Şehirden çıkıp Köyüne Yerleşti Zeytinyağı Üretimine Başladı

Uzun yıllardır süren doğa tutkumuzu takip ederek ailecek büyükşehirden köye göçen 'sonradan köylü' lerdeniz. Son beş yıldır çocukluğumdan beri hayalini kurduğum zeytinliklerimiz var. Seferihisar'ın dağ köyleri olan Gölcük ve Gödence'de yer alan zeytinliklerimizi aldığımızdan beri zeytin ağaçlarıyla ilgili bir çok eğitim alıyor ve okumalar yapıyorum.

Uzun yıllardır süren doğa tutkumuzu takip ederek ailecek büyükşehirden köye göçen “sonradan köylü” lerdeniz. Son beş yıldır çocukluğumdan beri hayalini kurduğum zeytinliklerimiz var. Seferihisar’ın dağ köyleri olan Gölcük ve Gödence’de yer alan zeytinliklerimizi aldığımızdan beri zeytin ağaçlarıyla ilgili bir çok eğitim alıyor ve okumalar yapıyorum. Ağaçların bakımını yapmak ve hepsiyle tek tek ilgilenmek yaşamımın bir parçası oldu.

Zeytin ağaçlarımız eğimli dağlık arazide, kendi doğalarında kimyasal ilaç ve gübre kullanılmadan yaşamlarını sürdürüyorlar.

Zeytin hasadını ve zeytin yağı üretimimizi ailemle birlikte yapıyoruz. Üretimimiz insane gücüne ve geleneksel yöntemlere dayanıyor. Hasadını yaptığımız zeytinleri en fazla altı saat içinde iş ortağımız olan zeytin fabrikasına ulaştırıyor ve böylece zeytin yağının yüksek kalitesini ve düşük asit oranını koruyoruz. Zeytin meyvesinin bileşenlerini ısıyla kayba uğratmamak ve en faydalı biçimde zeytinyağına aktarabilmek için “Erken Hasat Soğuk Sıkım” üretim yapıyoruz.

Zeytinliklerimizin tamamı “Delice” denen, yabani yetişen zeytin ağaçlarının “Memecik” zeytini ile aşılanmasından oluşmuştur. Size ulaşan “Seferi Zeytinyağlarının” meyvemsi tadı, boğazı saran kıvamlı dokusu buradan gelmektedir.

Zeytin ağaçlarımızın bakımını, hasadını, zeytinliğimizde yaptığımız her bir çalışmayı oğlumla hazırladığımız aşağıda adresini paylaştığım youtube” kanalımıza abone olarak izleyebilirsiniz.

ürünlere ulaşmak ve daha fazla bilgi almak için : https://www.seferizeytinyagi.com/

zeytinyağı seferihisar izmir seferi doğal naturel sızma