" SEMİNERİ

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ ADAYLARINA “KADINA ŞİDDET” SEMİNERİ VERİLDİ

KAYSERİ-
25 Kasım, "Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası
mücadele ve dayanışma günü” dolayısı ile Pusula 38 özel eğitim kurumunda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ŞÖNİM( Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi) personeli sosyal çalışmacılar Tuğçe Gündüz ve Besime Kütük, İl Jandarma Komutanlığı personeli çocuk şube kısım amiri astsubay Selda Günbay, uzman jandarma Mehmet Cinni ve uzman onbaşı Ahmet Aksoy’un katılımlarıyla kadın kursiyerlerimize, “Kadına şiddetin önlenmesi farkındalık” semineri verildi.



Seminerde şiddetin çeşitleri, doğru bilinen yanlışlar, KADES uygulaması gibi konular hakkında kursiyerler bilgilendirildi. Böylece kurslarını bitirdikten sonra çalışmaya başlayacak özel güvenlik görevlileri sadece kendileri için değil çevrelerindeki şiddet olaylarını analiz edebilme ve şiddetle mücadele konusunda bilgilenmiş oldular.



Pusula 38 Özel Eğitim Kurumu yetkilileri Abdullah Çelebi ve Seyit Ahmet Sengir, ŞÖNİM ile Jandarma personeli bu tür bilgilendirme faaliyetlerinin sürekli uygulanması ve bundan sonra yapılacak bilgilendirme toplantılarına erkek güvenlik görevlisi adaylarının da dahil edilmesi konusunda mutabık kaldılar.


HABER/FOTOĞRAFLAR: Mehmet Fatih KAYMAZ