17 C
Kayseri
Pazar, Eylül 20, 2020

Hobi olarak başladığı çilek üretiminde talebe yetişemeyince profesyonel tarıma geçti

Kayseri’de hobi olarak çilek üretmeye başlayan Gökhan Ayvaz hem meyve hem de fide talebine yetişemeyince üretim yerini genişleterek profesyonel tarıma geçti.

Orta Sanayi Sitesi’nde plastik enjeksiyon eserleri üreten bir imalathanede çalışan Gökhan Ayvaz, yaklaşık 2 yıl evvel 200 metrekarelik hobi bahçesinde çilek üretmeye başladı.

Ayvaz, ürettiği çilek ve fidelerin ağır talep görmesi üzerine babasıyla üretim ortamını genişletmeye karar verdi.

Daha evvel kiraya verdikleri Melikgazi kazası Altınoluk Mahallesi’ndeki 4 dönüm yerinde fide üretimine başlayan Ayvaz, geçen yıl sonbaharda toprakla buluşturdu bu fidelerden 15 ton meyve almayı hedefliyor.

Ayvaz, AA muhabirine, eserleri ilgi görünce profesyonel tarıma geçerek gereksinimleri olan fideleri ürettiklerini söyledi.

“Hobi olarak üretim yaparken etrafımızdan hem fidelerimize hem de ürettiğimiz meyvelere talep arttı. Zati mevcutta yerimiz de vardı. Bu nedenle kısa müddette üretim ortamını genişletebildik. İşe başlamadan evvel de önemli araştırmalar yaptık. Tarım fuarlarını gezerek başkan üreticilerle ve akademisyenlerle görüştük. Elde ettiğimiz haberleri yerimizde uyguladık. Şu anki fidelerimizi 2019’un sonbaharında ektik. Tesisimizde hem meyve hem de fide üretimi mevcut. Bu işte ikisini başka munfasıl yapmak gerekiyor. Fide almak isterseniz meyve alamıyorsunuz, meyve almak isterseniz de fide alamıyorsunuz.”

Ayvaz, bu yıl 4 dönüm meydandan 15 ton çilek almayı hedeflediklerini belirterek, tam kapasiteye ulaşınca bunun 30 tona çıkacağını kaydetti.

Dedesinin de tarımla uğraştığını ve bir devir çilek üretimi yaptığını vurgulayan Ayvaz, onun eski usullerle yaptığı üretimi, asrî tarımla gerçekleştirmeye çalıştığını laflarına ekledi.

Kaynak: AA

İLGİLİ HABERLER

28.Yaş Gününde Çalışma Arkadaşları Sürpriz Yaptı

KAYSERİ-Dalyan Balık Restaurant mutfak yardımcı personeli Yasemin Perincek, 28. yaş gününü işletme  müdürü ve çalışma arkadaşlarının sürpriz bir kutlaması ile karşılaştı.   Çalışma saatleri içerisinde Dalyan...

Balık Tezgahları Renklendi. Corona’ya Karşı Balık Tüketin

  Balık Tezgahları Renklendi Palamut Bereketi Yaşanıyor KAYSERİ- Balıkçılığın Kayseri’deki önemli adreslerinden Kartal Dalyan Balıkçılıkta balık avlanma yasağının sona ermesinin ardından tezgahlarda; palamut, levrek, çipura, barbun,...

Poşet Bile Taşıyamayabilirsiniz

Sürekli, aynı şekilde yapılan hareketler el, bilek ve dirseklerde önemli sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

Sosyal Medyada Takip ET

1,699BeğenenlerBeğen
3TakipçilerTakip Et
0AbonelerAbone

Güncel Haberler

28.Yaş Gününde Çalışma Arkadaşları Sürpriz Yaptı

KAYSERİ-Dalyan Balık Restaurant mutfak yardımcı personeli Yasemin Perincek, 28. yaş gününü işletme  müdürü ve çalışma arkadaşlarının sürpriz bir kutlaması ile karşılaştı.   Çalışma saatleri içerisinde Dalyan...

Balık Tezgahları Renklendi. Corona’ya Karşı Balık Tüketin

  Balık Tezgahları Renklendi Palamut Bereketi Yaşanıyor KAYSERİ- Balıkçılığın Kayseri’deki önemli adreslerinden Kartal Dalyan Balıkçılıkta balık avlanma yasağının sona ermesinin ardından tezgahlarda; palamut, levrek, çipura, barbun,...

Poşet Bile Taşıyamayabilirsiniz

Sürekli, aynı şekilde yapılan hareketler el, bilek ve dirseklerde önemli sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

Virüsten Korunayım Derken Sağlığınızdan Olmayın!

Dünyayı etkisi altına alan korona virüsten korunmak için alınan önlemler artık hayatımızın bir parçası haline gelirken, bazı önlemlere dikkat edilmediğinde, cilt sağlığımız olumsuz etkileniyor.

Uzmanlar güvenli süt tüketimine dikkat çekiyor

Bağışlık sistemini kuvvetlendirmeden, zihinsel ve fiziksel gelişimi desteklemeye kadar birçok faydası bulunan süt, uygun koşullarda üretilmediği ve yeterli ısıl işlem görmediğinde sağlık için tehlikeli hale geliyor.
Siteye göz atmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Red
Kabul
%d blogcu bunu beğendi: