kayseri.net.tr

15. Türkiye Gitar Buluşması Başlıyor!

15. Türkiye Gitar Buluşması Başlıyor!
03 Temmuz 2023 - 16:33

 

15. Türkiye Gitar Buluşması 04-07 Temmuz 2023 tarihlerinde Bilkent Üniversitesinde gerçekleşecek. 

Kağan Korad'ın Genel Koordinatörlüğünde Bilkent Üniversitesi’nde düzenlenen 15. Türkiye Gitar Buluşması; konserler, gitar, ustalık dersleri, atölye çalışmaları ile gitar fuarı ve ülkenin tanınan gitaristleri arasında yapılacak bir münazara karşılaşmasını kapsıyor. Bilkent Üniversitesinin ev sahipliğinde yapılan 15. Türkiye Gitar Buluşması, Sevda Cenap And Müzik Vakfı, Hollanda Büyükelçiliği, Bilkent Klasik Gitar Kulübü ve Başkent Müzikevinin katkılarıyla gerçekleştiriliyor.

15. Buluşmada Rekor Sayı

Gitar Buluşması ilk yılından beri Türkiye’de gitar alanının gelişmesi için ihtiyaç duyulan etmenler üzerine yapılandırılıyor; farklı konulara dikkat çeken programlar oluşturuluyor. Etkinlikte Türk ve yabancı gitar ustaları gençlerle buluşuyor. 15. Türkiye Gitar Buluşması bu yıl “Müzikal Beraberlikler ve İşbirlikler” konusu üzerine yoğunlaşıyor. 15. Buluşma’da konserlerde 50’nin üzerinden rekor sayıda gitarist sahne alacak.

Depremden Etkilenen Gitaristlere Destek

Buluşma’nın bu yılki yabancı gitarist konuğu Rovshan Mamedkuliev. Dünyanın en önemli yarışmalarında birincilikleri olan Mamedkuliev, performansıyla cesur ve etkili bir müzisyen olarak tanınıyor. Buluşma’nın son gecesinde ise Ezgi Anıl, Musa Göçmen ve Orkestrası eşliğinde “Flamencotolia” adlı projesiyle kapanış gerçekleşecek. Buluşma, 6 Şubat deprem felaketinden etkilenen gitaristlere de destek vererek onları tüm organizasyon boyunca misafir edecek.

Etkinlikler

4 Temmuz 2023 Salı günü, Gitar Buluşması’nın açılış konserinde Bekir Küçükay, Erdem Sökmen ve Kağan Korad genç gitaristlerle buluşacak.

5 Temmuz 2023 Çarşamba günü, Cenk Erdoğan ile “Doğaçlama” isimli atölye çalışması, “Mert Akyüz ve Mustafa Çağatay Erol” konseri, Behzat C. Günenç, Kağan Korad, Kerim Altınörs ve Cem Küçümen’in katılımıyla “Barrueco’yla Russel, Segovia’yla Bream’e Karşı” isimli münazara ile devam edecek. Akşam konserinde ise etkinlik boyunca ustalık dersleri de verecek olan Rovshan Mamedkuliev seyirci ile buluşacak.

6 Temmuz 2023 Perşembe günü, Mersin Konservatuvarı öğrencileri Can Erdoğan, Mehmet Özkanoğlu ve Hale Birgül tarafından “Genç Gitaristler” konseri, Tolgahan Çoğulu, Cem Küçümen ve Kağan Korad’ın gerçekleştireceği gitar atölye çalışmaları ile devam edecek etkinliğin akşam konserinde ise Sinan Erşahin, Bülent Evcil, Kamil Erdem, Serdar Barçın ve Mert Baycan sahnede olacak.

7 Temmuz 2023 Cuma günü, “Bestecilerle El Ele” konseri ve gitar dersleri ile devam edecek ve bu kez Ezgi Anıl ile Musa Göçmen ve Orkestrası bu yıl 20. yaşını kutlayan “Flamencotolia” projesiyle akşam konserinde izleyicilerle buluşacak. Flamenko ile Anadolu ve Türk müziğini bir araya getirmek üzere düşünülmüş olan ve temeli 2002 yılında atılan projenin gerçekleşecek programında; Ezgi Anıl’ın flamenco formunda yapmış olduğu çalışmaların yanısıra  Anonim türkülerle Avni Anıl ve Aşık Veysel’in eserlerine de besteci ve orchestra şefi Musa Göçmen’in düzenlemeleri eşliğinde yer verilecek.

15. Türkiye Gitar Buluşması boyunca ayrıca 11 gitar yapımcısının konser gitarlarını sergileyecekleri gitar fuarı meraklılarıyla buluşacak. 

“Öğlen” konserleri halka açık olarak gerçekleşecek etkinliğin “Akşam” konser biletlerine https://bilet.bilkent.edu.tr adresinden ulaşılabilir. 

Ayrıntılı bilgi: www.turkeyguitarmeeting.com

Bu haber 153 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

google.com, pub-6021907135009533, DIRECT, f08c47fec0942fa0