Saray Kelle Tava ve Paça Salonu, Şifa Dağıtıyor


KAYSERİ- Kayseri’nin en eski kelle tava salonlarından olan Saray Kelle Tava ve Paça Salonu, Camikebir Mahallesi Kelleciler Sokağında 1985 yılından beri hizmetini sürdürüyor.

Levent İlter ve Ahmet Özütürk’ün işletmeciliğini yaptığı Saray Kelle Tava ve Paça Salonu’nda; fırında kelle, kelle paça ve Kayseri tava misafirlerine hergün hazırlanıp servis ediliyor.


Saray Kelle Tava Paça Salonu İşletme Ortağı Levent İlter, en büyük destekçisinin babası Mustafa İlter olduğunu söyledi



HUMMALI ÇALIŞMA HERGÜN SÜRÜYOR
Saray Kelle Tava ve Paça Salonu Ustası Nihat Yıldırım, yaklaşık 12 saati bulan hummalı bir çalışmanın ardından taş fırında, odun ateşinde, özel tavalarda pişirilerek hazırlanan kelleleri her sabah Saat 06:00 da misafirleri için servise hazır hale getiriyor.



Haftanın 7 günü erken saatlerde başlayan çalışmanın akşam saatlerine kadar tempolu bir şekilde devam ettiğini belirten Saray Kelle Tava ve Paça Salonu Ustası Nihat Yıldırım, kelle paça içerisinde bulunan kalsiyum ve magnezyum sayesinde kemik kırılmalarının iyileşme sürecinin hızlandığını eklem ağrılarının azaldığını kaydetti. Kelle paçanın çocukların kemik gelişimlerinede  destek olduğunu vurgulayan Yıldırım, bağışıklığı güçlendirici özelliği, soğuk algınlığına ve grip gibi hastalıklara karşı koruyucu özelliği ile kelle paçanın vazgeçilmeyecek faydaları olduğunu sözlerine ekledi.



Yaklaşık 80 kişi kapasiteli Saray Kelle Tava ve Paça Salonunda kelle paça 20 TL , yarım kelle tava 25 TL ve tam kelle tava ise 50 TL den misafirlerine servis ediliyor.



HABER/FOTOĞRAFLAR: Mehmet Fatih KAYMAZ