• 10 ARALIK 2018
  • Yenileniyor
    • Adana
    • Adıyaman
    • Afyon
    • Ağrı
    • Amasya
    • Ankara
    • Antalya
    • Artvin
    • Aydın
    • Balıkesir
    • Bilecik
    • Bingöl
    • Bitlis
    • Bolu
    • Burdur
    • Bursa
    • Çanakkale
    • Çankırı
    • Çorum
    • Denizli
    • Diyarbakır
    • Edirne
    • Elazığ
    • Erzincan
    • Erzurum
    • Eskişehir
    • Gaziantep
    • Giresun
    • Gümüşhane
    • Hakkari
    • Hatay
    • Isparta
    • Mersin
    • İstanbul
    • İzmir
    • Kars
    • Kastamonu
    • Kayseri
    • Kırklareli
    • Kırşehir
    • Kocaeli
    • Konya
    • Kütahya
    • Malatya
    • Manisa
    • K.Maraş
    • Mardin
    • Muğla
    • Muş
    • Nevşehir
    • Niğde
    • Ordu
    • Rize
    • Sakarya
    • Samsun
    • Siirt
    • Sinop
    • Sivas
    • Tekirdağ
    • Tokat
    • Trabzon
    • Tunceli
    • Şanlıurfa
    • Uşak
    • Van
    • Yozgat
    • Zonguldak
    • Aksaray
    • Bayburt
    • Karaman
    • Kırıkkale
    • Batman
    • Şırnak
    • Bartın
    • Ardahan
    • Iğdır
    • Yalova
    • Karabük
    • Kilis
    • Osmaniye
    • Düzce
maltepe escort alanya escort kartal escort antalya escort
REKLAM REKLAM

Grip ve Nezleden Korunmak İsteyenler Beyran İçmeli

919 defa okundu , , , , kategorisinde, 22 Kas 2018 - 02:44 tarihinde yayınlandı
Grip ve Nezleden Korunmak İsteyenler Beyran İçmeli

Meşhur Seyhan Çorbacısı Beyran Ustası Mehmet Demir: ”Grip ve Nezleden Korunmak İsteyenleri Beyran İçmeye Bekliyoruz”

 

 

Mehmet Demir,”Beyran İçin Grip ve Nezleye Karşı Korunun”

Beyran Çorbası Vücudu; Grip, Nezle ve Solunum Yolu Hastalıklarına Karşı Koruyor

 

KAYSERİ- Talas Atatürk Bulvarı tramvay son durağı karşısında 01 Ekim 2018 tarihi itibarı ile hizmet vermeye başlayan Meşhur Seyhan Çorbacısı’nda Adana, Elazığ ve Gaziantepli ustaların maharetli elleriyle hazırladıkları birbirinden lezzetli çorba çeşitleri; vücudun grip, nezle ve solunum yolu hastalıklarına karşı direnç kazanmasına katkı sağlıyor.

 

 

Meşhur Seyhan Çorbacısı beyran ustası Gaziantepli Mehmet Demir, hazırladığı beyran çorbasının soğuk kış günlerinde insanları grip, nezle ve solunum yolu hastalıkları gibi birçok rahatsızlığa karşı vücudun dirençli olmasını sağladığını belirterek beyran çorbasının pişirildiği ve içildiği yere grip, nezle ve solunum yolu hastalıklarının giremeyeceğini iddia etti.

 

 

İşletmelerinde; Celal Üstünkaya, Rıdvan Özdemir ve Bayram Çakmak ustalar ile birlikte çalıştıklarının altını çizen beyran ustası Mehmet Demir, beyran çorbasının yapılışı ve hazırlanışını şu ifadelerle anlattı.

”Gaziantep beyran çorbasında kuzunun ön kolu ve boyun kısmındaki etin yağsız kısımlarını kullanıyoruz. Seçtiğimiz etleri pişirme kazanlarında soğan, limon ve sarımsak ile 4-5 saat arasında pişiriyoruz. Beyran çorbasının pirincini tam pilav olmayacak şekilde bir müddet haşlıyoruz, sonra pirinçler soğuk su ile yıkanarak nişastaların ayrılmasını sağlıyoruz. Küvette soğuyan pirinçlerden beyran çorbası hazırlanırken servis tabaklarına 25-30 gram kadar koyuyoruz. Pirincin üzerine 65-70 gram kazanlarda pişirilmiş et ilave ettikten sonra bunların üzerine pul biber, karabiber ve bir miktar sarımsak yerleştirip, yağlı et suyu ile ocakta bir miktar kavuruyoruz. En son üzerine kazanlarda pişirilen sıcak et suyundan bir miktar konularak sunulmak üzere bakır kaselerde misafirlerimize servis ediyoruz” dedi.

 

 

YÜZLERCE BEYRAN USTASI YETİŞTİRDİM

Yaklaşık 40 yıllık meslek hayatında yüzlerce beyran ustası yetiştirdiğinin altını çizen Mehmet Demir,”Meslekte 40 yıldan beri çalışıyorum. 25 yıldan beri beyran ustalığı yapıyorum. Beyran yapmayı Gaziantep’te 20 yıl önce rahmetli olan Mehmet ustamdan öğrendim. Yurt dışı ve yurt içinde yüzlerce kişiye beyran çorbasının yapılışını öğrettim.

Beyran, insanı gribe karşı koruyan bir numaralı bir çorbadır. Doktora gidip serum iğne yaptıracağınıza, ilaç alacağınıza bol acılı ve ekşili beyran çorbamızdan haftada 1-2 kez içerseniz grip, nezle ve solunum yolu hastalıklarına karşı vücudunuz direnç kazanmış olur” dedi.

 

 

Mekanda Gaziantep usulü beyran dışında; çürük, mumbar, kelle, paça, damar, dil söğüş, göz paça, beyin paça, beyin söğüş, kuzu dil paça, kuzu ayak paça, kuzu kelle paça, kuzu yanak paça, full karışık paça, şırdan, tuzlama, kavurma, işkembe, ezogelin, mercimek çorbaları yer alırken tatlı olarak; künefe, kabak tatlısı ve sütlaç bulunuyor.

 

10:00 – 02:30 saatleri arasında hizmet verecek olan mekana 0.352.437 39 39 nolu telefondan rezervasyon yapılabiliyor.

 

 

HABER/FOTOĞRAFLAR: Mehmet Fatih KAYMAZ

 

kayseri.net.tr

Kayseri Haberleri Sitesi

Haber Editörü : Tüm Yazıları
kayseri.net.tr
Kayseri Haberleri Sitesi
Yorum Yaz

%d blogcu bunu beğendi: