13 C
Kayseri
Çarşamba, Eylül 23, 2020

İftar ve sahurun vazgeçilmez lezzeti “sucuk içi”ne talep arttı

Kayseri’ye has lezzetler arasında konum alan, hem sahur hem de iftar sofralarında sıkça tüketilen sucuk içi ramazan ayında ağır ilgi görüyor.

Ramazan ayında üretimi artan sucuk içi tok tutmasının yanında lezzetiyle de damak çatlatıyor. “İrişkik” ismiyle da anılan sucuk içi, büyükbaş hayvanın kaburga etinden çekilen kıymayla yapılıyor.

İçine atılan baharatların akabinde yoğrulan sucuk içi, kavrulduktan sonra hem iftar hem de sahur sofralarını süslüyor.

Sucuk ve pastırma satışı yapan Mehmet İpek, yaptığı açıklamada, sucuk içine ramazan ayında daha çok rağbet olduğunu söyledi.

Sucuk içinin Kayseri’ye has bir lezzet olduğunu vurgulayan İpek, sahur ve iftar sofralarında sıkça taraf aldığını belirtti.

Sucuk içinin farklı bir lezzeti olduğunu aktaran İpek, şunları kaydetti:

“İçinde kimyon, toz biber, farklı baharatlar, tuz ve sarımsak taraf alır. Makine değmeden doğal bir formda elle yapılır. Bir saat elle yoğurulur, etin rengi değişir. Dinlendikten sonra 4-5 gün içerisinde tüketilmesi gerekir. Tat olarak eski Kayseri sucuğuna misal. Ana yemek özelliğine sahip değildir hafif bir yiyecektir. Ramazanın birinci günlerinde talep ziyade münhasıran kargo ile satışlarımızda yoğunluk var.”

Sucuk içinin kilosu ise 60-80 lira arasında değişiyor.

Kaynak: AA

İLGİLİ HABERLER

28.Yaş Gününde Çalışma Arkadaşları Sürpriz Yaptı

KAYSERİ-Dalyan Balık Restaurant mutfak yardımcı personeli Yasemin Perincek, 28. yaş gününü işletme  müdürü ve çalışma arkadaşlarının sürpriz bir kutlaması ile karşılaştı.   Çalışma saatleri içerisinde Dalyan...

Balık Tezgahları Renklendi. Corona’ya Karşı Balık Tüketin

  Balık Tezgahları Renklendi Palamut Bereketi Yaşanıyor KAYSERİ- Balıkçılığın Kayseri’deki önemli adreslerinden Kartal Dalyan Balıkçılıkta balık avlanma yasağının sona ermesinin ardından tezgahlarda; palamut, levrek, çipura, barbun,...

Poşet Bile Taşıyamayabilirsiniz

Sürekli, aynı şekilde yapılan hareketler el, bilek ve dirseklerde önemli sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

Sosyal Medyada Takip ET

1,700BeğenenlerBeğen
3TakipçilerTakip Et
0AbonelerAbone

Güncel Haberler

28.Yaş Gününde Çalışma Arkadaşları Sürpriz Yaptı

KAYSERİ-Dalyan Balık Restaurant mutfak yardımcı personeli Yasemin Perincek, 28. yaş gününü işletme  müdürü ve çalışma arkadaşlarının sürpriz bir kutlaması ile karşılaştı.   Çalışma saatleri içerisinde Dalyan...

Balık Tezgahları Renklendi. Corona’ya Karşı Balık Tüketin

  Balık Tezgahları Renklendi Palamut Bereketi Yaşanıyor KAYSERİ- Balıkçılığın Kayseri’deki önemli adreslerinden Kartal Dalyan Balıkçılıkta balık avlanma yasağının sona ermesinin ardından tezgahlarda; palamut, levrek, çipura, barbun,...

Poşet Bile Taşıyamayabilirsiniz

Sürekli, aynı şekilde yapılan hareketler el, bilek ve dirseklerde önemli sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

Virüsten Korunayım Derken Sağlığınızdan Olmayın!

Dünyayı etkisi altına alan korona virüsten korunmak için alınan önlemler artık hayatımızın bir parçası haline gelirken, bazı önlemlere dikkat edilmediğinde, cilt sağlığımız olumsuz etkileniyor.

Uzmanlar güvenli süt tüketimine dikkat çekiyor

Bağışlık sistemini kuvvetlendirmeden, zihinsel ve fiziksel gelişimi desteklemeye kadar birçok faydası bulunan süt, uygun koşullarda üretilmediği ve yeterli ısıl işlem görmediğinde sağlık için tehlikeli hale geliyor.
Siteye göz atmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Red
Kabul
%d blogcu bunu beğendi: