From: Mehmet Eryılmaz [mailto:pressrelease@faselis

24 Eylül 2021 - 18:27
From: Mehmet Eryılmaz [mailto:pressrelease@faselis.com] Sent: Wednesday, August 26, 2020 9:35 AM To: haber@kayseri.net.tr Subject: BASIN BÜLTENİ / ŞİRKETLER GEÇEN YIL 19,5 GW YENİLENEBİLİR ENERJİ ALIMI GERÇEKLEŞTİRDİ! Sayın Kayseri.net.tr - Haber Portalı - KAYSERİ Yazıişleri, Ülke Enerji ile ilgili basın bülteni ve görseller değerlendirmenize sunulmuştur. Sevgiler, Mehmet Eryılmaz omg!medya <ulkeenerji.com.tr/> Görüntü gönderen tarafından kaldırıldı. Ülke Enerji Logo TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİNİN RÜZGAR VE GÜNEŞ ENERJİSİNE TALEBİ ARTIYOR ŞİRKETLER GEÇEN YIL 19,5 GW YENİLENEBİLİR ENERJİ ALIMI GERÇEKLEŞTİRDİ! Şirketler, yıllar geçtikçe gözlerini temiz enerjiye çeviriyor. Yapılan son bir araştırmaya göre kurumsal temiz enerji için şirketler, 2019 yılında 19,5 GW enerji alımı gerçekleştirdi. Rüzgar ve güneş enerjilerinin şirketlerin enerji kaynakları için önem arz etmeye başladığını aktaran Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın’a göre, Türkiye’deki birçok endüstri için de enerji alımlarının başta rüzgar santralleri olmak üzere yenilenebilir enerjiden karşılanması gerekiyor. BloombergNEF (BNEF) tarafından yayınlanan 2020 Kurumsal Enerji Piyasası Görünüm raporuna göre 23 farklı ülkede 100’den fazla şirket, 2019’da 19,5 GW temiz enerji alımı gerçekleştirdi. Temiz enerji için şirketlerin başlıca kaynakları rüzgar ve güneş enerjisi olurken, teknoloji şirketleri en büyük müşteri gruplarını oluşturdu. Yurtiçi ve yurtdışındaki rüzgar enerjisi santrallerine servis hizmetleri sunan Ülke Enerji’nin Genel Müdürü Ali Aydın, şirketlerdeki yenilenebilir PPA alımlarının daha da artacağına dikkat çekerek Türkiye’nin de bu süreçte eylem planlarını hazırlaması gerektiğini belirtiyor. Google Yenilenebilir Enerji Satın Alımında Başı Çekiyor Rüzgar enerjisi başta olmak üzere yenilenebilir enerjiye yönelik şirketlerin talepleri artıyor. En çok talebi gösteren ise teknoloji şirketleri oluyor. 2019’da 2,7 GW yenilenebilir enerji alımı gerçekleştiren Google, temiz enerji için en büyük alımları gerçekleştiriyor. Hem ekonomi hem de gelecek adına yenilenebilir enerjiden yana taraflarını belirten şirketlerin ilerleyen dönemlerde daha da kazançlı duruma geçeceklerini aktaran Ali Aydın, gelecek dönemde bu oranların daha da artacağını, başta rüzgar enerjisi sektörü olmak üzere yenilenebilir enerjinin birçok alanında kurumsal enerji alımlarının yükseleceğini belirtiyor. Ayrıca, endüstriyel ve ticari tüketicilerin, Avrupa'nın enerji tüketiminin yarısından fazlasını oluşturduğuna da dikkat çeken Aydın, kurumsal tüketicileri yenilenebilir enerji ile güçlendirmenin, CO2 emisyonlarındaki önemli düşüşleri beraberinde getirebileceğini belirtiyor. Kurumsal Enerji Satın Alımları Türkiye’deki Rüzgarın Seyrini Değiştirebilir Türkiye’nin rüzgar enerjisine yönelik çalışmaları son 10 yılda büyük bir artış gösterirken, rüzgarın ülkenin enerji ihtiyacına yönelik katkıları da gözle görülür boyutlara ulaşıyor. Elektrik ihtiyacının %8’inin rüzgar enerjisinden sağlandığı Türkiye’de, yatırımların devamlılığı hem ekonomiye hem de enerji alanına büyük destek sağlıyor. Yurtiçi ve yurtdışında rüzgar enerjisi santrallerine bakım ve onarım hizmetleri veren Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, ülkemizdeki rüzgar enerjisinin sağlayacağı katkıların ileri boyutlara taşınmasında kurumsal enerji satın alımlarının da büyük katkısı olacağını düşünüyor. _____ Ülke Enerji Hakkında: Yurtiçi ve yurtdışındaki rüzgar enerjisi santrallerine servis hizmetleri sunan Ülke Enerji, dinamik ve tecrübeli kadrosu ile özel çözümler sunmaktadır. Rüzgar enerjisi santralleri alanında Türkiye'nin en deneyimli kadrosunu bünyesinde barındıran Ülke Enerji, santrallerdeki maksimum üretim sürekliliği için önceden belirlenen hizmet seviyelerini daima korumayı amaçlar. Hızlı çözümler üretebilen, dinamik ve tecrübeli mühendislik desteği sayesinde santrallerin yaşam döngülerini en verimli hale getiren Ülke Enerji, oluşabilecek arıza ve problemler için proaktif çözümler hazırlar. Ayrıntılı bilgi için; omg!medya Mehmet Eryılmaz mehmet@omgmedya.com 0544 673 74 84 0212 216 11 06 <get.faselis.com/downloadfile.php?uid=7208462&uidchk=a373d&ct=tr&pt=765708&pts=615830&e=haber@kayseri.net.tr&;o=31400&ot=4&chk=905e9> Görüntü gönderen tarafından kaldırıldı. <get.faselis.com/downloadfile.php?uid=7208458&uidchk=6e946&ct=tr&pt=765708&pts=615830&e=haber@kayseri.net.tr&;o=31400&ot=4&chk=905e9> Görüntü gönderen tarafından kaldırıldı. <get.faselis.com/downloadfile.php?uid=7208460&uidchk=60478&ct=tr&pt=765708&pts=615830&e=haber@kayseri.net.tr&;o=31400&ot=4&chk=905e9> Görüntü gönderen tarafından kaldırıldı. <get.faselis.com/downloadfile.php?uid=7208444&uidchk=0adbd&ct=tr&pt=765708&pts=615830&e=haber@kayseri.net.tr&;o=31400&ot=4&chk=905e9> Görüntü gönderen tarafından kaldırıldı. Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın <get.faselis.com/downloadfile.php?uid=7208454&uidchk=ee11c&ct=tr&pt=765708&pts=615830&e=haber@kayseri.net.tr&;o=31400&ot=4&chk=905e9> Görüntü gönderen tarafından kaldırıldı. Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın(1) <get.faselis.com/downloadfile.php?uid=7208452&uidchk=00fab&ct=tr&pt=765708&pts=615830&e=haber@kayseri.net.tr&;o=31400&ot=4&chk=905e9> Görüntü gönderen tarafından kaldırıldı. Tüm görselleri indirmek için <get.faselis.com/download.php?type=2&ct=tr&pt=765708&pts=615830&e=haber@kayseri.net.tr&;o=31400&ot=4&chk=905e9> Görüntü gönderen tarafından kaldırıldı. style= Ek Dosyalar Görüntü gönderen tarafından kaldırıldı. msword Icon 200826 - Şirketler Geçen Yıl 19,5 GW Yenilenebilir Enerji Alımı Gerçekleştirdi!.docx İndir <get.faselis.com/downloadfile.php?uid=7208456&uidchk=a2a3b&ct=tr&pt=765708&pts=615830&e=haber@kayseri.net.tr&;o=31400&ot=4&chk=905e9> Görüntü gönderen tarafından kaldırıldı. Share on Twitter <get.faselis.com/share.php?type=1&ct=tr&pt=765708&pts=615830&e=haber@kayseri.net.tr&;o=31400&ot=4&chk=905e9> Twitter'da Paylaş! Görüntü gönderen tarafından kaldırıldı. Share on Facebook <get.faselis.com/share.php?type=2&ct=tr&pt=765708&pts=615830&e=haber@kayseri.net.tr&;o=31400&ot=4&chk=905e9> Facebook'ta Paylaş! Görüntü gönderen tarafından kaldırıldı. Share on Linkedin <get.faselis.com/share.php?type=3&ct=tr&pt=765708&pts=615830&e=haber@kayseri.net.tr&;o=31400&ot=4&chk=905e9> Linkedin'de Paylaş! Bu eposta 'Ülke Enerji' adına haber@kayseri.net.tr adresine gönderilmiştir. 'Ülke Enerji' ile ilgili ve/veya başka bir marka ile ilgili basın bülteni veya basın daveti almak istemiyorsanız marka, sektör ve abonelik ayarları için lütfen <media.faselis.com/tr/?l=eyJwb3N0SUQiOjc2NTcwOCwicG9zdFNlbmRpbmdJRCI6NjE1ODMwLCJjb3VudHJ5IjoidHIiLCJvd25lcklEIjozMTQwMCwib3duZXJUeXBlIjo0LCJlbWFpbCI6ImhhYmVyQGtheXNlcmkubmV0LnRyIiwiY2hrIjoiNjNiOTE3N...> tıklayınız. powered by Görüntü gönderen tarafından kaldırıldı. Faselis CID: 9PYeh,4,31400,765708-615830-lambda 1.1 Bu epostayı görüntülemekte zorluk yaşıyorsanız: Lütfen tıklayınız <webview.faselis.com/9PYeh> . Görüntü gönderen tarafından kaldırıldı.
Bu haber 191 defa okunmuştur.

YORUMLAR

• 0 Yorum