Her Bilgisayarda Bulunması Gereken 10 Ücretsiz Program

Her ne kadar cep telefonları iş yükümüzün büyük bir kısmında yardımcı olsa da bazı işler halen bilgisayarların tekelinde. Peki bilgisayarınızı ne kadar verimli kullanabiliyorsunuz? Binlerce dolar değerindeki programları almak yerine ücretsiz alternatiflerini sizler için hazırladık. Bu uygulamalar her bilgisayarda olmalı.

Her Bilgisayarda Bulunması Gereken 10 Ücretsiz Program
Her ne kadar cep telefonları iş yükümüzün büyük bir kısmında yardımcı olsa da  bazı işler halen bilgisayarların tekelinde. Peki bilgisayarınızı ne kadar verimli kullanabiliyorsunuz?

Binlerce dolar değerindeki programları almak yerine ücretsiz alternatiflerini sizler için hazırladık. Bu uygulamalar her bilgisayarda olmalı.



LibreOffice
Tamamen ücretsiz ve iyi bir görsel tasarıma sahip olan Office yazılımı.
Windows, Mac ve Linux işletim sistemlerini destekliyor. (kısaca ücretsiz word Excel diyebilirsiniz)

Winrar
Dünyada böyle bir program daha yoktur ki, hem ücretsiz hem ücretli olarak tam sürüm kullanılabilsin. Neredeyse tüm sıkıştırma yöntemlerini destekleyen, zip / unzip, rar / unrar işlemlerini yapabileceğiniz winrar için kendi resmi sitesinden en güncel versiyonu indirebilirsiniz.



EaseUS Data Recovery
Windows ve Mac cihazları için ücretsiz ve ticari sürümler olarak sunulan bir veri kurtarma yazılımıdır. Yanlışlıkla sildiğiniz, bozulan veya kullanılamaz hale gelen tüm disk, disket, cd usb bellek ve diğer sürücülerden dosya kurtarmanızı sağlar.

VLC Media Player
Netflix çıktı mertlik bozuldu gerçi ama, yine de bu çok basit ve kullanışlı arayüze sahip program, tüm video formatlarını destekliyor. Standart Windows ve macOS işletim sistemlerinde çalışmayan tüm video formatlarını açıp izleyebilirsiniz.

Shotcut
Bu video düzenleme uygulamasıyla, sosyal medya veya youtube hesaplarınız için, pratik ve profesyönel videolar oluşturabiliyorsunuz.
Video dosyalarınızı kırpma, dönüştürme, çevirme ve döndürme, birleştirme, video hızını ayarlama, videoya ses, görüntü ve yazı ekleme gibi bir çok işlemi basitçe yapabilirsiniz.

Fire Alpaca
Windows ve MacOS platformlarında indirebileceğiniz bu yazılım sayesinde photo edit ve dijital çizimlerinizi çok kolayca yapabilirsiniz. Program ücretsizdir. (bir nevi photoshop un free versiyonu)



Calibre
Açık Kaynak kodu kullanan bu uygulama, E-book (e-kitap) formatındaki ktüm metinleri, okumanıza olanak sağlıyor. Ayrıca PDF Gibi Rich Text Formatlarını da destekliyor.

Cache Cleaner
İnternet gezintilerindeki en büyük sorunlarımızdan biri önbellekleme sorunu, ctrl+f5 kombinasyonuyla sayfayı yenilemeyi denesekte, önbellek, çerez, temp sorunları hem bilgisayarımızı hem internet hızımızı etkiliyor.
Cache cleaner programı, tek tuşla sizi bu dertlerden kurtarıyor. Ücretli ve ücretsiz versiyonları ile ihtiyaç ve tercihinize göre kullanabilirsiniz.


Savefrom / SSYoutube
Youtube üzerinden dilediğiniz videoyu, dilediğiniz kalitede veya sadece ses dosyası olarak indirmeye yarayan bu eklentiye bayılacaksınız.



Çok özel bir ihtiyaç: QR Kod Çözümleyici
Zxing.org sitesi qr kodları kontrol etmenizi, çözümleneminizi sağlıyor. UPC-A, UPC-E, Code 93, Code 128, Codabar, Aztec, PDF 417, maxicode, qr code, ITF, Code 39 gibi bir çok QR Formatını anında metin haline çevirebiliyorsunuz.

Kaynak: https://bibak.net/?p=673

 

her bilgisayarda olmalı free program bibak.net bibak bedava programlar cache cleaner