Reklam
Reklam

Teksüt, Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi aldı

Teksüt, pandemi önlemleri çerçevesinde Türk Standartları Enstitüsü'nce belirlenen yeni hijyen kriterlerini karşıladığını göstererek "TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi" aldı.

Teksüt, Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi aldı
26 Şubat 2021 - 07:36

Teksüt, Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi aldı

 

Teksüt, pandemi önlemleri çerçevesinde Türk Standartları Enstitüsü'nce belirlenen yeni hijyen kriterlerini karşıladığını göstererek "TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi" aldı.

 

 

Türkiye'nin önde gelen süt ve süt ürünleri kuruluşlarından olan Teksüt, halihazırda uyguladığı en üst seviyedeki hijyen kurallarını, TSE'nin belirlediği pandemi koşullarına göre düzenleyerek, yeni kriterlerle uyumlu hale getirdi. Türk Standartları Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen denetim ve kontroller sonucunda Teksüt, "Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi" almaya hak kazandı.

 

Teksüt Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık, süt endüstrisinde üretimin normal koşullarda da en yüksek düzeyde hijyen ve gıda güvenliği kurallarına uymayı gerektirdiğini hatırlatarak, "Pandemi sürecinde personel sağlığının korunması, çalışma ortamının en iyi biçimde sürdürülmesi ve üretimin aksamadan devam etmesi için ek önlemleri devreye sokmuştuk. Hem normal koşullarımızı hem ek önlemlerimizi, TSE'nin Covid-19'dan korunmaya yönelik standartlarına uygun hale getirdik" diye konuştu.

 

Güvenli üretim için doğru adım

Türk Standartları Enstitüsü'nün pandemi önlemlerini standardize ederek belgelendirmesini, doğru atılmış bir adım olarak değerlendiren Teksüt Yönetim Kurulu Başkanı, bunun üretici nezdinde yol gösterici olduğunu, tüketici nezdinde ise güven verdiğini söyledi.

 

 

Neler yapıldı?

Pandemi süreciyle birlikte Teksüt personeli, sosyal mesafe kuralı kapsamında mesafeli çalışma düzenine geçirildi. Üretim planlaması, aynı anda daha az personelin görev yapması şeklinde organize edildi. Üretimde uzun yıllardır maske ve koruyucu giysiler zaten kullanılıyordu, kullanım genişletildi, maske işletmedeki herkes için uygulanmaya başlandı.

 

Çalışanlara yönelik düzenli ateş ölçümü, ofis ve alan dezenfeksiyonları, yeni yemek ve yemekhane düzeni kuralları, tek koltuk kullanımını öngören servis kuralları uygulamaya alındı. Dezenfeksiyon uygulamaları idari birimleri de kapsayacak şekilde genişletildi. Ayrıca fabrika ziyaretlere kapatıldı. Tüm bu önlemlerle koronavirüs günlerinde de üretim ve dağıtım zinciri aksatılmadan, gıda tedariki sorunsuz şekilde sürdürüldü.

 

 

Teksüt hakkında

Türkiye'nin en köklü süt ve süt ürünleri firması olan Teksüt, 1956 yılında Balıkesir'in Gönen ilçesinde kuruldu. Üretimini yine Gönen'de 80 bin metrekare üzerine kurulu modern fabrikasında sürdüren Teksüt, günde 600 ton süt işleyerek, beyaz peynirden kaşara, yoğurttan tereyağına, labne peynirinden ayrana dek 8 kategoride 40'ı aşkın ürün sunuyor. İstanbul Sanayi Odası'nın 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşları' listesinde yer alan Teksüt, 'adıyla da tadıyla da tek' olmaya odaklanıyor. Ayrıntılı bilgi ve ürün portföyü için:www.teksut.com

 

Bilgi için:

Denove Halkla İlişkiler ve Danışmanlık / 0216 550 88 74

Coşkun Keskingözler 0533 242 14 39 / coskun@denovepr.com

Serhat Özkütükçü 0532 215 72 91 / serhat@denovepr.com

Bu haber 46 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum