MARAŞLI HASAN USTA ,"BALIK IZGARA BENDEN SORULUR"

MARAŞLI HASAN USTA ,"BALIK IZGARA BENDEN SORULUR"
22 Eylül 2021 - 11:41
KAYSERİ- Kahramanmaraş Göksun doğumlu balık ızgara ustası Hasan Sakça, Ramazan ayı boyunca balık ızgara tezgahında harika işler yapmaya başladı.
Balık ızgara benden sorulur diyen ve bu işin ustalığını 14 yaşından beri sürdürdüğünü ifade eden Hasan Sakça,” Yaklaşık 28 yıldan beri çeşitli balık restoranlarında bazen ızgara ustası bazen salon şefi olarak çalıştım. Balık ızgara ustalığı çok hassas, dikkat, ehemmiyet ve özveri isteyen bir iştir. Balık ızgara ustalığını Antalya, Bodrum, Kuşadası, Marmaris gibi turizm bölgelerimizde uzun yıllar çalışarak en ince detaylarına kadar öğrenmeye çalıştım. Türkiye, denizleri ve balık çeşitliliği  yönünden oldukça zengin. Cennet gibi bir ülkeye sahibiz.



Maalesef bu zenginliğimiz vatandaşlarımızın balık tüketme alışkanlığına tam olarak yansımıyor. Bu alışkanlığın artırılmasına gayret etmeye çalışıyoruz. Halen Kayseri’de Sivas Caddesi üzerindeki İnci Et & Balık Restaurant’ta balık ızgara ustalığı yapıyorum.



Günümüz şartlarında denizlerimizde avlanılan ve kültür balıkçılığı yapılan balıkların ızgara, buğulama ve tavada pişirilerek satışını yapıyoruz. Ramazan ayında özellikle pandeminin yaşandığı bu günlerde vücut bağışıklığımızın artırılmasına katkı sağlaması için balık tüketimini tavsiye ediyorum. Ramazan-ı Şerif ayının ülkemize ve tüm insanlığa sağlık ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.        


HABER/FOTOĞRAFLAR: Mehmet Fatih KAYMAZ

 
Bu haber 1117 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum