Milletvekili A.Adayı Fatih ÇALIŞKAN Kimdir?

Büyük Birlik Partisi Kayseri Milletvekili Aday Adayı Fatih ÇALIŞKAN çok özel açıklamalarda bulundu. ÇALIŞKAN ile seçim süreci hakkında konuştuk, adaylık sürecindeki etkileri konuştu.

2023 Türkiye genel seçimlerindeki Kayseri’nin ilk milletvekili aday adayı olan Çalışkan ile samimi bir ortamda yapılmış olan röportaj da kendisinin aday gösterilip gösterilmemesinin önemi olmadığını, Kayseri’ye ve ülkeye hizmet edecek, kendinden ziyade halkı düşünen kişilerin aday olarak belirlenmesi gerektiğini söyledi.
Fatih ÇALIŞKAN Kimdir?
1981 yılında Matematik öğretmeni bir baba, ev hanımı bir annenin ilk çocuğu olarak Felahiye’de dünyaya geldim. Kayseri’de çeşitli medya kuruluşlarında çalışarak ve esnaflık yaparak ticaret hayatına atıldım. 2000 yılından itibaren siyaset ile ilgilenmeye başladım.
Kayseri’nin Melikgazi ilçesine bağlı Alpaslan Mahallesi Muhtarlığı yaptım. Türkiye’de ve Yurtdışında birçok çalıştaya ve programa katıldım.
Çeşitli Dernek ve Vakıflara hizmette bulundum. Melikgazi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfının Mütevelli heyetinde görev yaptım. 2005 yılında Kayseri Büyükşehir Belediyesinin Erciyes Master Planı ile Erciyes'in Dünya’ya tanıtılması için hizmet veren Kayseri Erciyes şirketinde halen görev yapmaktayım.
Kendi tabirimle 2 evladım birde Kayserim var, e tabi birde kitaplarım. Eğitimci bir babanın 4 çocuğundan biri olarak eğitim benim için her zaman bir aşk olmuştur.
Uzmanlığımı İktisadi ve İdari bilimler fakültesine bağlı Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi üzerine yaptım. Birçok sertifikalı eğitim aldım. Psikoloji, Dış Ticaret, Hukuk ve Adalet bunlardan bazıları.İnsan Kaynakları alanındayüksek lisansımı verdim. Şu anda Atatürk Üniversitesi Fotoğraf bölümünü okumaya devam ediyorum. Yaşam boyu eğitim ile kişisel gelişim ve yönetim becerilerimi geliştirmeyi seviyorum.
Büyük Birlik Partisinden 14 Mayıs'dayapılması planlanan 2023 Genel Seçimlerinde Milletvekili aday adaylığına başvuru yaptım. Kısmet olursa Kayseri milletvekilliği için bende bir aday olacağım.
Neden milletvekili olmak için aday oldunuz ?
Biz muhtarlar halkın her türlü şikayet, temenni, talep ve önerilerinin her zaman ilk muhatabı olmuştur.
Her nerede olursa olsun haksızlığa uğrayan, sesini duyuramayan ve ayrımcılığa uğrayan soluğu bizde alır.
Yolsuzluk, hırsızlık olur şikayet merci biz oluruz.
Elektrik ve su kesilir, yol bozulur, kanal tıkanır, çöpler toplanmaz, bize isyan edilir.
Sesini duyuramaz, işsiz kalır, yollar kapanır, hastanede rehin kalır, imdat yetişin derler.
Ağaçlar kesilir, yeşil alana zarar verilir, muhtarlar akla gelir.
Yani her kim görevini aksatırsa faturası bize çıkar.
Bu durum en çok da halkın kendisine vekil olarak, hak savunucusu olarak seçtiği milletvekillerinden kaynaklanır.
Bu yüzden çoğu kez “Keşke milletvekili olsaydım” dediğim olur.
Milletvekili olmak için kendinizi yeterli görüyor musunuz?
Milletvekili yeterliliği konusunda kendimden son derece eminim.
Yasal yeterlilikten ziyade, memleketime karşı sorumluluk sahibi, gönül vermiş, fedakârlık yapmış biri olarak milletvekilliği için ideal biri olduğuma inanıyorum.
İleriye dönük olarak vizyon ve projelerinizden bahsedermisiniz?
Eskiden olduğu gibi memleketimizdeki insanlar neler isterse onları yapma adına mücadele vereceğimden kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın. Halkın günlük ve uzun soluklu refahını oluşturacak projeler hazırlayarak halka hizmet etmek istiyorum.
İlk Muhtarlık dönemimden bu yana yapmayı düşündüğüm Kayseri halkını ilgilendiren bir çok proje var bunları ilerleyen günlerde kişisel web sitelerimden ve seçim broşürlerimden gördüğünüzde gerçekten şaşıracaksınız.
Aday adaylığı sürecinde bunları konuşmak için erken olabilir ancak şunu söyleyeyim Vatandaş kapımızı çaldığında eski Fatih Çalışkan’ı bulacak. Her zaman mahallede, insanların kötü gününde yanında olan, biri olmaya devam edeceğim. Haksız bir durum haricinde her konuda onlarla birlikte hareket edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın. 10 Yıldır olduğu gibi günün her anı her saati aradığınızda Fatih kardeşinize, abinize, arkadaşınıza ulaşacaksınız. İşiniz ne bana ne başkasına düşmeyecek, kimsenin eline ayağına düşmeyecek. İşiniz anında görülecek. Her zaman takipçisi olacak bir iletişim ekibimiz olacak. Halk ile devlet arasında köprü olacağım.Siyasi görüşüne bakmaksızın her Kayseriliye aynı mesafede olacağım. Zamanımı, TBMM’de her milletvekiline ayrılan özel odada değil, Her zamanki gibi Kayseride halkın arasında, halk otobüsünde, dolmuşunda, ilçesinde, köyünde, taziyede, parkta geçireceğim. İşini aksatan, vatandaşı oyalayan, hizmeti aksatan hangi kurum olursa olsun kapısına dayanacağım.
Neden Büyük Birlik Partisinden aday oldunuz ?
Birçok nedeni var aslında. Öncelikle ülkece hiç olmadığımız kadar zor günlerden geçiyoruz ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan Türkiye adına büyük bir mücadele veriyor. Büyük Birlik Partisi’de“Cumhur İttifakı”nın büyük bir destekçisi. Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici2018 Türkiye genel seçimlerine Adalet ve Kalkınma Partisinin Ankara 2. Bölge Milletvekili listesinin ilk sırasından katılmış ve milletvekili seçilmişti. Buna destek veren Cumhurbaşkanımıza şimdide bizim destek vermemiz gerektiğini düşündüm. Parti amaç ve ilkeleri açısından Büyük Birlik Partisi’nin vizyonunu Türkiye’nin geleceğine daha uygun gördüğüm için Büyük Birlik Partisini tercih ettim.

Milletvekili olma şansınızı nasıl görüyorsunuz?
Şans olarak değil de yaptığım anket görüşmelerini değerlendirmem sonucunda; edindiğim geçmiş bilgi ve tecrübeme de dayanaraktan seçim yarışına rakiplerimden çok çok önde başladığımı söyleyebilirim.
Gerekli çalışmalara çok daha öncesinden başlamıştım çalışmaya.
Halkın sorunlarına bir çare bulmak adına; muhtarlık, meclis üyeliği, belediye başkanlığı, milletvekilliği hiç fark etmez ilkelerim, ideallerim, inancım ve değerlerimle örtüşen bir siyasi partidetoplum yararına çalışmak istiyordum.
Milletvekili adayı olabilmek için de doğru bir zaman ve doğru bir seçim yaptığıma inanıyorum.
Kayseri’nin değerlerine her şartta, her platformda sahip çıkmış, çıkarlarını savunma adına risk alıp elini taşın altına koymuş, sivil toplumun gelişiminde etkin görev almış, hiçbir zaman adı çıkar ilişkilerine, yolsuzluğa ve haksızlığa karışmamış biri olarak böyle bir görevde aday olduğum için çok mutluyum.
Ailemden, arkadaşlarımdan, mahallemden, yakın çevremden ve beni tanıyan insanlardan aldığım geri dönüşlerde aynı şekilde bana güç veriyor.
Bu yarışta adayların belirlenmesi noktasında hangi kriterlerin olması gerektiğini düşünüyorsunuz?
Siyasi ilişkiler ve tercihlermaalesef hakkaniyet temelinde yürümüyor. Kim örgütlüyse, adamı varsa, güçlü lobisi ve ekonomik gücü varsa genelde o aday oluyor.
Kendini değil halkını düşünen kişiler milletvekili olmalı. Benim milletvekili olup olmamam değil, Önemli olan Kayseri, önemli olan Türkiye Cumhuriyetidir.
Fatih Çalışkan’ı Kayserililer tanıyor mu?
Sadece Kayseri’de değil, Türkiye'de ilkleri yaparak projelerimle ulusal televizyonlarda programlara katıldım.Cumhurbaşkanlığı himayesinde Avrupagezilerinde ve temaslarda bulundum.Çalıştayve toplantılarda Cumhurbaşkanımızın yanında bulundum.
Özellikle Seçim döneminde ulusal basında hakkımda yapılan haberlerden dolayı, birçok platformda Türkiye’de ve yurtdışından çok fazla hayran kitlesi elde ettim.
Yerel ve ulusal televizyonlara çıkarak yaptığım projelerle, oturumlarla, 600 bin kişinin yaşadığıKayseri'nin nüfusu en büyük Melikgazi ilçesinin en popüler mahallesinin başarılı ve sevilen muhtarı oldum.
Aday adaylığı sürecinde nasıl çalışmalar yapıyorsunuz?
Ülkemizde yaşanan ve hala bölgemizde etkili olan doğal felaketler ve afetlerden dolayı depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak adına herkes gibi bizde Kayseri Alperen Ocakları olarak seçimden önce insanı görevlerimizi yapma gayretinde bulunduk ve bulunmaya devam ediyoruz.
Halkımızın endişelerini gidermek, devletin ve milletin birliğini göstermek, farklı şehirlerde olsakta her an yanlarında olduğumuzu hissettirmek için bölgede ziyaretler ve çalışmalar yaparak ayrıca şehrimize gelen deprem mağduru vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarına koşarak adeta seferberlik ruhuyla çalışıyoruz.
Büyük Birlik PartisininKayseri’de adına ve misyonuna layıkbir şekilde yönetilmesi için İl Genel Başkan yardımcılığı görevini alarak olarak parti tüzüğüne uygun ve kurumsalına yakışır biçimde tanıtım çalışmalarımıza da başladık.
Bölgede insanlarla etkileşimimizi yaymak adına yerel medya, sosyal medya ve birebir temaslar da bulunup seçimler hakkında bilgi vermeye başladık.
İnsanların taleplerini ve ihtiyaçlarını anlayıp Partimize bölgedeki yaptığımız çalışmaları ve sonuçlarını hızlı bir şekilde toplayıp analiz ederek raporladık.
Başta Alperenler, Ülkücü camia, Cumhur İttifakı destekçileri, Milli ve Muhafazakardüşünceye sahip olan insanlar ve hatta BBP’den ayrılan gruplardan bile çok sayıda destekçiye eriştik.
Sadece Kayseri’den değil Türkiye’nin her tarafından her görüşte insandan tebrik ve temenni mesajları aldık, almaya da devam ediyoruz.
İttifak sistemive seçim barajının indirilmesi seçimleri değiştirir mi?
Kesinlikle sonuçların beklenenden ve anketlerden çok farklı olacağına inanıyorum. Çalışmalara başladığımızdan beri Türkiye’de kararsız kalmış seçmenler, küskünler, tepkili olanlar, tek derdi ülkesi ve milleti olan insanlar için Büyük Birlik Partisi’nin - Cumhur İttifakı ile birlikte seçimlere girmesinin çok isabetli bir karar olduğunu gördük.
Seçim Kanunu’nda yapılan değişiklik ile Seçim Barajının % 7’ye indirilmesi ve ittifak sisteminin getirdiği değişiklik ile İttifak partilerinin aldığı oyları paylaşacak olması bizi bölgede daha çok güçlendirmiştir. Büyük Birlik Partisinin her kesimden aldığı oyların Cumhur İttifakını güçlendirdiği gibi.
İttifakın aldığı oy toplamı ülke barajını geçtiği takdirde, seçim çevrelerinde milletvekili hesabı ve dağılımı, ittifak içinde yer alan her bir partinin o seçim çevresinde almış olduğu oy sayısı dikkate alınarak yapılacak.
Bu durumda İttifakı oluşturan siyasi partilerin her birinin çıkaracağı milletvekili sayısı, her seçim bölgesinde ittifak içinde elde ettiği oy sayısı esas alınarak belirlenecek.
Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?
Seçimlerde mutlaka oy kullanmalarını verilen 1 oy’un bile çok değerli olduğunu hatırlatmak isterim. Bizim BBP olarak Baraj sorunumuz yok !Vereceğimiz oylar boşa gider seçtiğimiz parti barajın altında kalacak gibi bir endişeniz asla olmasın. Bunun olması zaten imkansız. Neredeyse tüm partiler İttifak kurarak seçimlere gidiyor.
CUMHUR için örnek verecek olursak AKP Kayseri’den kaç oy alırsa, MHP Kayseri’den kaç oy alırsa,BBP’de aynı şekilde kaç oy alırsa hepsi birleşip %7‘yi geçeceği için bu baraj sorununu ortadan kaldıracaktır.
Milletvekili sayısıda aynı şekilde partilerin aldığı oy sayısına göre belirlenecektir. İttifak içerisindeki herhangi bir parti Kayseri’de yada Türkiye’de % 7 oy alamasa bile diğer partilerin oyu ile birlikte hesaplanacağı için baraj sorunu olmayacaktır.Fakat Partinin milletvekili çıkarabilmesi için toplam aldığı oy kadar milletvekili sayısına sahip olacaktır.
Bu yeni sisteme göre Kayseri’de milletvekili dağılımı hesaplanırken; Oy pusulasında ayrı yerleri olan Cumhur İttifakının aldığı oy İttifak partisi olan Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisinin elde ettiği oy sayısına göre toplanıp Kayseri için belirlenen 10 milletvekili sayısı üzerinden dağılımı yapılacaktır.Bu nedenle Büyük Birlik Partisinin Kayseri’den milletvekili çıkarabilmesi ve Cumhur İttifakı içerisinde yer alabilmesi için hepinizin desteğine ihtiyacı vardır. Birlik demek sen, ben değil biz demek… Biz Birlikte Türkiye’yiz.
Mesele Milletvekili değil Memleket Meselesi
Biz şahsi çıkarlar, ucuz hesaplar içinde asla olmadık olmayız da. Mesele Millet olunca akan sular durur. Kurucu Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu 1995 yılında Refah-Yol hükümeti’nin kurulmasına şartsız destek verdi. Şehit liderimiz Muhsin başkanımız “bakanlık mı aldı da orayı destekledi?” Bir şey mi aldı karşılığında? Hayır!
Önce ülkemizin, milletimizin menfaatine bakarız.Biz de şu anda bu ittifakı, ülke ve millet lehine görüyoruz. Bu ittifakın yanındayız, içindeyiz. Bu ittifaktan da beklentimiz aynı şekilde bizi desteklemesi. Ben partimden başkasına oy vermem, şöyle olur, böyle olur diye düşünmeden Türkiye’nin geleceği için, sırtına kambur olmuş önüne engel olmuş tüm yüklerden kurtulması için,parlamentoda mafyaların değil, dürüst insanların yer alması için, vatan için, sevda için, aşk için, ettiğimiz yeminlerin verdiğimiz sözlerin halkın gönlünde yerini bulması için ve en önemlisi aziz vatan uğruna canını seve seve veren Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun aziz hatırası için bu seçimde“partiniz”,“siyasi görüşünüz” ne olursa olsun bakın altını çiziyorum ne olursa olsun oyunuzu Büyük Birlik Partisine güvenle emanet ediniz. Ne kadar faydalı bir iş yaptığınızı ilerde mutlaka göreceksiniz.
Ben Fatih Çalışkan olarak söz veriyorum: Emanetinize sonuna kadar sahip çıkacağım. Desteğiniz için çok çok teşekkür eder. Hürmetlerimi sunarım.




EN SEVDİĞİNİZ KELİME NEDİR?
İnşallah

EN SEVMEDİĞİNİZ NEDİR?
İftira

SİZİ NE HEYECANLANDIRIR?
Yardımlaşmak

HEYECANINIZI NE ÖLDÜRÜR?
Riyakarlık

EN SEVDİĞİNİZ VAKİT HANGİSİ ?
İmsak

EN SEVMEDİĞİNİZ VAKİT ?
Ayrılık vakti

HANGİ İŞİ YAPMAK İSTEMEZSİNİZ?
Kul hakkı yenilen bir işi

HANGİ DOĞAL YETENEĞE SAHİP OLMAK İSTERDİNİZ?
Her dileği gerçekleştiren bir yetenek

BAŞKA BİRİ OLSAYDINIZ KİM OLMAK İSTERDİNİZ?
Mekke’de bir Mü''min

NEREDE YAŞAMAK İSTERDİNİZ?
Kayseri

EN ÖNEMLİ KUSURUNUZ NEDİR?
İyi niyetli olmak

SİZE EN FAZLA KEYİF VEREN KÖTÜ HUYUNUZ HANGİSİDİR?
Kötülüğe karşı iyilik yapmak

SİZİN KAHRAMANINIZ KİMDİR?
Akşemseddin

ŞUANDAKİ RUH HALİNİZ NASIL?
Heyecanlı

HAYAT FELSEFENİZİ HANGİ SLOGAN ÖZETLER?
İnançlıyım

HAYALİNİZ NEDİR?
Mutlu bir ülke

BU DÜNYADA NEREDE OLMAK İSTERDİNİZ?
Yetimlerin yanında

NASIL ÖLMEK İSTERDİNİZ ?
Şehadet getirerek

ÖTEKİ DÜNYADA NEREDE OLMAK İSTERDİNİZ?
Efendimiz (S.A.V) yanında