AGT Yüksekovalı Çiftçilerle Buluştu
Ankara Gıda Tarım Ürünleri Derneği Genel Başkanı Canan CEYLAN, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çiftçilerle bir araya geldi. Yüksekovalı çiftçilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda başkan CEYLAN, AGT olarak hayata geçirecekleri tarımsal projeleri anlattı.

09 Ocak 2023 - 13:49
AİLELERİ YENİDEN KÖYE GETİRMEMİZ, KÖYLERİMİZİ ÇOCUKLARIMIZIN NEŞELİ SESLERİ İLE SENLENDİRMELİYİZ
Köylerin yeniden eski haline kavuşması için çalışacaklarını belirten CEYLAN şöyle konuştu:
"Köylerden kentlere göçü engelleyip kentlerden köylere geri dönüşü sağlayacak ve özendirecek tedbirlerin alınması zaruridir. Bugün köylerde okullar kapalı. Neden? Okuyacak çocuk yok... Aileleri yeniden köye getirmemiz, köy enstitülerini açmamız, köylerimizi çocuklarımızın torunlarımızın neşeli sesleri ile senlendirmemiz lazım. Bunun için yanınızdayız. Gördük ki Yüksekova'nın muhteşem doğası ile birlikte bölgesel ölçekte kalmış ürünlerinin ve lezzetlerinin bir an önce tüm Türkiye'ye tanıtılması gerekmektedir.
Katma değer üretmek çok önemli. Tarımda markalaşmanın anahtarı katma değer üretiminde. Bunun için neler yapmamız gerekiyor? Yüksekova'nın neyi meşhur? Balı muhteşemdir. O zaman neden bu balı markalaştırmayalım Yüksekova'daki kaliteli yayla sütü başka nerede var?
Neden bu sütten çok kaliteli peynirler üretmeyelim. Bakın bu dağlar alp dağları ile himalayalar arasındaki geçiş dağları... Buraların neyi eksik de Alplerdeki gibi markalaşmayalım?
Neden buraların peynirleri uluslararası pazarlarda aranan peynirler olmasın? İşte çıktığımız yolculuğun en keyifli, en heyecan veren yanı bunları başarabilecek olmanın mutluluğudur. Sizler başarı hikâyeleri yazdıkça Yüksekova'mız daha yaşanılır hale gelecektir. Bilinmelidir ki daha yapacak çok işimiz var.''
Bu haber 96 defa okunmuştur.
YORUMLAR