14 C
Kayseri
Cuma, Eylül 25, 2020

Ekici’ye COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi

Ekici, Türk Standartları Enstitüsü tarafından verilen Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni almaya hak kazandı.

60 yıldan uzun süredir peynir sektörünün önde gelen markaları arasında yer alan Ekici, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme Programı şartlarını yerine getirerek Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen ‘COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni aldı.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında toplam 42.000 m2’lik alanda, günlük 480 ton süt işleme kapasitesine sahip olan Ekici, COVID-19 salgınının Türkiye’de ilk görüldüğü günden itibaren çalışanlarının ve tüm paydaşlarının sağlığını gözeten üst düzey hijyen tedbirleri ve güvenli üretim uygulamalarını hayata geçirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın önderliğinde, TSE tarafından yayınlanan COVID-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu’na göre belirlenen kriterleri yerine getiren şirketler, yapılan denetimler sonucunda güvenli üretim yaptığını gösteren ‘Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ne sahip oluyor.

 Ekici Hakkında

1957 yılında Konya’da küçük bir mandırada sadece koyun sütünden dönemsel olarak peynir üretimiyle başlayan Ekici’nin hikâyesi, 1979 yılına gelindiğinde Mansur ve Mustafa Ekici kardeşlerin Antalya’nın Varsak beldesindeki yeni mandıraya taşınmasıyla Antalya’da devam etti. Yeni mandırada inek sütünün de bulunması nedeniyle peynir üretimini tüm yıla yayan Ekici, her geçen yıl artan taleple sadece beyaz peynir üretti ve bu kategoride tüketicilere benzersiz bir alternatif olan “Lokum Kıvamında Beyaz Peynir”i sundu. Lokum kıvamında beyaz peynirle sektörde büyük fark yaratan Ekici, zaman geçtikçe yoğun şekilde artan bu talebi karşılamak ve daha fazla ürün çeşitliliğine gitmek adına 1997 yılında Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki günlük 100 ton süt işleme kapasitesine sahip yeni fabrikasına taşındı. Zaman geçtikçe artmaya devam eden taleple fabrikanın üretim kapasitesini ve alanını genişleten Ekici, bugüne geldiğimizde yılda yaklaşık 100 milyon litre süt işleyen ve her yıl 20 bin ton peynir üreten dev bir işletme haline geldi.  2017 yılında bağımsız araştırma şirketi Ipsos tarafından yapılan araştırmaya göre ambalajlı peynir kategorisinde Türkiye’nin en sevilen peynir markalarından biri seçilmiştir.

İLGİLİ HABERLER

Gazeteci Serkan Candaş: ‘‘Başarılı olmanın sırrı kendini geliştirmektir’’

Candaş: Gazetecilikte başarılı olmak; çok okumak, çok çalışmak ve kendini geliştirmekten geçer… Birçok ünlü isim ve siyasinin basın danışmanlığını yıllardır başarı ile yürüten Serkan Candaş projelerine hız kesmeden devam ediyor.

Online eğitim için ebeveynlere 15 öneri

2020-2021  eğitim-öğretim hayatı başladı.

Geçmişinden Kopyala Geleceğine Yapıştır

Bilinçaltı, genel olarak bilincimizin altında kalan ve hatırlamadığımız şeylerin olduğu yer olarak bilinir.

Sosyal Medyada Takip ET

1,701BeğenenlerBeğen
3TakipçilerTakip Et
0AbonelerAbone

Güncel Haberler

Gazeteci Serkan Candaş: ‘‘Başarılı olmanın sırrı kendini geliştirmektir’’

Candaş: Gazetecilikte başarılı olmak; çok okumak, çok çalışmak ve kendini geliştirmekten geçer… Birçok ünlü isim ve siyasinin basın danışmanlığını yıllardır başarı ile yürüten Serkan Candaş projelerine hız kesmeden devam ediyor.

Online eğitim için ebeveynlere 15 öneri

2020-2021  eğitim-öğretim hayatı başladı.

Geçmişinden Kopyala Geleceğine Yapıştır

Bilinçaltı, genel olarak bilincimizin altında kalan ve hatırlamadığımız şeylerin olduğu yer olarak bilinir.

Koklear işitme implantları daha çok işitme engelliye erişecek

İşitme kaybı yaşayan yetişkinlerde koklear implant kullanımının yaygınlaşmasıyla daha çok hastanın sağlıklı duyması mümkünken, tedavi sürecine dair bilgi eksikliği, pek çok hastanın bu imkandan yararlanmasını önlüyor.

Burnun fonksiyonunu bozan üç etken

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.
Siteye göz atmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Red
Kabul
%d blogcu bunu beğendi: